Hypermoderne T-14 Armata ingevoerd in Donbass – Bezorgdheid in het Westen over Russische tank “revolutie”

De ogen zijn gericht op Donbass en de prestaties van de T-14 Armata in het Westen nu de ultramoderne tanks het operatiegebied van Donbass zijn binnengegaan, bericht WarNews24/7. WarNews24/7 had een maand geleden de intensieve training van de bemanningen en hun aanstaande inzet aan de oorlogsfronten in Oekraïne onthuld. Dit is een grote gok en […] The post Hypermoderne T-14 Armata ingevoerd in Donbass – Bezorgdheid in het Westen over Russische tank “revolutie” appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

De ogen zijn gericht op Donbass en de prestaties van de T-14 Armata in het Westen nu de ultramoderne tanks het operatiegebied van Donbass zijn binnengegaan, bericht WarNews24/7.

WarNews24/7 had een maand geleden de intensieve training van de bemanningen en hun aanstaande inzet aan de oorlogsfronten in Oekraïne onthuld.

Dit is een grote gok en een risico voor Moskou: als de T-14 Armata slaagt, zal de massaproductie gaan lopen. Als ook maar één T-14 “on the dot” verloren gaat door een westerse antitankraket, zal hun reputatie worden aangetast en zal het programma nog verder worden teruggezet.

Als zij echter slagen, zullen zij een revolutie teweegbrengen op het gebied van tanks, aangezien de technologieën waarover zij beschikken uniek zijn en in wezen geen rivaal hebben in het Westen.

Volgens Russische militaire bronnen zullen aanvankelijk drie T-14 ‘Armata’ tanks samen met T-90 tanks opereren aan een specifiek front in Donbass. De T-90’s die zijn gestuurd komen net uit de productie. Naar verluidt plant de Russische leiding een aanval met volle vuurkracht.

De Russische journalist Vladimir Solovyov bezocht de frontlinie in het operatiegebied van het Russische leger in Donbass. Daarna publiceerde hij op 24 december op zijn Telegram-kanaal een fotoreportage, met enkele details van wat hij zag.

De Russische tv- en radiopresentator zei dat hij beelden had opgenomen van de eerste gevechtscoördinatie van de bemanningen van T-14 Armata-tanks.

“De T-14 Armata zijn al in het operatiegebied, de bemanningen zijn onderworpen aan militaire coördinatie,” benadrukte Solovyov.

Video: Volgens de Russen bevinden de T-14 Armata zich in de operatiezone in Donbass

Video: T-14 Armata op het oefenterrein

Wat Russische media melden over de T-14 Armata

Volgens Russische media “wordt de T-14 Armata voorbereid voor de strijd in het operatiegebied van het Russische leger”.

De “Armata” wordt sinds 2009 ontwikkeld en ging in 2021 in serieproductie. Het heeft een onbemande geschutskoepel.

De gevechtstank heeft een aantal unieke kenmerken: hij is uitgerust met een nieuwe generatie van het “afganit” actieve beschermingscomplex, dat antitankraketten kan onderscheppen, en heeft ’s werelds eerste elektrodynamische pantser, bekend als “Malakhit”, dat antitankraketten kan tegenhouden voordat zij de gevechtstank raken.

Bekijk onderstaande video om de mogelijkheden van de T-14 Armata te zien.

Hoeveel T-14 “Armata” tanks het Russische leger heeft is onbekend, aangezien er geen officiële informatie beschikbaar is, maar het geschatte aantal kan rond de 30 eenheden liggen.”

Bekijk de vrijgegeven video. Het toont de capaciteiten van de T-14 Armata

Bekijk de beelden die de Russische journalist heeft vrijgegeven


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Reuters foto voor sympathie op te wekken voor Oekraïne – bevat per ongeluk foto van Oekraïense naziVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post Hypermoderne T-14 Armata ingevoerd in Donbass – Bezorgdheid in het Westen over Russische tank “revolutie” appeared first on Frontnieuws.