Natuurlijk liegen ze. Is water nat, is vuur heet? Tuurlijk. Liegt Tony Blinken? Ja, altijd

“Rusland roept de regering van de Amerikaanse president Joe Biden op om verdere escalatie te voorkomen, zei Zakharova, en voegde eraan toe dat Moskou nog steeds de spanningen wil verminderen en openstaat voor gesprekken met de VS op verschillende niveaus. De VS liegt echter openlijk over het onderhouden van contacten met Rusland, aldus Zakharova. Vorige […] The post Natuurlijk liegen ze. Is water nat, is vuur heet? Tuurlijk. Liegt Tony Blinken? Ja, altijd appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

Natuurlijk liegen ze. Is water nat, is vuur heet? Tuurlijk. Liegt Tony Blinken? Ja, altijd

Rusland roept de regering van de Amerikaanse president Joe Biden op om verdere escalatie te voorkomen, zei Zakharova, en voegde eraan toe dat Moskou nog steeds de spanningen wil verminderen en openstaat voor gesprekken met de VS op verschillende niveaus. De VS liegt echter openlijk over het onderhouden van contacten met Rusland, aldus Zakharova. Vorige week zei Price dat minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken nog steeds contact onderhoudt met de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergey Lavrov. Zakharova noemde de verklaring een “banale leugen” en voegde eraan toe dat de laatste keer dat de twee diplomaten elkaar spraken 29 juli was.” – RT

Dit is het enige waar ze verstand van hebben. Blinken is een zielige parodie op een diplomaat, zoals het grootste deel van het State Department. Maar een kort overzicht van de regering Biden laat zien dat de meeste mensen daar incompetent zijn. Zakharova’s verklaring erover:

“Het “gevaarlijke en kortzichtige beleid” van Washington heeft het land “op de rand van een directe confrontatie” met Moskou gebracht, zei de woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken Maria Zakharova maandag, in reactie op de woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken Ned Price, die Rusland vorige week verweet de betrekkingen tussen beide landen “onstabiel en onvoorspelbaar” te maken.”

Het gaat niet om een directe confrontatie op het conventionele slagveld, omdat de VS simpelweg geen middelen of troepenstructuur heeft om een echte conventionele oorlog in Europa tegen Rusland te voeren zonder een catastrofale nederlaag te lijden. Zakharova bedoelt waar ik het al jaren over heb – hoe gruwelijk zo’n conventionele oorlog tussen de NAVO en Rusland ook zal zijn – het is goed gedocumenteerd dat Amerika de voorkeur geeft aan kernwapens vrijwel elke keer dat de VS moeilijkheden ondervindt (dat betekent altijd) bij het uitvoeren van grootschalige operaties.

Nu een andere “voenkor” die met deze BS over Gerasimov komt aanzetten. Deze keer is het de heer Pegov van Wargonzo. Met dank aan Martin Berndt voor het signaleren hiervan.

Op Telegram schreef Semen Pegov (War Gonzo) gisteren dat elke hoge Russische functionaris die naar Donbass is gereisd een doelwit was en dat veel lagere functionarissen in de regio zijn gedood. De Russen weten wat er aan de hand is. Gerasimov heeft dit jaar de parade op het Rode Plein gemist. Hij was waarschijnlijk gewond. Dat waren toen de geruchten.

Ik zal het uitleggen. Semen Pegov wordt door sommigen misschien beschouwd als een hot shot en een “gevechtsveteraan”, vooral wanneer hij paradeert in militaire vermoeidheid, maar Semen Pegov is afgestudeerd aan de Smolensk Staatsuniversiteit, en u raadt het misschien al, aan de afdeling Journalistiek (in het Russisch), en afgezien van zijn “gevechts”prestaties heeft hij nooit in het leger gediend in welke hoedanigheid dan ook, laat staan als officier, en heeft hij geen enkele ervaring met operationele zaken of hoogwaardige militaire technologie. Dus, zoals elke “voenkor” (een eufemisme voor BSer) beperken zijn professionele kwalificaties in zuiver militair opzicht zich tot het rapporteren van het leed van burgers en tactische details zoals verstrekt door voornamelijk laag personeel en traditionele frontlinie geruchten.

Met andere woorden, Pegov heeft nul verstand van het onderwerp waarover hij spreekt, en dit onderwerp is ISR (Intelligence, surveillance, target acquisition, and reconnaissance) op operationeel en strategisch niveau en middelen om dit tegen te gaan. Als hij niet begrijpt wie de chef van de generale staf van Rusland is en wat er komt kijken bij het waarborgen van zijn veiligheid en beveiliging als hij een gevechtszone binnengaat, valt er absoluut niets met hem te bespreken. Hier vliegt bijvoorbeeld de heer Shoigu over de Oostzee:

En dit is slechts de gebeurtenis in de lucht. Pegov, vanwege zijn “journalistieke” afkomst en het feit dat hij nooit enige bevoegdheid heeft gehad, weet niet welke troepen (naryad sil) zich bezighouden met de beveiliging van een persoon van een dergelijke rang, om nog maar te zwijgen van het feit dat iets mij zegt dat de grondtroepen voor Gerasimov veel beter zijn dan alles wat de VS of het VK, laat staan Oekraïne, op de grond zouden kunnen plaatsen, zelfs als ze Gerasimov zouden willen doden. Maar ja, kunt u een afgestudeerde “journalistieke” faculteit en voormalig redacteur van een of ander kunstzinnig tijdschrift uitleggen wat echte C4ISR (Command, Control, Communications, Computers, Intelligence, Surveillance and Reconnaissanceis)? U weet het antwoord, vooral als het gaat om de man die zijn depressie bestreed door naar de conflictgebieden te gaan en een echte adrenalinejunk is.

Wisten de VS waar Gerasimov heen ging? Ja, maar Rusland heeft een goed betrouwbaar doelwit voor de NAVO-hoofdkwartieren in Brussel en het Pentagon en in tegenstelling tot de NAVO kan Rusland die op elk moment raken en kan er niets aan gedaan worden. Dus, mijn suggestie aan Pegov en al die “analisten” van WarGonzo is om zich te concentreren op wat ze redelijk goed doen – emotioneel geladen oorlogsbeelden en verslaggeving verkopen aan leken, en proberen weg te blijven van zaken waar ze geen idee van hebben. De denigrerende term “voenkorschina” verscheen niet voor niets in Rusland. Het is een eufemisme voor het verkopen van voornamelijk pseudo-militaire BS aan huisvrouwen en huismannen, die gemakkelijk onder de indruk zijn van explosies, militaire uniformen en zoals alle normale mensen, ondergetekende inbegrepen, emotioneel reageren op oorlogsmisdaden en oorlogsverwoestingen. Uiteindelijk, als u wilt weten of een of andere “voenkor” echt is (de meesten zijn burger BSers) vraag hen dan of zij weten hoe het oplossen van onzekerheden in zijn werk gaat. Zorg ervoor dat u hen vertelt dat het rechtstreeks verband houdt met het bezoek van Gerasimov aan de frontlinies.

Nu moeten we rekening houden met dit zich ontvouwende verhaal:

Rusland zou een Grieks plan om Oekraïne te voorzien van eerder van Moskou verkregen S-300 luchtverdedigingssystemen beschouwen als een “openlijk vijandige daad”, zei woordvoerster Maria Zakharova van het ministerie van Buitenlandse Zaken zondag. Griekenland overweegt dergelijke wapens uit het Sovjettijdperk naar Kiev te sturen als de VS ermee instemt ze te vervangen door MIM-104 Patriot-systemen. “Dat zou een grove schending zijn van… Russisch-Griekse… overeenkomsten inzake militaire en technische samenwerking”, aldus Zakharova, die eraan toevoegde dat zowel de verdragen van 1995 als die van 2013 die Moskou en Athene op dit gebied hebben ondertekend, “Griekenland uitdrukkelijk verbieden de door Rusland geleverde militaire uitrusting opnieuw uit te voeren zonder toestemming van Moskou”. “Het met voeten treden van zijn verplichtingen uit hoofde van de verdragen zal zeker gevolgen hebben”, waarschuwde de woordvoerster van het ministerie. Een dergelijke stap zou ook in strijd zijn met het standpunt van de meeste Grieken, zei ze, eraan toevoegend dat 70% van de Grieken volgens peilingen tegen het “oppompen van wapens in Oekraïne” is. – RT

Ik onthoud me van commentaar op de morele kant van de zaak, maar, nogmaals, lees mijn lippen – Europa is de bitch van de VS en zij zal doen wat haar gezegd wordt, punt. Of mensen het nu leuk vinden of niet, ik waarschuw hier al jaren voor en Saker schreef hier onlangs een uitstekend stuk over. Europa IS aan het de-industrialiseren en zal arm zijn, ook in vooruitgang, en een culturele woestenij. (Zie Frontnieuws Verdienen de Europeanen wat hen nu te wachten staat?) En vertel me niet dat ik u niet gewaarschuwd heb.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Bovenop de enorme brandstofprijzen: Nu ook nog spot en hoon uit Rusland (Video)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post Natuurlijk liegen ze. Is water nat, is vuur heet? Tuurlijk. Liegt Tony Blinken? Ja, altijd appeared first on Frontnieuws.