Kiev blijft burgers vermoorden in gebieden die het heeft verloren (Foto’s, video 18+)

Een nieuwe dag van militaire operaties in Oekraïne werd gekenmerkt door massale beschietingen van burgers door de Oekraïense strijdkrachten (AFU). Het regime in Kiev blijft de burgerbevolking van de Volksrepublieken Donetsk en Luhansk en de regio’s Kherson en Zaporozhie terroriseren door massale artillerieaanvallen uit te voeren op woonwijken en civiele infrastructuur die geen bedreiging vormen […] The post Kiev blijft burgers vermoorden in gebieden die het heeft verloren (Foto’s, video 18+) appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

Een nieuwe dag van militaire operaties in Oekraïne werd gekenmerkt door massale beschietingen van burgers door de Oekraïense strijdkrachten (AFU). Het regime in Kiev blijft de burgerbevolking van de Volksrepublieken Donetsk en Luhansk en de regio’s Kherson en Zaporozhie terroriseren door massale artillerieaanvallen uit te voeren op woonwijken en civiele infrastructuur die geen bedreiging vormen voor het Oekraïense leger, bericht Southfront.org.

In de Volksrepubliek Donetsk gaan de gerichte aanvallen op burgers en civiele infrastructuur door. Volgens de afgevaardigde van de DPR in het JCCC heeft de AFU alleen al op 2 november 263 munitierondes afgevuurd met de Grad en Himars MLRS raketten, tanks, 155, 152 en 122 mm artilleriegeschut. 11 nederzettingen van de Republiek waren het doelwit.

Bij de beschietingen kwamen drie burgers om het leven. Twee anderen raakten gewond. Een vrouw werd door de AFU op straat vermoord in het Petrovsky district van Donetsk. Twee andere slachtoffers werden vermoord in het Kirovsky district, nadat burgerhuizen waren beschoten.

Op 3 november gingen de bloedige aanvallen van de AFU door. ’s Nachts beschoten de Oekraïners het centrum en de buitenwijken van Donetsk met artilleriegeschut. Ze vuurden ook 6 raketten van de HIMARS MLRS af op burgerobjecten in Gorlovka, waaronder de chemische fabriek Styrol.

In de ochtend werd een bus met burgers geraakt in het centrum van Donetsk. Als gevolg van de aanval raakten drie vrouwen zwaar gewond.

In totaal werden 38 transformatorstations spanningsloos gemaakt als gevolg van de beschietingen. 4.300 huishoudens, 5 ketelhuizen, 1 ziekenhuis, 2 scholen en 2 kleuterscholen in de districten Kirovsky en Kuibyshev in Donetsk werden afgesloten van de elektriciteitsvoorziening.

De AFU blijft de civiele infrastructuur in de Volksrepubliek Luhansk beschieten. De afgelopen dag hebben de Oekraïners Severodonetsk en Svatovo beschoten, onder meer met de MLRS M142 HIMARS van Amerikaanse makelij. Er werden minstens 4 HIMARS-raketten afgevuurd. Als gevolg van de beschietingen in de stad Severodonetsk werd het gebouw van het servicestation vernield.

De regio Kherson werd ook zwaar beschoten door de AFU. HIMARS-raketten vernietigden in de stad Golaya Pristan het administratieve gebouw. Het kantoor van het hoofd van de stad werd aangevallen. Het dak en de bovenverdieping van het gebouw werden gedeeltelijk verwoest. Er is geen informatie over de slachtoffers. Oekraïense MLRS HIMARS vuurden 18 raketten af op een veerboot in Kherson. 12 ervan werden onderschept door luchtverdedigingssystemen, de andere vielen naar verluidt in het water bij de Antonovsky-brug. De AFU vuurde opnieuw op de Kakhovskaya stuwdam. Er brak in het gebied bij de faciliteit een grote brand uit.

Het regime in Kiev vermoordt al meer dan 8 jaar burgers in de Donbass. Nadat duizenden onschuldige mensen waren gedood, kwam Rusland de oorlog in Oekraïne binnen. Helaas moet Kiev nog een lesje geleerd worden om zijn terroristische strategie te veranderen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne: De door het Westen verzwegen dagelijkse en beestachtige terreur, waaronder massamoord op Russen die in Oekraïne wonenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post Kiev blijft burgers vermoorden in gebieden die het heeft verloren (Foto’s, video 18+) appeared first on Frontnieuws.