Oekraïne – De VS misleiden hun bondgenoten om ze in het gareel te houden

De regering Biden lanceert een schijncampagne om de Europese “bondgenoten” te kalmeren die aandringen op vredesbesprekingen over Oekraïne. Maar, zoals de Washington Post meldt, is de vermeende aansporing van Biden tot onderhandelingen een schijnvertoning: De regering Biden moedigt de Oekraïense leiders privé aan om aan te geven dat zij openstaan voor onderhandelingen met Rusland en hun […] The post Oekraïne – De VS misleiden hun bondgenoten om ze in het gareel te houden appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

Oekraïne – De VS misleiden hun bondgenoten om ze in het gareel te houden

De regering Biden lanceert een schijncampagne om de Europese “bondgenoten” te kalmeren die aandringen op vredesbesprekingen over Oekraïne. Maar, zoals de Washington Post meldt, is de vermeende aansporing van Biden tot onderhandelingen een schijnvertoning:

De regering Biden moedigt de Oekraïense leiders privé aan om aan te geven dat zij openstaan voor onderhandelingen met Rusland en hun publieke weigering om vredesbesprekingen aan te gaan te laten vallen tenzij president Vladimir Poetin uit de macht wordt gezet, aldus mensen die bekend zijn met de besprekingen.

Het verzoek van Amerikaanse ambtenaren is niet bedoeld om Oekraïne aan de onderhandelingstafel te krijgen, aldus deze mensen. Zij noemden het eerder een berekende poging om de regering in Kiev te verzekeren van de steun van andere landen die te maken hebben met kiezers die ervoor terugschrikken om nog jarenlang een oorlog aan te wakkeren.

Hoewel Amerikaanse functionarissen de inschatting van hun Oekraïense tegenhangers delen dat Poetin voorlopig niet serieus wil onderhandelen, erkennen zij dat het verbod van president Volodymyr Zelensky op gesprekken met hem tot bezorgdheid heeft geleid in delen van Europa, Afrika en Latijns-Amerika, waar de ontwrichtende effecten van de oorlog op de beschikbaarheid en de kosten van voedsel en brandstof het sterkst worden gevoeld.

Als Zelensky nu gesprekken gaat aanbieden, weten we dat het niet serieus zal zijn, maar slechts voor de show, schrijft Moonofalabama.org.

De nationale veiligheidsadviseur Jake Sullivan heeft zojuist Kiev bezocht. Hij is waarschijnlijk degene die dit plan heeft opgezet. Het zou in overeenstemming zijn met een ander recent verhaal in de Wall Street Journal over gesprekken tussen Sullivan en enkele Russen:

Nationale Veiligheidsadviseur Jake Sullivan heeft de afgelopen maanden geheime gesprekken gevoerd met hooggeplaatste Russische functionarissen, meldde The Wall Street Journal op zondag, onder vermelding van niet nader genoemde functionarissen uit de VS en geallieerde landen.

De functionarissen zeiden dat de gesprekken tot doel hadden het risico te beperken dat de oorlog in Oekraïne uitmondt in een breder conflict en dat Sullivan Moskou waarschuwde voor het gebruik van kernwapens. Ze zeiden dat Sullivan gesprekken voerde met Yuri Ushakov, een adviseur voor buitenlands beleid van de Russische president Vladimir Putin, en de secretaris van de Russische Veiligheidsraad, Nikolai Patrushev.

De reden om dat verhaal te planten is waarschijnlijk dezelfde als hierboven – om bondgenoten te kalmeren die nerveus worden van een eindeloze oorlog.

Het is duidelijk dat de VS niet willen dat de oorlog snel eindigt:

De VS sturen Oekraïne 400 miljoen dollar meer aan militaire hulp en richten in Duitsland een hoofdkwartier voor veiligheidsbijstand op dat toezicht zal houden op alle wapenoverdrachten en militaire trainingen voor Oekraïne, kondigde het Pentagon vrijdag aan.

De nieuwe commandopost, genaamd de Security Assistance Group Ukraine, duidt op een meer permanent langetermijnprogramma om Kiev te blijven helpen in zijn strijd tegen Rusland, vertelde Pentagon-woordvoerster Sabrina Singh aan verslaggevers in het Pentagon.

De nieuwe commandopost die toezicht zal houden op deze hulp, zal worden geleid door een hoge officier op driesterrenniveau en zal over ongeveer 300 in Duitsland gestationeerde personeelsleden beschikken die toezicht zullen houden op de programma’s voor wapenhulp en opleiding, aldus kolonel Martin O’Donnell van het Amerikaanse leger Europa.

Een dergelijk commando wijst op een inspanning over meerdere jaren. Ook zijn sommige van de wapensystemen die de VS aan Oekraïne heeft beloofd, nog niet geproduceerd. Ze zullen Oekraïne pas in 2023 of 2024 bereiken – als ze er al komen.

Maar ik betwijfel of dit plan voor een jarenlange oorlog kan werken. De recente aanval van Rusland op de elektriciteitssystemen van Oekraïne heeft aangetoond dat het de escalatieheerschappij heeft, dat het nog veel meer kan doen om Oekraïne te vernietigen en niet in staat te stellen de oorlog voort te zetten.

De VS sporen Oekraïne ook aan om de Russische stellingen op de rechteroever van de Dnjepr aan te vallen:

Oekraïense troepen kunnen de strategische zuidelijke stad Kherson heroveren op Russische troepen, zei de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin op donderdag, in wat een grote nederlaag zou zijn voor Rusland in zijn invasie van zijn buurland.

De opmerkingen van Austin vielen samen met de mededeling van een Russische functionaris in de regio Kherson dat Moskou zijn troepen waarschijnlijk zal terugtrekken van de westelijke oever van de rivier de Dnipro.

“Wat betreft de vraag of de Oekraïners het resterende gebied aan de westkant van de Dnipro rivier en in Kherson kunnen innemen, geloof ik zeker dat zij daartoe in staat zijn,” zei Austin op een persconferentie in het Pentagon.

“Het belangrijkste is dat de Oekraïners geloven dat zij daartoe in staat zijn. We hebben gezien hoe zij zich zeer methodisch maar effectief inspannen om hun soevereine grondgebied terug te veroveren.”

Er zijn ook geruchten uit Oekraïne dat Sullivan druk heeft uitgeoefend op Zelensky om zo snel mogelijk een campagne in Kherson te beginnen. Zelensky zou daarmee hebben ingestemd.

Maar het Oekraïense leger wil dat niet doen – althans niet nu. De Russische troepen in het gebied zijn versterkt. De velden zijn modderig en kunnen niet worden overgestoken door zware voertuigen. Russische artillerieaanvallen vernietigen materieel dat voor de aanval is opgesteld voordat het in de buurt van de frontlinie kan komen.

Het Oekraïense leger heeft wekenlang geprobeerd sonderingsaanvallen uit te voeren in de regio Kherson. Deze hadden geen noemenswaardige resultaten, terwijl de aanvallende eenheden hoge verliezen leden. De eenheden die rond de regio zijn ingezet, staan daar al sinds begin oktober of langer. De inzetkaart van Military Land toont slechts één eenheid die pas vijf dagen geleden is aangekomen. Het 98e Azov-bataljon, een van de fascistische vrijwilligerstroepen, is gepositioneerd in de rug van de 128e Mountain Assault Brigade, die de afgelopen weken enkele van de zwaarste verliezen heeft geleden.

Klik voor groot

Het gebruik van dergelijke “nationalistische” strijdkrachten om de terugtrekking van uitgeputte frontlinie-eenheden te voorkomen, is een regelmatig voorkomend verschijnsel in deze oorlog.

Oekraïne heeft al weken geen succes op het slagveld. Washington wil dat het zo’n succes laat zien, zodat het zijn bondgenoten kan vertellen dat de oorlog door Oekraïne gewonnen kan worden. Het aandringen op een aanval op Kherson maakt opnieuw deel uit van de algemene campagne om de Europeanen ervan te overtuigen dat zij de inspanningen om Oekraïne te bewapenen en te steunen, moeten voortzetten.

De campagne is misleidend. Oekraïne is de oorlog zwaar aan het verliezen. Maar de VS willen Rusland bestrijden tot de laatste Oekraïner – en tot de laatste Euro.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Globalisten willen ineenstorting: Rusland sancties om heel Europa failliet te laten gaan – Uitgehongerd, bevroren en werkloos voor de “Great Reset”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post Oekraïne – De VS misleiden hun bondgenoten om ze in het gareel te houden appeared first on Frontnieuws.