NASA zoekt hulp van theologen om de komst van buitenaards leven te onderzoeken

NASA heeft de hulp ingeroepen van theologen om te onderzoeken hoe de wereld zou reageren als er bewust leven zou worden gevonden op andere planeten (ook bekend als de buitenaardse hoax-agenda) en welke impact een dergelijke ontdekking zou hebben op diepgewortelde overtuigingen over goddelijkheid en schepping.

Deel dit artikel

NASA zoekt hulp van theologen om de komst van buitenaards leven te onderzoeken

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie heeft tot dusver zo'n 24 wetenschappers gerekruteerd om deel te nemen aan een programma van het Centre of Theological Inquiry (CTI) van Princeton University in New Jersey. Het centrum - dat in 2014 een NASA-beurs van $ 1,1 miljoen ontving - wil 'bruggen van begrip' bouwen tussen academici van verschillende disciplines, wetenschappers en beleidsmakers over 'wereldwijde zorgen'.

Volgens de Daily Mail is het programma blijkbaar gericht op het beantwoorden van grote vragen als 'wat is het leven? Wat betekent het om te leven? Waar trekken we de grens tussen de mens en het buitenaardse? Wat zijn de mogelijkheden voor bewust leven op andere plaatsen?”

Vorige week vertelde CTI-directeur Will Storrar aan The Times dat NASA's doel voor het programma was "serieuze wetenschappelijke publicaties in boeken en tijdschriften" om het "diepgaande wonder en mysterie en de implicatie van het vinden van microbieel leven op een andere planeet" aan te pakken.

“Misschien ontdekken we pas over 100 jaar het leven. Of misschien ontdekken we het volgende week", vertelde een NASA-expert aan de krant, die eraan toevoegde dat de groeiende afdeling "astrobiologie" van het bureau al zo'n 25 jaar op zoek is naar nieuwe antwoorden op eeuwenoude vragen.

Onder degenen die hebben deelgenomen aan het CTI-programma is Andrew Davison, een priester en theoloog aan de Universiteit van Cambridge die een doctoraat in de biochemie heeft. Davison, die deel uitmaakte van het cohort 2016-2017 van het programma, merkte in een blogpost op dat 'religieuze tradities' een 'belangrijk kenmerk waren in hoe de mensheid door een dergelijke bevestiging van het leven elders zou werken'.

Daarom maakt [religie] deel uit van NASA's voortdurende doel om het werk aan 'de maatschappelijke implicaties van astrobiologie' te ondersteunen, in samenwerking met verschillende partnerorganisaties.

Andere religieuze figuren, waaronder de bisschop van Buckingham Alan Wilson, rabbijn Jonathan Romain van de Maidenhead-synagoge en imam Qari Asim van de Mekka-moskee in Leeds, vertelden The Times dat de christelijke, joodse en islamitische leer niet zou worden aangetast door de ontdekking van buitenaardse wezens. leven.

Ondertussen zei Carl Pilcher, een voormalig hoofd van NASA's Astrobiology Institute, dat het bureau "meer nadruk legde op vragen die vóór de 20e eeuw grotendeels voorbehouden waren aan filosofie, theologie en religie."