Kiev krijgt nu een koekje van eigen deeg

De afgelopen dagen zijn mensen in West-Oekraïne gedood door Russische beschietingen. Het Westen huilt. Het Westen, dat zich acht jaar lang niets heeft aangetrokken van de doden in Oost-Oekraïne door voortdurende beschietingen van het Oekraïense leger, schrijft Peter Haisenko . Sinds 2014 moeten de inwoners van Donetsk en andere plaatsen in het oosten leren omgaan […] The post Kiev krijgt nu een koekje van eigen deeg appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

Kiev krijgt nu een koekje van eigen deeg

De afgelopen dagen zijn mensen in West-Oekraïne gedood door Russische beschietingen. Het Westen huilt. Het Westen, dat zich acht jaar lang niets heeft aangetrokken van de doden in Oost-Oekraïne door voortdurende beschietingen van het Oekraïense leger, schrijft Peter Haisenko .

Sinds 2014 moeten de inwoners van Donetsk en andere plaatsen in het oosten leren omgaan met het feit dat elke dag gemiddeld vijf mensen, burgers, worden gedood door zwaar vuur van het Oekraïense leger. Dat zijn er 14.000 in de afgelopen acht jaar. Meerdere malen dat aantal is gewond geraakt.

Deze laffe, moorddadige beschietingen waren niet gericht op militaire installaties. Granaten werden bij voorkeur afgevuurd op marktplaatsen, scholen en kleuterscholen, woonhuizen en ziekenhuizen. Recentelijk waren zelfs gevangenissen het doelwit. Deze beschietingen worden uitgevoerd met NAVO-wapens. Hoe erg dit is, blijkt uit het feit dat elk van deze granaten een diameter heeft van 15,5 centimeter, en twee keer zo lang is, als het NAVO-kaliber voor de Amerikaanse M777 houwitser. Deze beschietingen volgen geen enkele oorlogsnoodzaak, maar zijn pure terreur, net als de verbranding van Duitse steden in de Tweede Wereldoorlog.

De referenda hebben alles veranderd

Met het afsluiten van de referenda behoren de vier oostelijke regio’s Lugansk, Donetsk, Kherson en Zaporizhia nu tot de Russische Federatie. Hierdoor is de status van de Russische speciale operatie volledig veranderd. Elke beschieting van deze regio’s is nu een directe aanval op Rusland. Als zij terugschieten, is dat nu ter verdediging van het moederland. Tot jongstleden heeft Moskou deze nieuwe status echter niet gevolgd door directe vergelding. Dit is echter nu veranderd door het opblazen van Nord Stream en vooral door de bomaanslag op de brug van Kerch. Om nog maar te zwijgen van de voortdurende beschietingen van het kerncentralecomplex van Zaporozhya. Ook de beschietingen van burgers in de Donbas worden nog steeds door Kiev uitgevoerd. Dit heeft er nu toe geleid dat Moskou geïrriteerd raakt en objecten in het westen van Oekraïne aanvalt.

Deze aanvallen zijn gericht op objecten voor energievoorziening en dienen dus om het vermogen van het Oekraïense leger om te bewegen en te opereren te verstoren. Deze beschietingen zijn zo nauwkeurig uitgevoerd dat slechts enkele burgers zijn gedood. Tijdens de eerste golf werden ongeveer 50 raketten afgevuurd en 19 burgers gedood. Dit leidde ertoe dat de NY Times de kwaliteit van de Russische wapens als inferieur bestempelde omdat er zo weinig burgers werden gedood. Dit leverde de NY Times een ware “shitstorm” op. De teneur was dat Amerikaanse wapens waarschijnlijk beter zijn omdat ze burgers massaal doden, zelfs met honderdduizenden tegelijk. Dat het zo zou kunnen zijn dat Rusland nog steeds voorzichtig is om het leven van burgers te sparen, komt niet op bij de “journalisten” van de NY Times. In feite is dat echter precies het geval.

De oorlog heeft nu het westen van Oekraïne bereikt

Tot nu toe is het westen van Oekraïne vrijwel onaangetast gebleven door de oorlog. Dit kan ook hebben bijgedragen aan het feit dat er weinig oorlogsmoeheid onder de mensen in Kiev is geweest. Morele bezorgdheid over het voortdurende moorden in het oosten is onderdrukt door propaganda en door er eenvoudigweg niet over te berichten. Hetzelfde geldt voor het Westen, waar deze moord al acht jaar lang volledig wordt genegeerd. Zoals eerder, want tegelijk met de 19 doden in West-Oekraïne werd een even groot aantal burgers gedood door beschietingen in de Donbas. Dit wordt stilzwijgend geaccepteerd, zo niet goedgekeurd, maar wee een Oekraïense nationalist. Dan klinkt er een grote brul.

Laat ik duidelijk zijn: ik verafschuw, zoals elk fatsoenlijk mens, elke gewelddadige dood, ongeacht wie ervoor verantwoordelijk is. Maar allemaal, en niet selectief. Een voorbeeld van een bijzonder verachtelijke houding in deze zin werd gegeven door de voormalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Albright met haar verklaring dat 500.000 dode kinderen in Irak het waard zijn geweest. Wat was de waarde daarvan? Dat zal haar geheim blijven. Feit is echter dat er geen verontwaardiging is ontstaan over deze schandelijke onthulling. Gezegd moet worden dat het Westen zelfs geen kritiek heeft op de VS of, sinds acht jaar, op de Oekraïense nationalisten, die talloze onschuldige burgers, waaronder kinderen, vermoorden. En dat doen ze bewust. Om nog maar te zwijgen van de duizenden mensen in het Midden-Oosten die zijn vermoord door Amerikaanse drone-aanvallen. De orders hiervoor werden ondertekend door de Nobelprijswinnaar zelf.

Moskou spaart nog steeds burgers

Daartegenover staat de militaire doctrine van Moskou. Het doel blijft om zo min mogelijk schade toe te brengen aan de Oekraïense burgers, de broedernatie. Zelfs ten koste van hogere eigen verliezen. Zelfs nu bombardeert het Russische leger geen steden in Oekraïne. Vergelijk hoe de VS aan het begin van de aanvalsoorlog tegen Irak duizenden tonnen bommen op Bagdad lieten vallen. Inclusief uraniummunitie op Fallujah, dat daardoor onbewoonbaar werd. O ja, hoe goed was het dat het Westen onmiddellijk sancties tegen de VS oplegde en Amerikaanse atleten verbood om deel te nemen aan internationale wedstrijden. Oh, ik moet een gat in mijn geheugen hebben gekregen…

Nu wordt Iran bedreigd met nieuwe sancties omdat het oorlogsmateriaal aan Rusland zou leveren. Dus ook in dit opzicht is het prijzenswaardig dat de NAVO Oekraïne overspoelt met wapens die tienduizenden onnodige doden veroorzaken, maar het mag in geen geval worden getolereerd dat iemand Rusland behulpzaam is. Vooral iemand die door het Westen al tot paria is bestempeld omdat hij weigert zich te onderwerpen aan de dictaten van de VS. Hoe zit het met de democratie? Gelijke rechten voor iedereen? Ja, maar wij bepalen wie “iedereen” is! En alleen wij, de goeden, zijn de enigen met een license to kill.

Het Russische leger heeft de bevolking van West-Oekraïne een zeer terughoudende voorstelling gegeven van wat de bevolking van de Donbas acht jaar lang heeft moeten doorstaan. Dat men in Donetsk niet over straat kon gaan zonder de angst elk moment door een NAVO-granaat te worden opgeblazen. Dat men niet eens in scholen, ziekenhuizen of het eigen huis kan zijn zonder deze angst. Het is zinloos erop te wijzen dat deze misdadige, levensgevaarlijke beschietingen een aanfluiting zijn van elk internationaal recht of oorlogsrecht. Maar waar geen aanklager is, is geen rechter, en niemand in de westerse media heeft dit aan de kaak gesteld.

Komt er een volksopstand in Kiev?

Kiev terroriseert al acht jaar de oostelijke provincies van Oekraïne. Het Minsk-akkoord diende alleen om Kiev te bewapenen. Merkel en Porosjenko verkondigden dit trots. Kiev verklaart openlijk dat zij Oekraïne wil “ont-Russen”. Met het gebruik van militair geweld en terreur. Nu heeft Rusland besloten het West-Oekraïne ook een aantal van Kiev’s eigen koekjes te voeren. Nu kunnen de Oekraïense nationalisten zich in het donker, zonder elektriciteit, afvragen of hun acties in het oosten misschien moreel gerechtvaardigd waren. Het is waarschijnlijk zoals de brutale schoolpestkop: pas als hij zelf op zijn bek geslagen is, zal hij misschien zijn gedrag veranderen.

Het Westen, onze minister van Buitenlandse Zaken persoonlijk, streeft ernaar de Russische economie te ruïneren met sancties om het volk in opstand te brengen tegen hun democratisch gekozen regering. Nu draait Rusland de rollen om. De klappen op de infrastructuur in West-Oekraïne zijn bedoeld om de gewone burgers in Kiev over te halen zich te keren tegen het moorddadige, suïcidale beleid van de nationalisten en een opstand uit te voeren tegen de Zelensky junta. Dit heeft meer kans van slagen, want als de NAVO-volgelingen in Kiev niet langer van hun luxe kunnen genieten zonder elektriciteit, kan de stemming ook onder hen snel omslaan. Net zo snel als het hier kan gebeuren wanneer de burgers zonder elektriciteit voor hun ontdooide diepvriezers staan.

Kiev’s dagelijkse dosis terreur tegen de Donbas heeft niet tot succes geleid. De mensen willen eenvoudigweg niet van hun moedertaal worden beroofd, ook al lijkt dit voor sommigen in het Westen onbegrijpelijk. We moeten nu afwachten na hoeveel koekjes van eigen deeg in Kiev er een effect zal zijn; wanneer er een opstand komt tegen de NAVO-lievende hufters. Hopelijk snel, want dat is de enige manier om een einde te maken aan verdere dood en vrede te brengen. Zolang dat niet gebeurt, gaat mijn medeleven evenzeer uit naar de arme, eenvoudige en goede mensen die moeten lijden onder alles wat de NAVO en de VS daar hebben gedaan. Ook voor de mensen in het oosten en westen van Oekraïne, die beide slachtoffer zijn van het NAVO-beleid. Oh ja, net als wij in Duitsland.


Copyright © vertaling 2022 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

“De telefoon blijft maar rinkelen” – De ultrarijken van de wereld kopen in paniek bunkers voor DoomsdayVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post Kiev krijgt nu een koekje van eigen deeg appeared first on Frontnieuws.