Initiatief: Gelukkig Kind Ontwikkelplek

Wij zien de school als een ontwikkelplek: een plek waar we leerlingen en docenten verbinden en waar ze samen op zoek gaan naar antwoorden op maatschappelijke vragen.

Deel dit artikel

Initiatief: Gelukkig Kind Ontwikkelplek

Onze kinderen geven ons aan dat wij als maatschappij toe zijn aan een nieuw schoolverhaal.

Het huidige onderwijssysteem is er vaak meer voor het systeem zelf, dan voor de leerlingen. Als we onze kinderen recht willen doen in hun ontwikkelproces, dan is het tijd dat we afscheid nemen van de huidige termen als boven- en ondergemiddelde.

Wij zien de school als een ontwikkelplek: een plek waar we leerlingen en docenten verbinden en waar ze samen op zoek gaan naar antwoorden op maatschappelijke vragen.

Wij bieden ontwikkelplekken uit het besef dat ieder kind uniek is en een eigen ontwikkelpad heeft.

We willen met ons project de weg vrij maken voor  vernieuwend onderwijs en daarom starten we als particuliere school.

Onze toekomstige generatie vraagt van ons, als begeleiders en opvoeders, een flexibiliteit van de dag om de kinderen bij te staan hun unieke talenten en gaven te ontwikkelen vanuit een hoger bewustzijn.

Het nieuwe schoolverhaal vertrekt vanuit onvoorwaardelijke liefde, eenheid en gelijkheid.

Gelukkig Kind Ontwikkelplek is een onderdeel van de samenleving.  We willen bijdragen aan echte oplossingen met onze talenten en passies door steeds opnieuw de verbinding te maken met de wereld om ons heen. We zien dan ook de wereld als klaslokaal. Onze basis is op een lokale plek, maar we verbinden ook met de stad, in de natuur, maken excursies en brengen experts naar binnen die hun passie delen.

Als we meerdere ontwikkelplekken per gemeente kunnen creëren kunnen we in de toekomst een leercommunity vormen waar we uitwisselingen doen van plekken, ateliers, docenten, specialisten, coaches en dragen zo bij tot een wereld van Gelukkige Kinderen.

Op de ontwikkelplekken leer je je unieke talent kennen en toepassen. Je leert over lichaam en ziel. We omarmen de natuurlijke aangeboren behoefte om continu te willen leren over het leven.  Het gaat er niet om wat we leren maar hoe we leren. We voeden alles wat je als kind nodig hebt om je eigen binnen- en buitenwereld te ontdekken.  We creëren een plek die het beste in de kinderen naar boven haalt. We bieden de kinderen de fundamentele kennis over de wereld, we helpen ze hun ondernemersvaardigheden ontwikkelen, mentaliteit, bevorderen hun emotioneel welzijn.  We zien de wereld als een klaslokaal, waar we onszelf en de ander uitdagen om te leren, te falen en te proberen.  Zo dragen we bij aan het geluk van de kinderen, onze toekomst.

Om te kunnen starten zoeken we nog locaties voor onze ontwikkelplekken. Ben je geïnteresseerd om zelf een plek in te richten, wil je graag bijdragen aan ons gelukkig team, zoek je als coach of docent een plek waar je je innerlijk kompas kan volgen? info@gelukkigkind.be