Meer informatie over de militaire doden in Oekraïne

Oekraïense militaire doden is nu een probleem. Vóór deze week trapten de meeste westerse militaire analisten in de Oekraïense propaganda dat Rusland massaal troepen verloor, maar dat Oekraïne het goed deed. Die hond is nu dood. Een nieuwe vriend, Stephen Bryen, heeft net een stuk gepubliceerd in de Asian Times met een eerlijke, harde beoordeling […] The post Meer informatie over de militaire doden in Oekraïne appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

Meer informatie over de militaire doden in Oekraïne

Oekraïense militaire doden is nu een probleem. Vóór deze week trapten de meeste westerse militaire analisten in de Oekraïense propaganda dat Rusland massaal troepen verloor, maar dat Oekraïne het goed deed. Die hond is nu dood. Een nieuwe vriend, Stephen Bryen, heeft net een stuk gepubliceerd in de Asian Times met een eerlijke, harde beoordeling van het gevaar waarmee Oekraïne wordt geconfronteerd. Stephen Bryen is senior fellow bij het Center for Security Policy en het Yorktown Institute. Hij was een hoge ambtenaar bij het ministerie van Defensie in de regering-Reagan. Zijn artikel is getiteld: Oekraïense militaire slachtoffers zijn een groot probleem voor Biden:

De zware verliezen in Oekraïne zijn een signaal dat Washington’s in feite oorlog met Rusland in de problemen zit. President Joe Biden moet van koers veranderen of geconfronteerd worden met een nationale veiligheidscrisis die het einde van zijn presidentschap kan betekenen

Oekraïne lijkt misschien te winnen. De waarheid is het tegenovergestelde, want Oekraïne raakt door zijn mankracht heen die het niet kan vervangen. Het verliest door uitputting op het slagveld en omdat de Russen systematisch de infrastructuur vernietigen, zijn miljoenen Oekraïners naar het buitenland gevlucht. Het is onwaarschijnlijk dat het land zich kan herstellen, zelfs als de oorlog morgen zou eindigen.

Ondertussen zijn de Russische mankrachtproblemen minder ernstig. Moskou heeft zijn voorraad frontlijntroepen aangevuld via een impopulair dienstplichtprogramma in eigen land, dat nu is uitgebreid tot de gebieden in Oekraïne die het bezet houdt.

Oekraïne bevindt zich in een vergelijkbare positie als de Confederatie in 1864 tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Het Noorden torende qua mankracht boven het Zuiden uit. Hoewel de troepen van de Amerikaanse generaal Ulysses Grant in 1864 meer verliezen leden dan de Zuidelijke troepen onder leiding van Robert E. Lee, kon het Noorden zijn verliezen gemakkelijk vervangen. Het Zuiden kon dat niet. In april 1865 was het Zuiden niet meer in staat nieuwe rekruten te leveren en uitgeputte bataljons te versterken, schrijft Larry Johnson.

Een soortgelijk lot wacht Oekraïne. Maar dit is geen herhaling van het laatste jaar van de Amerikaanse Burgeroorlog, waarin de troepen van de Unie herhaaldelijk aanvallen uitvoerden op de verschanste Geconfedereerde troepen. Rusland heeft, in tegenstelling tot het Amerikaanse leger onder Grant, geen massale verliezen geleden en heeft zijn militaire reserves nauwelijks aangesproken. Oekraïne daarentegen put zijn menselijke hulpbronnen uit en kan binnen zijn geografische grenzen geen essentiële militaire training meer geven.

De foto’s en video’s van Oekraïense slachtoffers bevolken het internet. De afbeelding hieronder is, naar ik begrijp, een door de VS ontworpen begraafplaats voor gesneuvelde Oekraïense soldaten. Elk vierkant biedt plaats aan 105 graven. Er schijnen 24 grafvelden te zijn en een potentieel van 2.520 begraafplaatsen.

De volgende video is in juli 2022 geplaatst.

We zijn nu vier maanden verder en het aantal doden stapelt zich nog steeds op.

De meeste Amerikanen zijn nog steeds verblind door de anti-Russische propaganda en begrijpen niet dat Rusland zijn militaire operaties goed kan volhouden. Mijn vriend Stephen, bijvoorbeeld, zit nog steeds vast in een mentaliteit uit het Sovjettijdperk als het gaat om het beoordelen van de Russische capaciteiten. Hij schrijft:

Rusland heeft, zoals nu wel bekend is, ook ernstige problemen met het werven en trainen van soldaten, en met het vermogen om wapens te vervangen. Maar Rusland heeft ook enorme oorlogsvoorraden die het voor de ondergang van de Sovjet-Unie heeft verworven, en het brengt een deel daarvan nu in stelling in de oorlog in Oekraïne. – https://asiatimes.com/2022/12/ukrainian-military-casualties-are-big-trouble-for-biden/

De realiteit is het tegenovergestelde. Het zijn de Verenigde Staten die worstelen om de rekruteringsdoelen te halen. De mobilisatie van Rusland werd in een groot deel van de westerse pers verkeerd voorgesteld als een gedwongen rekrutering van “dienstplichtigen”. De meerderheid van de “nieuwe” rekruten zijn ervaren reservisten. De bewering dat Russische commandanten onvoldoende training geven, is een westerse waanvoorstelling. Hier is een filmpje van de training van soldaten om als team te schieten en te bewegen:


https://t.me/mod_russia_en/5245

Mijn vriend Stephen ziet ook niet in dat de Russische defensie-industrie modern en efficiënt is en de klok rond werkt. De productie van S-400 en S-500 luchtverdedigingssystemen overtreft alles wat tijdens het Sovjettijdperk is gemaakt. Hetzelfde geldt voor de Russische elektronische oorlogsvoering. En noch de Verenigde Staten, noch de NAVO hebben een wapensysteem dat vergelijkbaar is met de hypersonische raketten die Rusland met groot succes gebruikt tegen kritieke Oekraïense infrastructuur en bases.

Naarmate de winter aanbreekt, zullen de Oekraïense troepen het moeilijker krijgen. Bij gebrek aan voertuigen en tanks zullen zij eerder een schuilplaats zoeken en hun bewegingen tot een minimum beperken. Rusland daarentegen zal het vuur kunnen concentreren op de vaste Oekraïense posities, wat meer Oekraïense slachtoffers betekent.

Als Rusland doorgaat met zijn campagne om het vermogen van Oekraïne om elektriciteit, water en gas te produceren en te distribueren te vernietigen, zal het vermogen van Oekraïne om zijn troepen van voedsel en munitie te voorzien aanzienlijk afnemen. Kortom, Oekraïne gaat een donkere, gevaarlijke winter tegemoet.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Ruslands “Dead Hand” nucleair afweersysteem kan autonoom honderden kernwapens uitsturen, zelfs nadat het land een nucleaire eerste aanval te verduren heeft gekregenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post Meer informatie over de militaire doden in Oekraïne appeared first on Frontnieuws.