Oekraïense militairen zijn trots op hun vuile bommen op Donbas frontlinies (Video’s)

Te midden van de aanhoudende zware gevechten in Bakhmut hebben Wagner-strijders gemeld dat Oekraïense soldaten ongeïdentificeerde chemische wapens gebruiken in een poging de Russische opmars te stoppen. Volgens Wagner-strijders hebben de Oekraïense troepen onlangs, op 7 januari, dit chemische wapen gebruikt in de straat Trudovye Rezervy in Bakhmut. Als gevolg van de aanval liepen Russische […] The post Oekraïense militairen zijn trots op hun vuile bommen op Donbas frontlinies (Video’s) appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

Te midden van de aanhoudende zware gevechten in Bakhmut hebben Wagner-strijders gemeld dat Oekraïense soldaten ongeïdentificeerde chemische wapens gebruiken in een poging de Russische opmars te stoppen.

Volgens Wagner-strijders hebben de Oekraïense troepen onlangs, op 7 januari, dit chemische wapen gebruikt in de straat Trudovye Rezervy in Bakhmut. Als gevolg van de aanval liepen Russische soldaten ernstige brandwonden op. Zij werden van het slagveld geëvacueerd en in het ziekenhuis opgenomen, bericht Southfront.org.

Claims van Russische troepen worden traditioneel genegeerd door de mainstream media. Echter, nieuwe video’s verspreid door Oekraïense bronnen bevestigen dat de Oekraïense strijdkrachten (AFU) chemische wapens heeft gebruikt.

Oekraïense militanten schepten op sociale netwerken op over het maken van “vuile bommen”:

In de video stellen Oekraïners kamikazevliegtuigen samen die zelfgemaakte munitie moeten droppen.

De granaten bestaan uit kleine zelfgemaakte cilinders gevuld met een of andere chemische stof. Dit blijkt uit het gewicht van de inhoud, dat verschilt en gemiddeld 700 gram bedraagt. De afgebeelde ontstekers zien er ook niet uit als ontstekingsmechanismen, maar meer als apparaten om chemicaliën te mengen of te verstuiven.

Zeer waarschijnlijk zijn deze munitie gevuld met blauwzuur (HCN), een giftige vluchtige vloeistof. 85-90% van de vergiftigingsgevallen eindigt met de dood. Een HCN-concentratie van meer dan 0,4 mg/l veroorzaakt een dodelijke vergiftiging. Is de concentratie van de stof in de lucht hoger dan 11 mg/l, dan is vergiftiging zelfs percutaan mogelijk.

Daarom worden de hulzen in de koelkast bewaard om thermische uitzetting van de stof en schending van de dichtheid van de huls te voorkomen. Conventionele hulzen worden niet in de koelkast bewaard.

De kleine kamikaze-drones die de AFU gebruikt, zijn waarschijnlijk in de eerste plaats ontworpen om de vijand in stedelijke gevechten binnen de gebouwen te verslaan, waardoor de concentratie dodelijk gif in de lucht toeneemt. Dit is waarschijnlijk de reden waarom de Oekraïners op de video geen gewone Mavic-drones gebruiken, maar de voorkeur geven aan fpv UAV’s die wendbaarder zijn.

Volgens de beweringen van de Oekraïense militant is de video gemaakt door de commandant van een aparte tactische luchtverkenningsgroep “Birds of Magyar” , Robert Iosifovich Brovdi (Vladimir Ilyashevich Batsko).

De munitie werd geleverd door iemand met de roepnaam Sjamaan van de 63e Afzonderlijke Gemechaniseerde Brigade van de Oekraïense Strijdkrachten. Eind 2022 werd deze eenheid ingezet in de regio Opytnoe-Klesjtsjevka. Gezien de snelle opmars van de Russische troepen in het gebied Bakhmut-Soledar zou de 63e Brigade later kunnen worden gestuurd om het Oekraïense garnizoen in Bakhmut te versterken.

De door Oekraïense bronnen verspreide video geeft aan dat de productie en het gebruik van chemische wapens aan het front een particulier initiatief was. Maar het is in de eerste plaats aan de Oekraïense legerleiding om dergelijke illegale amateuristische handelingen te stoppen. Helaas worden de criminele initiatieven voor het gebruik van chemische wapens wel degelijk gesteund door functionarissen van het regime in Kiev, die op hun beurt ongestraft blijven dankzij hun westerse beschermheren.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetin – Westerse “Elites” leven in een “Droomwereld”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post Oekraïense militairen zijn trots op hun vuile bommen op Donbas frontlinies (Video’s) appeared first on Frontnieuws.