Mysterieuze verzetsbeweging wil Zelensky en alle overheidsfunctionarissen vermoorden

Gemaskerd, in burgerkleding, gewapend met aanvalsgeweren en antitankraketten: zo presenteert zich nu een mysterieuze Oekraïense ondergrondse beweging die Volodymyr Zelensky en zijn handlangers wil vermoorden. Maar de video zou ook een stukje Russische propaganda kunnen zijn, bericht Exxpress.at. De situatie in Oekraïne is allesbehalve rooskleurig: na de vernietiging van belangrijke delen van de kritieke infrastructuur […] The post Mysterieuze verzetsbeweging wil Zelensky en alle overheidsfunctionarissen vermoorden appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

Mysterieuze verzetsbeweging wil Zelensky en alle overheidsfunctionarissen vermoorden

Gemaskerd, in burgerkleding, gewapend met aanvalsgeweren en antitankraketten: zo presenteert zich nu een mysterieuze Oekraïense ondergrondse beweging die Volodymyr Zelensky en zijn handlangers wil vermoorden. Maar de video zou ook een stukje Russische propaganda kunnen zijn, bericht Exxpress.at.

De situatie in Oekraïne is allesbehalve rooskleurig: na de vernietiging van belangrijke delen van de kritieke infrastructuur zijn er in veel grote steden elektriciteits- en watertekorten, de mensen lijden, velen zijn verbitterd. Bovendien verwarmt de stadsverwarming in Kiev bijvoorbeeld de flats slechts tot 16 graden, terwijl 90 procent van de flats en huizen op deze manier wordt verwarmd. En er zijn veel meldingen van slachtoffers aan het front: sinds de tegenoffensieven werden bevolen, is het aantal dode jonge soldaten opnieuw aanzienlijk gestegen – wat officieel door de regering in Kiev wordt verzwegen.

Echte guerrillabeweging – of Russische propaganda?

In deze sfeer is een tot nu toe onbekende ondergrondse verzetsbeweging nu voor het eerst op video onthuld. De burgers zijn zwaar bewapend en zeggen: “Wij zijn vrije burgers die vechten tegen Zelensky en zijn mensen. Wij zijn vrije burgers die ons leven zouden geven voor een werkelijk onafhankelijk vaderland.” En de gemaskerden met automatische aanvalsgeweren en geleide antitankraketten bekritiseren “de politici die in opdracht van het Westen egoïstisch hun eigen volk vernietigen.”

Dan volgt een ander duidelijk dreigement: “Wij zullen alle regeringsfunctionarissen doden en vernietigen.” De ondergrondse strijders willen ook “de Russische bezetters binnen het land vernietigen” – en in hun handen is “een vergeldingswapen dat op hun hoofden zal neerdalen.” Blijkbaar hebben de mannen met de maskers het over een kernwapen.

Het is nog niet mogelijk om vanuit een neutraal standpunt te beoordelen of dit ondergrondse leger werkelijk zou kunnen bestaan, of dat het een propagandatruc is van de Russische militaire leiding. Deze video kan immers worden gebruikt om de regering in Kiev nog meer psychologische druk op te leggen. En er zou ook een poging kunnen zijn om een “foutieve detonatie” van een tactisch kernwapen in het midden van Oekraïense stellingen te verklaren met deze guerrillalegende.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De V.S./NAVO is in de greep van een “Demonische Doodswens” en de hele wereld wordt bedreigdVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post Mysterieuze verzetsbeweging wil Zelensky en alle overheidsfunctionarissen vermoorden appeared first on Frontnieuws.