Militair overzicht: Slag om Maryinka (Video’s 18+)

De stad Maryinka ligt aan de westelijke rand van de stadsagglomeratie Donetsk en blijft een van de bloedigste slagvelden in de Donbass. De stad werd een van de belangrijkste bolwerken van de Oekraïense strijdkrachten sinds de Oekraïense militaire agressie tegen de bevolking van de regio’s Donetsk en Luhansk, schrijft Southfront.org. Oekraïense nationalisten hebben de controle […] The post Militair overzicht: Slag om Maryinka (Video’s 18+) appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

De stad Maryinka ligt aan de westelijke rand van de stadsagglomeratie Donetsk en blijft een van de bloedigste slagvelden in de Donbass. De stad werd een van de belangrijkste bolwerken van de Oekraïense strijdkrachten sinds de Oekraïense militaire agressie tegen de bevolking van de regio’s Donetsk en Luhansk, schrijft Southfront.org.

Oekraïense nationalisten hebben de controle over Maryinka al acht jaar in handen. Vanuit hun militaire posities in het gebied hebben Oekraïense militairen burgers in de stad Donetsk en andere nederzettingen in de buitenwijken beschoten. Maryinka is een zwaar versterkt vestingwerk van de AFU geworden.

Na maanden van zware gevechten slaagden de Russische troepen erin de AFU medio december 2022 uit het oostelijke en centrale deel van de stad te verdrijven. De gevechten hebben zich verplaatst van de Druzhby Avenue, die de stad in twee delen verdeelt, naar de westelijke wijken van Maryinka. Het Oekraïense leger heeft traditioneel schietposten ingericht in gebouwen met meerdere verdiepingen. Ze vestigen ook militaire posities in de particuliere sector aan de westelijke rand van de stad, en verschuilen zich in de eerder gegraven loopgraven die hen in staat stellen zich van het ene huis naar het andere te verplaatsen en het vuur te openen en snel van positie te veranderen.

Tegelijkertijd moet het Russische leger de weg van Maryinka naar Koerahovo, die al door Russische artillerie is beschoten maar nog steeds wordt gebruikt voor het vervoer van militaire voorraden naar de Oekraïense groepering in de stad, nog afsnijden.

Op 23 januari verklaarde waarnemend hoofd van de Volksrepubliek Donetsk, Denis Pushilin, dat de AFU onlangs verschillende eenheden naar Artemovsk (Bakhmut) en Maryinka had gestuurd in een poging de Russische opmars te vertragen.

Russische T-72B3M tank in actie in Maryinka:

De Russische strijdkrachten moeten hun posities in Maryinka nog veroveren en veiligstellen. Hun belangrijkste succes in deze richting is echter dat zij de Oekraïense strijdkrachten de mogelijkheid hebben ontnomen om vanuit hun posities in Maryinka burgers in Donetsk te bestokenmet artillerie te bestoken.

Turkse Kirpi pantservoertuigen vernietigd in Maryinka:

De beelden uit het gebied tonen de operatie van militairen van de Russische 150e Gemotoriseerde Infanteriedivisie, die hebben deelgenomen aan de bevrijding van Mariupol, Popasnaya, Viktorovka, Kamyshevakha. Russische strijders rukken in een kleine groep man voor man op in de ruïnes van de stad om mijnexplosies te voorkomen. De eenheid veroverde een van de woongebouwen met meerdere verdiepingen. De soldaten van de AFU, die zich achter het gebouw verscholen, werden vanaf de rechterflank omzeild en uitgeschakeld in een gevecht met behulp van handwapens en granaten:


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Nee, Poetin is de oorlog in Oekraïne niet begonnenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post Militair overzicht: Slag om Maryinka (Video’s 18+) appeared first on Frontnieuws.