NAVO-ministers komen bijeen voor oorlogsconferenties… Rusland moet hun bluf confronteren

De Verenigde Staten en hun imperiale surrogaten denken dat ze een pistool tegen het hoofd van Rusland zetten. Maar niemand anders dan de NAVO-machten zijn degenen die Russische Roulette spelen, schrijft Strategic Culture. De NAVO is in oorlog met Rusland. Er kan geen sprake meer zijn van de pretentie of illusie dat de NAVO “geen […] The post NAVO-ministers komen bijeen voor oorlogsconferenties… Rusland moet hun bluf confronteren appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

NAVO-ministers komen bijeen voor oorlogsconferenties… Rusland moet hun bluf confronteren

De Verenigde Staten en hun imperiale surrogaten denken dat ze een pistool tegen het hoofd van Rusland zetten. Maar niemand anders dan de NAVO-machten zijn degenen die Russische Roulette spelen, schrijft Strategic Culture.

De NAVO is in oorlog met Rusland. Er kan geen sprake meer zijn van de pretentie of illusie dat de NAVO “geen partij is in het conflict” in Oekraïne, zoals westerse leiders het afgelopen jaar absurd genoeg hebben beweerd. NAVO-raketten, -drones en -logistiek zijn al gebruikt om Rusland te treffen. En met Rusland bedoelen we niet alleen de betwiste gebieden van de Krim en Donbass, maar het vooroorlogse grondgebied van de Russische Federatie.

Deze week bereikte de oorlogszucht van de NAVO tegen Rusland een hoogtepunt. De militaire leiders van de NAVO kwamen bijeen in een reeks goed gepubliceerde bijeenkomsten in Europa die alleen maar kunnen worden omschreven als oorlogsconferenties om de verdere escalatie van het conflict met Rusland te plannen. Het hoogtepunt was de bijeenkomst op de Amerikaanse luchtmachtbasis in Ramstein, Duitsland, op vrijdag, waar de druk op Berlijn wordt opgevoerd om het licht op groen te zetten voor de levering van Leopard 2 tanks aan Oekraïne. De bijeenkomst werd geopend door Oekraïense leiders naast Amerikaanse militaire bevelhebbers die tanks en meer zware wapens eisten.

Het is lachwekkend dat de Amerikanen aarzelen om hun M1 Abrams tanks te sturen en liever Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Polen, Finland en anderen hun tanks laten sturen. Het kluchtige geruzie vat de kolonialistische houding van de VS samen tegenover Europese bondgenoten die te onderdanig of te dom zijn om te klagen. “Go ahead punks, make my day,” zoals Clint Eastwoods personage Dirty Harry zou kunnen zeggen.

De VS vinden het prima als Europa in de as wordt gelegd en het continentale wrak opnieuw wordt opgebouwd om het failliete Amerikaanse kapitalisme nieuw leven in te blazen, zoals in de nasleep van eerdere wereldoorlogen.

Eerder in de week had de Amerikaanse militaire topcommandant generaal Mark Milley een ontmoeting met zijn Oekraïense collega Valery Zaluzhny om toe te zien op het opzetten van nieuwe oefenterreinen voor troepen in Polen en Duitsland. Zaluzhny is een volgeling van de Oekraïense collaborateur en massamoordenaar Stepan Bandera uit de Tweede Wereldoorlog. Het samenspel tussen Milley en Zaluzhny kan nauwelijks een betere illustratie zijn van de kwaadaardige  aard van de door de VS geleide as die oorlog voert tegen Rusland. De westerse media melden dit niet, omdat het de bedoeling is het westerse publiek om de tuin te leiden en een oorlog toe te juichen.

De niet aflatende mobilisatie van het NAVO-blok onder leiding van de VS heeft eindelijk een historische oorlogsvoet bereikt tegen Rusland. We kunnen deze ideologie helemaal terugvoeren tot het begin van de Koude Oorlog na de nederlaag van nazi-Duitsland, maar ze is zeker versneld sinds de ineenstorting van de Sovjet-Unie in 1991, gevolgd door 9/11 en de Amerikaanse imperiale notie van full-spectrum dominantie, en vooral na de schandelijke terugtrekking van de NAVO-oorlogsmachine uit Afghanistan in augustus 2021.

Alle leden van het 30 landen tellende blok haasten zich met wapens naar het conflict in Oekraïne. Er zijn zelfs berichten dat de Verenigde Staten militaire voorraden in Israël en Zuid-Korea aanspreken om de vuurkracht tegen Rusland te vergroten. Bovendien overweegt Washington nu steun te verlenen aan aanvallen op de Krim, waarvoor Moskou heeft gewaarschuwd dat dit een uiterst gevaarlijke escalatie naar een totale oorlog zou betekenen. Vrijwel alle taboes zijn van tafel, zo lijkt het, zoals de New York Times deze week opmerkte.

De westerse staten lijken te worden gedreven door waanzinnigen die de wereld moedwillig naar de rand van een catastrofe duwen. Er wordt nu openlijk opgeroepen tot de nederlaag van Rusland en er worden onlogische eisen gesteld voor meer wapens voor Oekraïne als een manier om vrede te bereiken. “Wapens zijn de weg naar vrede,” verklaarde Jens Stoltenberg, de titulaire leider van de NAVO, deze week tijdens het World Economic Forum voor diverse mondiale elites in Davos. “We moeten een patstelling voorkomen,” intoneerden Washington’s topdiplomaat Antony Blinken en zijn Britse tegenhanger James Cleverly (hoe verkeerd heet die laatste!).

Ondertussen roepen Amerikaanse, Europese en NAVO-leiders op tot vervolging van Rusland wegens oorlogsmisdaden.

Er lijkt geen ruimte te zijn voor enige diplomatie of rationaliteit. De NAVO-machten verdubbelen hun roekeloze eisen dat Rusland wordt verdreven van de Krim en de Donbass. Wat de NAVO-machten werkelijk willen, is Rusland verslaan en veroveren.

Rusland werd afgelopen februari gedwongen om in te grijpen in Oekraïne nadat alle diplomatieke inspanningen van Moskou waren afgewezen. De door de NAVO gesteunde heimelijke oorlog tegen het Russische volk binnen de kunstmatig gecreëerde gebieden van Oekraïne – een oorlog die al acht jaar woedde na de door de NAVO georkestreerde staatsgreep in Kiev in 2014 – moest met geweld worden beëindigd. Vandaar de Russische militaire interventie op 24 februari 2022.

Er is geen sprake van dat Rusland de gebieden die nu deel zijn gaan uitmaken van de Russische Federatie na wettelijk voorgeschreven referenda zal afstaan. Maar de oorlog wordt voortgesleept door NAVO’s demonische bewapening en wrede exploitatie van Oekraïne als bruggenhoofd tegen Rusland. NAVO-leiders praten over “het voorkomen van een patstelling” door meer wapens te sturen om het neonazistische regime in Kiev overeind te houden. Het zijn de Verenigde Staten en de Europese landen en andere bondgenoten die ernaar streven een bloedig moeras in Oekraïne te creëren waarin op wrede wijze levens worden verwoest.

De inzet wordt door de Verenigde Staten en hun imperialistische handlangers ongelooflijk hoog gemaakt. Vergis u niet. Washington en zijn NAVO-knechten zijn bewust een geselecteerde oorlog begonnen. Rusland heeft het volste recht om militair op te treden tegen NAVO-leden. Treinsporen in Polen die Leopard tanks leveren aan Oekraïne om Russische soldaten te doden zijn legitieme doelen. Net als Britse militairen die Challenger-tanks onderhouden of Britse schepen die ze vervoeren. Tot nu toe heeft de NAVO Rusland ongestraft aangevallen. Het is tijd om een einde te maken aan die straffeloosheid en de westerse oorlogszuchtigen aan het denken te zetten over hun misdadig gedrag, zoals een van onze commentatoren deze week opmerkte.

De Russische president Vladimir Poetin zei deze week dat Rusland uiteindelijk de oorlog in Oekraïne zal winnen om het door de NAVO gesteunde neonaziregime te verslaan. Hij sprak, toepasselijk, op de 80e verjaardag van het doorbreken van het nazi- beleg van Leningrad (Sint-Petersburg).

Andere onafhankelijke internationale militaire analisten, waaronder kolonel Douglas Macgregor en Scott Ritter, zijn het erover eens dat Rusland zal zegevieren in zijn doelstellingen om Oekraïne te demilitariseren en het NAVO-neonazi-surrogaat, dat een bedreiging vormt voor de nationale veiligheid van Rusland, te verwijderen. De westerse media, die nauw samenwerken met de imperialistische ideologen, hebben een propagandistische illusie gecreëerd dat het regime in Kiev kan winnen als het maar meer tanks en raketten krijgt. Dit is een ramp voor Oekraïne en mogelijk voor de wereldvrede. Rusland zal niet worden verslagen, maar de waanzinnige oorlogsstokers verhogen de inzet tot het niveau van een existentiële crisis door te eisen dat Oekraïne tot een “verdedigingslinie voor de vrijheid” wordt gemaakt.

Moskou waarschuwde deze week opnieuw dat als de westerse mogendheden aandringen op een algemene oorlog met Rusland, de wereld naar de rand van de nucleaire vernietiging wordt geduwd. Dit is geen dreigement. Het is gewoon een constatering van een feit. De westerse leiders zijn zo gestoord geworden in hun imperiale arrogantie, zelfingenomenheid en russofobie, dat ze geen acht meer slaan op zinnige waarschuwingen. Wanneer zij verklaren dat er oorlog wordt gevoerd omwille van vrede en vrijheid en wanneer diplomatie wordt verguisd als een zwakte, is er weinig hoop op een spoedige politieke oplossing.

De Verenigde Staten en hun imperiale surrogaten hebben door hun onverzettelijkheid een oorlog zo goed als onvermijdelijk gemaakt. Ze denken dat ze een pistool tegen het hoofd van Rusland zetten.

Moskou moet deze oorlog in Oekraïne resoluut beëindigen door het NAVO-Kiev regime uit te schakelen. De NAVO-machten zijn degenen die Russische roulette spelen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De neoconservatieven bereiden de wereld voor op een kernoorlogVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post NAVO-ministers komen bijeen voor oorlogsconferenties… Rusland moet hun bluf confronteren appeared first on Frontnieuws.