In video 18+: Russische troepen vernietigen Oekraïens bolwerk

Russische militaire bronnen hebben nog een video van de frontlinies gedeeld, waarop een verwoest steunpunt van de Oekraïense strijdkrachten (AFU) te zien is. De locatie van het bolwerk werd niet bekendgemaakt, maar afgaande op de beelden is de video waarschijnlijk gemaakt aan de Donbass-frontlinies. De strijdende partijen maken hun verliezen tijdens de militaire conflicten niet […] The post In video 18+: Russische troepen vernietigen Oekraïens bolwerk appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

In video 18+: Russische troepen vernietigen Oekraïens bolwerk

Russische militaire bronnen hebben nog een video van de frontlinies gedeeld, waarop een verwoest steunpunt van de Oekraïense strijdkrachten (AFU) te zien is. De locatie van het bolwerk werd niet bekendgemaakt, maar afgaande op de beelden is de video waarschijnlijk gemaakt aan de Donbass-frontlinies.

De strijdende partijen maken hun verliezen tijdens de militaire conflicten niet officieel bekend. Maar ondanks de pogingen van het regime in Kiev om de werkelijke prijs van zijn verzet tegen het Russische leger te verbergen, hebben meerdere video’s van de frontlinies bevestigd dat het Oekraïense leger zware verliezen lijdt.

Via Southfront.org.

Bonus:

Russische Lancet-drones vernietigen Oekraïense militaire uitrusting aan het Kherson-front

Het Russische leger blijft de militaire uitrusting van de Oekraïense strijdkrachten (AFU) aan het Kherson-front aanvallen met Lancet-UAV’s.

Op 25 november publiceerden Russische bronnen een video van twee recente Lancet-aanvallen aan het front. De eerste aanval was gericht op wat een communicatiestation lijkt te zijn, terwijl de tweede een Sovjet D-20 152 mm houwitser trof. De twee aanvallen werden uitgevoerd door de 76e Guards Air Assault Division van de Russische luchtlandingstroepen.

De Lancet UAV werd ontwikkeld door de ZALA Aero Group, een dochteronderneming van de Russische defensiegigant Kalashnikov Concern.

Er zijn twee versies van de UAV-munitie beschikbaar, de Izdeliye-51 en Izdeliye-52. Beide versies zijn uitgerust met een elektro-optisch systeem om statische en bewegende doelen te detecteren, te volgen en te vergrendelen.

De Izdeliye-52 is de basisversie van de Lancet met een uithoudingsvermogen van 40 minuten en een granaatkop van drie kilogram, terwijl de Izdeliye-51 een verbeterde versie is met een aerodynamischer ontwerp met verlengde X-vormige vleugels. Deze versie heeft een uithoudingsvermogen van een uur en is bewapend met een granaatkop van vijf kilogram.

In de afgelopen maanden heeft het Russische leger in het kader van de lopende speciale operatie in Oekraïne het gebruik van de Lancet en andere soorten UAV-munitie uitgebreid, zoals de KUB-BLA van de ZALA Aero Group en de Geranium-1 en 2, die vermoedelijk kopieën zijn van de Shahed-131 en 136 van Iran. Als gevolg daarvan heeft de AFU zware menselijke en materiële verliezen geleden.

Zelfs nadat Oekraïne van de Verenigde Staten en andere NAVO-staten verschillende luchtverdedigings- en elektronische oorlogsvoeringssystemen heeft ontvangen, worstelt het land nog steeds met de dreiging van Russische UAV-munitie.

Via Southfront.org.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De oorlogsverklaring van Rutte trends op TwitterVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post In video 18+: Russische troepen vernietigen Oekraïens bolwerk appeared first on Frontnieuws.