Lijst van top 25 gevechtstank hoeveelheden

Toen tijdens de Eerste Wereldoorlog de tank, een gepantserd terreinvoertuig, werd ontwikkeld, veranderde dat onze manier van vechten volledig. Hoewel sommige analisten het einde van het tanktijdperk voorspellen, vormen ze sindsdien nog steeds de ruggengraat van legers in de 21e eeuw, bericht Greatgameindia. Deze infographic toont de rangschikking van de omvang van de gevechtstankvloot voor […] The post Lijst van top 25 gevechtstank hoeveelheden appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

Lijst van top 25 gevechtstank hoeveelheden

Toen tijdens de Eerste Wereldoorlog de tank, een gepantserd terreinvoertuig, werd ontwikkeld, veranderde dat onze manier van vechten volledig. Hoewel sommige analisten het einde van het tanktijdperk voorspellen, vormen ze sindsdien nog steeds de ruggengraat van legers in de 21e eeuw, bericht Greatgameindia.

Deze infographic toont de rangschikking van de omvang van de gevechtstankvloot voor 2023, zoals verstrekt door Global Firepower.

De lijst omvat zware gevechtstanks , zoals de Duitse Leopard 2 en de Amerikaanse M1A2 Abrams, maar ook lichtere, beter uitgeruste middelgrote en lichte tanks, zoals de Thaise Stingray. gepantserde personeelsvoertuigen en infanteriegevechtsvoertuigen zijn niet in de cijfers opgenomen.

Klik voor groot

Rusland

Met 12.556 tanks bezit de Russische Federatie verreweg de grootste tankvloot, variërend van de hoogontwikkelde T-14 Armata tot het werkpaard de T-72 serie. Dit overtreft het gecombineerde totaal van de tweede en derde plaats, Noord-Korea (6.645) en de Verenigde Staten (5.500).


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Donetsk in brand: Nog meer burgers gedood door bombardementen door Oekraïense nazi’sVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post Lijst van top 25 gevechtstank hoeveelheden appeared first on Frontnieuws.