Nieuws uit de door de NAVOstan opgelegde gehaktmolen

Niemand heeft ooit geld verloren door te kapitaliseren op de onbeperkte onzin die wordt uitgespuwd door het collectieve hert in de koplampen dat ook bekend staat als de westerse mainstream media – compleet met het uitreiken van prijzen voor Persoon van het Jaar aan een megalomane, door cocaïne gevoede waardeloze acteur die zich voordoet als […] The post Nieuws uit de door de NAVOstan opgelegde gehaktmolen appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

Nieuws uit de door de NAVOstan opgelegde gehaktmolen

Niemand heeft ooit geld verloren door te kapitaliseren op de onbeperkte onzin die wordt uitgespuwd door het collectieve hert in de koplampen dat ook bekend staat als de westerse mainstream media – compleet met het uitreiken van prijzen voor Persoon van het Jaar aan een megalomane, door cocaïne gevoede waardeloze acteur die zich voordoet als krijgsheer, schrijft Pepe Escobar.

De non-stop prullerige parade van westerse militaire analisten “schat” nu in dat de eerste doelen van een inkomende, gezamenlijke Russisch-Wit-Russische aanval op het 404 zwarte gat dat vroeger bekend stond als Oekraïne, Lviv, Lutsk, Rivne, Zhytomyr zullen zijn, en waarom gooien we Kiev niet in de mix rechtstreeks uit een tweede as.

De Russische generale staf houdt alle acties nauwlettend in de gaten en zal misschien zelfs het advies van dergelijke “analisten” opvolgen.

En dan is er regelrechte paniek, want het ministerie van Defensie heeft aangekondigd dat de Strategic Missile Forces twee Yars ICBM’s in de daarvoor bestemde silo’s hebben geladen. Een wijdverbreid geschreeuw van afschuw in de trant van “Rusland bereidt nucleaire raket voor die diep in de VS kan inslaan”.

Sommige feiten veranderen echter nooit. Nummer één is de NAVO als een verzinsel van de collectieve verbeelding van het Westen. Als het er ooit op aan zou komen – zoals Straussische/neo-conische leunstoelstrijders hopen en bidden – kan Rusland gemakkelijk de hele NAVO verslaan, want er is nauwelijks iets “daar”.

Dat zou natuurlijk een massale Russische mobilisatie vereisen. Zoals de zaken er nu voorstaan, kan Rusland in een aantal kringen zwak overkomen, aangezien het op zijn best 200.000 troepen heeft geactiveerd tegen mogelijk 1 miljoen Oekraïense troepen. Het is alsof Moskou zich niet bepaald heeft laten verleiden door het idee van “winnen” – wat misschien wel het geval is, op een nogal verwrongen manier.

Zelfs nu heeft Moskou nog niet genoeg troepen gemobiliseerd om Oekraïne te bezetten – wat in theorie noodzakelijk zou zijn om de Kievse troepenmacht volledig te “denazificeren”. Het sleutelwoord is echter “in theorie”. Moskou is namelijk bezig een geheel nieuwe theorie te demonstreren – los van het feit dat enkele verheven zielen hebben beweerd dat Poetin moet worden vervangen door Alexander Bortnikov van de FSB.

“Van de vijand blijft niets over”

Met zijn reeks hypersonische raketten kan Rusland in een paar uur tijd alle NAVO-bruggen, havens, luchthavens en elektriciteitscentrales, olie- en aardgasopslaginstallaties in Rotterdam uitschakelen. Alle energieproductieapparatuur in heel NAVOstan zou worden vernietigd. Europa zou worden afgesloten van natuurlijke hulpbronnen. Een verdwaasd en verward Imperium zou niet in staat zijn om troepen, welke dan ook, naar Europa te verplaatsen.

En nog steeds gaan de provocaties onverminderd door. De recente aanval van Tu-141 Oekraïense drones op de Engels-2 luchtmachtbasis werd door Moskou toegeschreven aan Kiev – dat voorspelbaar alle verantwoordelijkheid ontkende. Maar wat er echt toe deed, was de strategische boodschap van Moskou aan de VS/NAVO, waarbij Poetin flirtte met het idee dat de reactie vroeg of laat wel eens ernstig zou kunnen zijn als aan Kiev geleverde VS/NAVO-wapens worden gebruikt om diep in gevoelig grondgebied van de Russische Federatie toe te slaan.

Volgens de huidige Russische doctrine kan Moskou zelfs reageren met nucleaire aanvallen; de luchtmachtbasis Engels-2 herbergt immers bommenwerpers met nucleaire capaciteit, strategische activa bij uitstek.

De drones werden zeker gelanceerd door geïnfiltreerde agenten op Russisch grondgebied. Als ze van buiten Rusland afkomstig waren, en geïnterpreteerd werden als kernraketten, had dat de lancering van honderden Russische kernraketten tegen NAVOstan kunnen uitlokken.

Poetin zelf maakte dit – onheilspellend – heel duidelijk tijdens de top van de Euraziatische Economische Raad in Bishkek, Kirgizië, een week geleden:

“Ik verzeker u dat, nadat het systeem voor vroegtijdige waarschuwing een signaal van een raketaanval heeft ontvangen, honderden van onze raketten in de lucht zijn (…) Het is onmogelijk om ze tegen te houden (…) Er zal niets van de vijand overblijven, want het is onmogelijk om honderd raketten te onderscheppen. Dit is natuurlijk een afschrikmiddel – een ernstig afschrikmiddel.”

Niet, natuurlijk, voor de door domheid gecorrodeerde Straussian-neocon bende die feitelijk het Amerikaanse buitenlandse “beleid” voert.

Het is geen wonder dat betrouwbare Russische informatiebronnen hebben vastgesteld dat de raketten die Engels-2 raakten, lokaal werden afgevuurd, hoewel het regime in Kiev anders wilde doen geloven.

En dat maakt de hele poppenkast tot een dadaïstische klucht – met een verdwaasd en verward Imperium dat nog steeds gebonden is aan een maniak in Kiev die nog steeds gelooft dat de Oekraïense S-300 die Polen raakte, uit Rusland kwam. De hele wereld – en niet alleen Washington – als gijzelaar van een “Persoon van het Jaar” maniak met de – virtuele – macht om een wereldwijde nucleaire oorlog uit te lokken.

Rode Napoleon da house

Ondertussen is Rusland op de grond overgestapt op de strategie van Deep Operations, en wel op grote schaal. Op verschillende plaatsen langs de uitgestrekte frontlijn vallen zij de punten aan die de meeste kans bieden om de arme Oekraïense reserves, die zich in de tweede verdedigingslinie verschuilen, naar buiten te lokken. Als de reserves door barre, modderige gronden en verschrikkelijke wegen naar buiten komen om frontlijneenheden te redden, worden hele bataljons afgeslacht.

De Russen gaan nooit diep in de derde linie – waar zich misschien het commando en de controle bevinden. Het gaat om een uitputtingsslag onder de strategie van diepe operaties, rechtstreeks uit het draaiboek van de legendarische “Rode Napoleon”, veldmaarschalk Mikhail Tukhachevsky.

Rusland spaart soldaten, personeel en uitrusting. Het geheel doet wonderen in moeilijk terrein waar voertuigen op regenachtige modderwegen vastlopen. Deze spoel- en herhalingstactiek, dag in dag uit, maandenlang, heeft geleid tot (minstens) 400.000 Oekraïense slachtoffers. Noem het de belichaming van Attritional Warfare.

Historici zullen met genoegen vaststellen dat het hele scenario lijkt op de Slag bij Agincourt – waar golf na golf van Franse ridders (die de rol spelen van de huidige Oekraïners, en Poolse/NAVO-huurlingen) bergop bleven rennen tegen Engelse boogschutters en ridders die gewoon stil bleven staan en hen lieten komen, en de tweede linie keer op keer raakten.

Het verschil is natuurlijk dat de Russen nu zes maanden lang dag in dag uit oorlogstactieken toepassen, terwijl Agincourt slechts één slag op één dag was. Tegen de tijd dat deze gehaktmolen voorbij is, zal een hele generatie Oekraïners en Polen naar hun schepper zijn gegaan.

De collectieve westerse mythe van een Oekraïense “overwinning” tegen de Russische uitputtingsslag is niet eens een kosmisch waanidee. Het is een waardeloze, dodelijke grap. De enige uitweg zou zijn om nu aan de onderhandelingstafel te gaan zitten, voordat de hamer (het volgende Russische offensief) op het aambeeld (de bestaande frontlijn) valt.

Maar de NAVO doet natuurlijk niet aan onderhandelingen, zoals Stoltenberg de wereld er steeds aan herinnert.

Wat in zekere zin een zegen kan zijn, want de NAVO kan uiteindelijk in talloze stukken uiteenvallen, totaal vernederd op het terrein, ondanks al haar uitgebreide oorlogszuchtige plannen.

Andrei Martjanov heeft als geen ander de volledige economische, morele, intellectuele – en vooral militaire – degradatie van het collectieve Westen gevolgd, alles doordrenkt met leugens, belabberde P.R. wendingen en “verbijsterende incompetentie over de hele linie.” (Zie Frontnieuws Daar gaan we weer!)

Dit alles terwijl Rusland zich voorbereidt “op weer een nieuwe ‘nederlaag’, zoals het heroveren van heel Donbass en dan… Wie weet wat dan. Een snelle overwinning voor Rusland zou een verlies zijn omdat de NAVO dan nog bestaat. Nee, Rusland moet het tempo zo opvoeren dat het de NAVO in de gehaktmolen zuigt.”

Ergens in haar privé pantheon geniet Pallas Athena, Godin van de Geopolitiek, enorm van de show. Oh, wacht; ze is eigenlijk gereïncarneerd, en haar naam is Maria Zakharova.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Een wereldleider vertelt de waarheid over de Westerse elitesVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post Nieuws uit de door de NAVOstan opgelegde gehaktmolen appeared first on Frontnieuws.