Massaal geweld in Europa na WK-zege van Marokko op Spanje – Maar niet in Marokko (Video’s)

Na de schokkende overwinning van Marokko op de Spaanse nationale ploeg op het WK voetbal op dinsdag, hebben Marokkaanse fans opnieuw geweld ontketend in verschillende landen, waaronder Spanje, Frankrijk, Italië, België en Nederland, bericht Remix. De scènes van chaos markeren de derde keer dat Marokkaanse fans in geweld uitbarsten na een WK-overwinning, waarbij de eerste […] The post Massaal geweld in Europa na WK-zege van Marokko op Spanje – Maar niet in Marokko (Video’s) appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

Massaal geweld in Europa na WK-zege van Marokko op Spanje – Maar niet in Marokko (Video’s)

Na de schokkende overwinning van Marokko op de Spaanse nationale ploeg op het WK voetbal op dinsdag, hebben Marokkaanse fans opnieuw geweld ontketend in verschillende landen, waaronder Spanje, Frankrijk, Italië, België en Nederland, bericht Remix.

De scènes van chaos markeren de derde keer dat Marokkaanse fans in geweld uitbarsten na een WK-overwinning, waarbij de eerste twee keer vorige maand al tot afkeuring leidden.

Video’s van de rellen van gisteravond zijn verspreid over social media, onder meer van het account van de Italiaanse minister van Vervoer Matteo Salvini, die schreef: “Marokko schakelt Spanje uit, dus ze ‘vieren’ in Milaan… Ik hoop dat de verantwoordelijken worden geïdentificeerd en alle schade vergoeden.”

Critici wijzen op de inmiddels wekelijkse taferelen van massale onrust van Marokkaanse fans als een voorbeeld van het falen van het multiculturalisme, waarbij deze fans niet alleen voor een rivaliserend nationaal team juichen, maar ook actief hun eigen steden vernielen.

Marokkaanse fans die feest vierden in een aantal Spaanse steden draaiden uit op geweld, zoals in Bilbao, waar op meerdere video’s te zien is hoe fans door de straten tekeergaan.

Fans staken ook auto’s in brand in de Spaanse stad Reus, volgens berichten van BNN Spanje.

In Huelva, een stad in Andalusië, raakten Marokkaanse fans en Spaanse fans voor de wedstrijd al slaags.

Wat is je reactie?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow