Klimaatfanatici: Verkeerde lijm, vernielde hand

De klimaatfanatici van Last Generation hebben weer toegeslagen. Een van de mannen gebruikte echter een te sterke lijm en moest met een drilboor worden losgemaakt met zijn hand nog vast aan een brok asfalt, schrijft Freewestmedia.com. Na hun acties in Berlijn en München vond hun meest recente protestactie plaats in Mainz. Vier mensen plakten zich […] The post Klimaatfanatici: Verkeerde lijm, vernielde hand appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

Klimaatfanatici: Verkeerde lijm, vernielde hand

De klimaatfanatici van Last Generation hebben weer toegeslagen. Een van de mannen gebruikte echter een te sterke lijm en moest met een drilboor worden losgemaakt met zijn hand nog vast aan een brok asfalt, schrijft Freewestmedia.com.

Na hun acties in Berlijn en München vond hun meest recente protestactie plaats in Mainz. Vier mensen plakten zich vast aan de rijbaan van de Binger Strasse en blokkeerden daarmee een van de drukste straten van de stad. De politie verwijderde drie van de vier fanatiekelingen.

De laatste was “zo vastgeplakt komen te zitten dat hij niet gemakkelijk kon worden losgemaakt”. Daartoe “moest het asfalt door medewerkers van de Dienst Wegverkeer met een slijpmachine en drilboor worden losgemaakt en vervolgens verwijderd”, aldus de politie. De ingreep duurde meer dan twee uur en kon mogelijk ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid. De klimaatfanaat (38) had zijn hand kunnen verliezen als de artsen er niet in waren geslaagd om zijn hand te bevrijden uit de klevende massa en het asfalt.

Een foto gedeeld door Last Generation ging viraal op het internet. Het toont de man met een brok asfalt aan zijn hand. Vermoed wordt dat hij de verkeerde lijm had gebruikt – namelijk een bijzonder sterke industriële lijm. “Is de actie nu in steen gebeiteld?” grapte een Twittergebruiker. Een andere gebruiker voegde eraan toe: “Nu begrijp ik waarom jullie je eigen cursussen nodig hebben voor jullie lijmcampagnes”.

Alleen Last Generation-fanaten ontlopen gevangenisstraf

Al zes weken zit een vrouw in hechtenis die nepbloed op een schilderij in een Berlijns museum heeft gespat en zichzelf erop heeft geplakt. Haar pech is dat ze niet behoort tot de groep Last Generation.

De zaak heeft nooit het voorpaginanieuws gehaald, hoewel ze precies hetzelfde patroon volgde als de misdaden van de Last Generation. Een vrouw spoot op 30 oktober nepbloed op het schilderij van Henri de Toulouse-Lautrec in de Alte Nationalgalerie in Berlijn. Daarna lijmde ze zichzelf vast aan een muur naast het schilderij.

Sindsdien zit ze in de gevangenis. Maar in gevallen waarin de daders tot de Last Generation behoorden, is tot nu toe zelfs geen voorlopige hechtenis opgelegd. De klimaatfanaten hadden ook werken van beroemde schilders in Berlijnse musea beschadigd en zich op de werken vastgelijmd.

De 53-jarige copycat is inmiddels aangeklaagd wegens materiële schade. Het Openbaar Ministerie rechtvaardigde haar opsluiting door te zeggen dat ze geen bewijs van een vast adres kon overleggen.

Volgens de Alter Nationalgalerie, die zich op het Berlijnse Museumeiland bevindt, bedragen de kosten voor het schoonmaken en herstellen van het frame, de parketvloer en de wandbekleding minstens 100.000 euro.

CO2-leugens

De waarheid is dat het CO2-gehalte in de lucht ongeveer 0,4 procent bedraagt, wat vooral wordt gebruikt door linkse politici als verkiezingspropaganda en door politiek betaalde wetenschappers die zonder enige basis beweren dat CO2 schadelijk is voor ons, ons milieu en onze planeet.

Niemand wijst er echter op dat CO2 belangrijk is voor de fotosynthese, het biochemische proces dat plaatsvindt in planten, algen en sommige soorten bacteriën. Uit licht, water (H2O) en kooldioxide (CO2) produceren planten glucose en zuurstof (O2) die wij nodig hebben om te overleven.

Bij een vulkaanuitbarsting zoals die in Hawaï komen meer giftige stoffen en CO2 in de atmosfeer terecht dan de mens in de afgelopen 120 jaar heeft kunnen produceren.

Volgens juristen is het wegslepen van klimaatfanatici die drukke wegen blokkeren niet strafbaar, omdat het valt onder zelfverdediging.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

KLIMAAT DOSSIER

Waarom lopen grote groepen dieren, insecten en vogels plotseling overal ter wereld in cirkels?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post Klimaatfanatici: Verkeerde lijm, vernielde hand appeared first on Frontnieuws.