Ik had het niet beter kunnen zeggen

Twee dagen nadat de Oekraïense Oleksiy Danilov, secretaris van de Nationale Veiligheids- en Defensieraad, beweerde dat Rusland bijna geen precisieraketten meer heeft, bestookte Rusland Oekraïne opnieuw met een massaal spervuur van raketten. Ik begin te denken dat de Russische planners achterover leunen en wachten op een domme verklaring als deze van een Oekraïense of westerse […] The post Ik had het niet beter kunnen zeggen appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

Ik had het niet beter kunnen zeggen

Twee dagen nadat de Oekraïense Oleksiy Danilov, secretaris van de Nationale Veiligheids- en Defensieraad, beweerde dat Rusland bijna geen precisieraketten meer heeft, bestookte Rusland Oekraïne opnieuw met een massaal spervuur van raketten. Ik begin te denken dat de Russische planners achterover leunen en wachten op een domme verklaring als deze van een Oekraïense of westerse functionaris alvorens het bevel te geven voor een nieuwe aanval, schrijft Larry Johnson.

Rusland heeft genoeg vuurkracht voor nog maar drie of vier raketbeschietingen van het soort dat de energie-infrastructuur van Oekraïne heeft verwoest, zei de hoogste defensiefunctionaris van Kiev…

De schijnbare uitputting van de Moskouse raketvoorraad volgt op een aanhoudende reeks vernietigende salvo’s tegen het Oekraïense elektriciteitsnet, elektriciteitscentra en transformatorstations sinds oktober, nadat de Russische president Vladimir Poetin zijn aanval had gericht op de energie-infrastructuur. – https://financialpost.com/pmn/business-pmn/russia-is-running-out-of-missiles-ukraine-security-chief-says

Tijd voor mijn favoriete Princess Bride clip. Ik denk niet dat Oekraïense functionarissen de betekenis van de term “geen raketten meer” begrijpen. Het is gewoonweg ondenkbaar.

Het Russische ministerie van Defensie lijkt zich überhaupt geen zorgen te maken over zijn vermogen om de infrastructuur en militaire formaties van Oekraïne met raketten te blijven vernietigen. Het heeft gisteren (zaterdag) verslag uitgebracht over de resultaten van zijn spervuur van vrijdag:

Op vrijdag 16 december zijn de systemen van het Oekraïense militaire commando, defensie en industriële complex en de energiefaciliteiten die hen ondersteunen, getroffen door een massale aanval met lange-afstand precisiewapen, vanuit de lucht en vanaf zee. Het doel van de aanval is bereikt. Alle toegewezen doelen zijn geneutraliseerd.

De aanval verhinderde de overdracht van in het buitenland gemaakte wapens en munitie, blokkeerde de beweging van reserves naar de gevechtsgebieden en legde de Oekraïense defensiebedrijven stil die wapens, militaire uitrusting en munitie produceren en repareren. Tijdens het afslaan van de aanval door Oekraïense en westerse luchtverdedigingssystemen werden aanzienlijke middelen besteed aan opzettelijk gelanceerde afleidingsdrones. – https://t.me/mod_russia_en/5447

Brian Berletic doet een goede evaluatie van de laatste Russische bombardementen en de groeiende bezorgdheid van Oekraïense functionarissen:

Tot slot had Clayton Morris van The Redacted een geweldig gesprek met Doug MacGregor. Het belangrijkste komt aan het eind, wanneer Doug uitlegt waarom hij denkt dat Rusland, met de hulp van Wit-Rusland, vanuit het noorden zal aanvallen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Kolonel Douglas Macgregor: Verliest Rusland de oorlog? Het antwoord is nee. Een volmondig nee!Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post Ik had het niet beter kunnen zeggen appeared first on Frontnieuws.