Oekraïens leger lijdt zware verliezen in strijd om Pavlovka, regio Ugledar (Video’s 18+)

Op 13 november bevestigde het ministerie van Defensie van de Russische Federatie officieel de bevrijding van het dorp Pavlovka aan de zuidelijke rand van Ugledar. Eerder meldden Russische militaire correspondenten dat het dorp onder controle kwam van door Rusland geleide troepen en dat de gevechten de zuidelijke districten van Ugledar naderen. Link Er wordt al […] The post Oekraïens leger lijdt zware verliezen in strijd om Pavlovka, regio Ugledar (Video’s 18+) appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

Op 13 november bevestigde het ministerie van Defensie van de Russische Federatie officieel de bevrijding van het dorp Pavlovka aan de zuidelijke rand van Ugledar. Eerder meldden Russische militaire correspondenten dat het dorp onder controle kwam van door Rusland geleide troepen en dat de gevechten de zuidelijke districten van Ugledar naderen. Link

Er wordt al lange tijd zwaar gevochten om de controle over het strategisch belangrijke dorp aan de frontlinies van Ugledar. De zwaar versterkte bolwerken van de Oekraïense strijdkrachten (AFU) bevinden zich in het dorp, en de strijders van de DPR en Rusland moesten ze meter voor meter bestormen. Tegelijkertijd werden de oprukkende troepen vanuit Ugledar beschoten door Oekraïense artillerie. De door Rusland geleide troepen slaagden er echter in het dorp en de weg die naar de Oekraïense posities in Ugledar leidt onder controle te krijgen, schrijft Southfront.org.

Als gevolg van de zware gevechten leed het Oekraïense leger zware verliezen. In totaal werden 18 Oekraïense vestingwerken vernietigd.

Tijdens de strijd om het dorp werd de gevangenneming van Oekraïense gevangenen in een van de vestingwerken in Pavlovka op camera vastgelegd. De video bevestigt nogmaals de loyale houding van het Russische leger tegenover de gevangen Oekraïners. Ze kregen water en sigaretten en bleven ongedeerd. Het optreden van de Russen kan men vergelijken met de houding van Oekraïners tegenover gewonde Russische soldaten Hier.

Vandaag zetten door Rusland geleide troepen de schoonmaakoperatie in de noordelijke buitenwijken van Pavlovka voort onder vuur van Oekraïense artillerie. Op 13 november werd een nieuwe tegenaanval van Oekraïense troepen in Pavlovka en Nikolskoye afgeslagen. Als gevolg van de mislukte operatie werden meer dan 60 Oekraïense militairen en zes stukken militair materieel vernietigd.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Parallellen met het begin van de Tweede WereldoorlogVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post Oekraïens leger lijdt zware verliezen in strijd om Pavlovka, regio Ugledar (Video’s 18+) appeared first on Frontnieuws.