Keanu Reaves: 'Mensen staan op het punt zichzelf uit "de Matrix" te bevrijden...'

Keanu Reaves, vertolker van 'Neo', hoofdpersonage in de succesvolle filmreeks "The Matrix", deelde onlangs zijn perspectief op de huidige wereldse ontwikkelingen.

Deel dit artikel

Keanu Reaves:  'Mensen staan op het punt zichzelf uit "de Matrix" te bevrijden...'

Keanu Reaves, vertolker van 'Neo', hoofdpersonage in de succesvolle filmreeks "The Matrix", deelde onlangs zijn perspectief op de huidige wereldse ontwikkelingen. Reaves zijn tekst kan u onder deze interpretatie terugvinden. 

Mijn interpretatie

Mijn interpretatie is dat volgens Reaves, de Matrix de zorgvuldig geconstrueerde schijn-realiteit is waarbij het volk zichzelf van zijn eigen macht ontdoet door zich te onderwerpen aan een andere macht: bijvoorbeeld overheid, big tech, big pharma, deskundigen, etc. In essentie gaat het volgens mij echter niet over het zich onderwerpen aan een andere macht, maar eerder om het zwichten voor een bepaald narratief. 

Zo zijn er bepaalde narratieven die onze samenleving al minimum ettelijke eeuwen domineren. Deze zijn precies als stemmen in het collectieve bewustzijn dat de wet in het collectieve bewustzijn dicteren. Aangezien jij en ik verbonden zijn met het collectieve bewustzijn zijn deze ook in bepaalde mate aanwezig in ons. Ik denk dan vooral aan narratieven als: 'ik ben niet genoeg', 'ik ben het niet waard', 'ik ben niet slim genoeg', 'we hebben iemand nodig dat ons de weg wijst', 'het is normaal dat er schaarste is', 'overvloed is niet voor mij/ons bestemd', 'het is de normaalste zaak dat er problemen zijn in de wereld'... Doordat deze narratieven worden aangevuld met andere die nú zeer actueel zijn, krijg je een soort bundel van narratieven dat de huidige tijdsgeest bepaald. 

Het zijn narratieven als dit, waar we allemaal binnen bepaalde mate mee te maken hebben, maar dat alomtegenwoordig zijn in de moderne samenleving, dat de mens onder meer stuurt naar het aanvaarden, en/of het zich onderwerpen aan een andere macht. Narratieven zoals ik daarnet vermeldde, dragen in Reaves zijn woorden bij aan 'de mentale gevangenis in onszelf'.

Verder volgens Reaves, vindt er zich nu 'een spirituele verschuiving' plaats. Volgens mij doelt Reaves hier op dat de mensheid zich aan het ontdoen is van de deze narratieven, deze 'gevangenis'. Ze worden minder dominant in de mens, in het collectieve, in de samenleving. En hierdoor ontstaat ook wrijving tussen de mens en de macht waaronder het zich altijd heeft onderworpen. Deze wrijving tussen mens en macht kan volgens mij worden gezien als een dynamiek van wisselende reacties waarbij elke reactie de andere versterkt, tot het resulteert in een bepaalde climax. 

Die bepaalde climax zou dan, volgens velen, het moment zijn waarop het huidige systeem zichzelf vernietigt, en er een globaal massa ontwaken plaats zou vinden.

Aldus mijn interpretatie, Reaves zijn tekst kan u hieronder terugvinden. Laat vooral de tekst z'n werk doen bij u. 

Mensen staan op het punt zichzelf uit de matrix te bevrijden...

Er is een oorlog gaande die de toekomst van het menselijk bestaan zal vormgeven. De wereld die we aan onze kinderen gaan nalaten is ook stilletjes optimistisch, want de mensheid vertoont tekenen van het doorbreken van de matrix.

Het menselijk ras heeft duizenden jaren onder slavernij geleden, we zijn in een mentale gevangenis gehouden door duistere elites en geheime vennootschappen die hun best hebben gedaan om ons te onderdrukken en te voorkomen dat we ons potentieel bereikten.

De echte wereldmatrix begint te kraken. De mensheid vertoont tekenen dat het zodra bevrijding zal vinden uit de matrix. 

Wat een tijd om te leven!

Spannende tijden waarin we leven...

Ja, natuurlijk zijn er ook veel mensen die alleen geïnteresseerd zijn in de Kardashians, maar een groot deel van de bevolking is wakker geschud.

Op dit moment woedt een oorlog tussen de onderdrukkers en degenen die ons willen bevrijden.

Wat is de matrix?

De matrix is een holografisch universum dat in ons wordt geprojecteerd door degenen die over ons willen heersen.

De mensheid is op deze manier onderdrukt en gecontroleerd voor millennia.

We denken dat het echt is, maar in werkelijkheid is het gewoon een film die zich afspeelt in het collectieve bewustzijn, dat zichzelf presenteert als "realiteit"...

Dit is een spirituele verschuiving die moet plaatsvinden.

Mensen hebben genoeg van nutteloze oorlogen, totalitair leiderschap, en autoritaire controle.

Mensen worden wakker over wat echt belangrijk is in het leven.

Het is tijd om onze oneindige kracht terug te krijgen en de deuren van onze mentale gevangenis te openen.

Het is niet makkelijk om te doen, maar het is tijd om in het licht van vrijheid te wandelen. 

... Aldus Keanu Reaves