Oekraïne draait een eeuw terug: Het hele land in duisternis – Rusland bombardeerde de grootste elektriciteitscentrales – Infrastructuur weggevaagd! (Video’s)

Oekraïne keert een eeuw terug en beleeft de ergste nachtmerrie uit zijn geschiedenis nu ongeveer 70% van de elektriciteitscentrales, onderstations, thermische centrales, enz. buiten werking zijn gesteld door de ingrijpende Russische bombardementen. In de afgelopen 24 uur heeft Rusland de Pridneprovskaya CHPP, Burshtynska TPP en Ladyzhynska TPP gebombardeerd. Samen met de CHPP-6 in Kiev zijn […] The post Oekraïne draait een eeuw terug: Het hele land in duisternis – Rusland bombardeerde de grootste elektriciteitscentrales – Infrastructuur weggevaagd! (Video’s) appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

Oekraïne keert een eeuw terug en beleeft de ergste nachtmerrie uit zijn geschiedenis nu ongeveer 70% van de elektriciteitscentrales, onderstations, thermische centrales, enz. buiten werking zijn gesteld door de ingrijpende Russische bombardementen.

In de afgelopen 24 uur heeft Rusland de Pridneprovskaya CHPP, Burshtynska TPP en Ladyzhynska TPP gebombardeerd. Samen met de CHPP-6 in Kiev zijn dit de grootste stations van het land, bericht Warnews24/7.

De beperking van de elektriciteitsvoorziening wordt in heel Oekraïne ingevoerd, zei het plaatsvervangend hoofd van het presidentieel bureau, Kirill Timosjenko.

“Morgen wordt een moeilijke dag voor het land, de elektriciteit zal in heel Oekraïne worden afgesneden. Er komt een nieuwe stroomstoring in alle regio’s.”

“Allereerst bedrijven en fabrieken. Als dat nog niet genoeg is, zal de stroom in woonwijken uitvallen. De autoriteiten vragen alle Oekraïners om het gebruik van elektriciteit zoveel mogelijk te beperken van 7.00 tot 23.00 uur”, verklaarde Timosjenko.

Opmerkelijk is dat het beheersbedrijf van het Oekraïense elektriciteitsnet, Ukrenergo, de burgers heeft opgeroepen om tegen 07:00 uur vanochtend “alles op te laden”, aangezien er stroomonderbrekingen van maximaal 4 uur worden verwacht, en om water te verzamelen, aangezien er ook problemen zullen zijn met de watervoorziening.

In dit verband heeft burgemeester Vitaly Klitschko van Kiev de inwoners van de stad gevraagd om het gebruik van magnetrons, airconditioners, elektrische waterkokers of verwarmingstoestellen van 07.00 uur ’s ochtends tot 23.00 uur ’s avonds te vermijden.

Video’s bekijken:

Grootschalige bombardementen – stations Pridneprovskaya CHPP, Burshtynska TPP & TPP Ladyzhynska werden getroffen

Op de avond van 19 oktober bleef het Russische leger aanvallen uitvoeren op kritieke Oekraïense infrastructuur.

De Russen hebben de thermische centrale Burshtyn TPP in de regio Ivano-Frankivsk gebombardeerd. Gelukkig waren er geen slachtoffers, zegt het hoofd van het Regionale Militaire Commando Svitlana Onyshchuk.

In het gebied Krivoy Rog in de regio Dnipropetrovsk werd een elektriciteitsvoorziening vernield, waardoor in sommige woongebieden de stroom- en watertoevoer werd afgesneden.

Dit werd gevolgd door massale aanvallen van de Russische strijdkrachten op infrastructuurfaciliteiten in Kiev, Dnepropetrovsk, Krivoy Rog, Kharkiv, Zhitomir en andere steden in het land. In Zaporizhya vonden krachtige explosies plaats.

De Russische strategische luchtmacht heeft Kh-101 raketten gelanceerd. Plaatselijke bewoners meldden drie explosies in Kharkiv. Kritieke infrastructuurvoorzieningen en industriële ondernemingen werden getroffen.

Er zijn twee explosies gemeld in Zhitomir. De stroom viel uit in de stad, er zijn rookwolken te zien in de lucht.

Daarnaast zijn er explosies en branden waargenomen in Dnepropetrovsk. Bronnen melden een aanval van Russische luchtmacht op Pridneprovskaya CHPP, een van de grootste centrales in Oekraïne, die veel omliggende gebieden van elektriciteit voorziet. Zwarte rook stijgt op in de buurt van de industriële gebouwen van de faciliteit.

Lokale autoriteiten bevestigen dat drie raketten het CHPP-6 station in Kiev hebben geraakt.

Twee grote thermische centrales in Oekraïne buiten werking gesteld door Russische strategische luchtmachtaanval.

In de namiddag van 19 oktober bombardeerde Rusland doelen in de regio’s Sumy en Chernivtsi.

Ten minste drie X-101 raketten raakten de Ladyzhynska TPP in de regio Vinnytsia. Vier andere kruisraketten schakelden de Burshtynska TPP uit, de grootste in het westen van Oekraïne.

Beide fabrieken zijn eigendom van de Oekraïense oligarch Rinat Akhmetov.

Zo verloor het Oekraïense elektriciteitssysteem nog eens 4,2 megawatt per uur. De omvang van de ramp en de mogelijkheid om de installaties te herstellen zijn nog onbekend.

Beide thermo-elektrische centrales werden in de tweede helft van de vorige eeuw in gebruik genomen en maakten deel uit van het uniforme energiesysteem van het zuidwesten van de USSR.

De Burshtynska TPP diende ook als brug voor de transmissie van elektriciteit naar Roemenië, Hongarije en Polen.

Ondertussen kondigde het hoofd van het centrale bestuur van Dnepropetrovsk, Valentin Reznichenko, aan dat een andere energie-infrastructuur in Krivoy Rog is vernietigd, evenals een elektriciteitscentrale.

Hoewel hij opmerkte dat alle ploegen proberen de schade te herstellen, beweerde hij dat het probleem zeer ernstig is.

Bekijk de video van de explosies:

Oekraïne in duisternis – Dramatische oproepen tot energiebesparing

Ter illustratie van het probleem in het Oekraïense energiesysteem hebben de lokale autoriteiten in Nikolaev aangekondigd dat alle verkeerslichten in het kader van energiebesparing zullen worden uitgeschakeld.

Bovendien zei burgemeester Alexander Senkevich dat het verkeer van elektrische voertuigen met 60% zal worden verminderd, dat de bewoners is gevraagd hun verbruik van 07.00 tot 23.00 uur drastisch te verminderen en kondigde hij aan dat fabrieken niet zullen werken en de winkelverlichting zal worden uitgeschakeld.

Laten we eens kijken wat er voor vandaag is aangekondigd in de regio’s van Oekraïne:

Welke beperkingen zijn in de regio’s ingevoerd:

Kiev – Bussen namen routes over in plaats van trolleybussen. In de stad en de regio zijn al roterende black-out-schema’s verschenen, die zullen worden ingevoerd terwil Ukrenergo het energiesysteem in evenwicht moet brengen.

Sumy – De watertoevoer wordt afgesloten, het elektrisch vervoer en de straatverlichting werken niet meer.

Sumy – Zal het gebruik van elektrische voertuigen met 50% beperken.

Volyn – Er komt een beperking op het elektriciteitsverbruik van industriële verbruikers.

Ternopil – Vandaag zal het gehele elektrische vervoer van de stad de routes niet aandoen.

Dnipro – “Totale energiebesparing”.

Kharkiv – De metro vergroot de interval van het treinverkeer.

Kirovograd – Verlichting werkt niet in de straten van alle woongebieden. Ook trolleybussen mogen niet op routes rijden.

Poltava – Het energieverbruik wordt met 50% verminderd. Na de lunch rijden er alleen bussen op de routes.

Nikolaev– 60% van de trolleybussen zal morgen niet rijden, ook de verkeerslichten zullen niet werken.

Lviv – Er waren ’s nachts blackouts. Er zullen overdag industriële verbruikers uitvallen.

Internetconnectiviteit met 81% gedaald na doelstelling Russische energie-infrastructuur

Video’s bekijken:

Wat is je reactie?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow