Kolonel Douglas Macgregor: ALLES verandert in 4 weken; dit is Poetin’s stilte voor de storm

Het Russische leger heeft zich teruggetrokken uit de Oekraïense stad Kherson. Het Russische ministerie van Defensie bevestigt dat er geen materieel of soldaten zijn achtergebleven op de westelijke oever van de Dnjepr en dat er geen slachtoffers zijn gevallen bij de terugtrekking. Het Oekraïense leger voert momenteel een tegenoffensief uit in de regio, die door […] The post Kolonel Douglas Macgregor: ALLES verandert in 4 weken; dit is Poetin’s stilte voor de storm appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

Kolonel Douglas Macgregor: ALLES verandert in 4 weken; dit is Poetin’s stilte voor de storm

Het Russische leger heeft zich teruggetrokken uit de Oekraïense stad Kherson. Het Russische ministerie van Defensie bevestigt dat er geen materieel of soldaten zijn achtergebleven op de westelijke oever van de Dnjepr en dat er geen slachtoffers zijn gevallen bij de terugtrekking.

Het Oekraïense leger voert momenteel een tegenoffensief uit in de regio, die door Moskou tot deel van Rusland is verklaard. Het Witte Huis heeft Oekraïne zaterdag gefeliciteerd met de herovering van de stad Kherson. President Biden, opnieuw enigszins verward, zei in een toespraak dat “de Russen zich terugtrekken uit Fallujah.” Hij verwees naar een stad in Irak.

Volgens de media staat Rusland aan de verliezende kant, maar volgens de gepensioneerde Amerikaanse kolonel Douglas Macgregor zijn de Russische troepen zich slechts aan het hergroeperen om zich voor te bereiden op grootschalige aanvallen om de oorlog te beëindigen.

Er waren naar schatting 25.000 Russische soldaten in de stad Kherson. Nog eens 300.000 Russische troepen zijn onderweg naar de regio. Het Oekraïense leger probeerde 40.000 tot 60.000 soldaten te verzamelen voor het tegenoffensief. Het Russische leger besloot levens te sparen, zich te hergroeperen en de inwoners van Kherson te evacueren.

Als het Oekraïense leger besluit Kherson binnen te trekken, zal het worden vernietigd, benadruktt Macgregor. De Oekraïense legerleiding vreest een valstrik.

De kolonel wijst erop dat de Russen hetzelfde hadden gedaan in Kharkov. Het Russische leger trok zich terug naar de rivier en bracht de Oekraïners grote schade toe. Dus als ze Kherson binnengaan, wacht hen een gruwelijke dood, vertelt Macgregor aan Clayton Morris van Redacted.

De kolonel gelooft dat dit ook de reden is waarom de administratie van Kherson contact heeft opgenomen met de Russen. Hij wijst erop dat er meer dan een half miljoen troepen gestationeerd zijn in West-Rusland, Wit-Rusland en Zuid-Oekraïne die in Oekraïne zullen worden ingezet.

Kolonel Macgregor verwacht dat de grootschalige operatie zal beginnen zodra het begint te vriezen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Kolonel Douglas Macgregor: Verliest Rusland de oorlog? Het antwoord is nee. Een volmondig nee!Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post Kolonel Douglas Macgregor: ALLES verandert in 4 weken; dit is Poetin’s stilte voor de storm appeared first on Frontnieuws.