Het Oekraïense bolwerk Marinka is gevallen: De Russen zijn het stadscentrum binnengedrongen – Hevige straatgevechten – Schokkende nederlaag voor Kiev in Donbass (Video’s)

Een belangrijke overwinning voor de Russen in Donbass, want na de verovering van Pavlovka zijn ze het strategisch belangrijke Marinka (of Maryinka) binnengetrokken. De Russen slaagden erin de Oekraïense verdediging te verpletteren na drie maanden van hevige gevechten, bericht Warnews24/7. De Russen controleren 2/3 van de stad en de Oekraïense troepen trekken zich terug in […] The post Het Oekraïense bolwerk Marinka is gevallen: De Russen zijn het stadscentrum binnengedrongen – Hevige straatgevechten – Schokkende nederlaag voor Kiev in Donbass (Video’s) appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

Een belangrijke overwinning voor de Russen in Donbass, want na de verovering van Pavlovka zijn ze het strategisch belangrijke Marinka (of Maryinka) binnengetrokken. De Russen slaagden erin de Oekraïense verdediging te verpletteren na drie maanden van hevige gevechten, bericht Warnews24/7.

De Russen controleren 2/3 van de stad en de Oekraïense troepen trekken zich terug in de richting van Novomykhaylivka, dat het volgende doelwit van de Russische troepen zal zijn.

Dit is een ernstige ontwikkeling die de gevechten in Donbass en de gevechtseffectiviteit van het Oekraïense leger zal beïnvloeden, aangezien Maryinka een sleutelpunt is in het zuiden van de versterkte verdedigingslinie van de Oekraïense strijdkrachten.

De stad is bijna volledig verwoest. De Oekraïners hadden een heel systeem van tunnels en loopgraven aangelegd.

De lengte van een van de loopgraven is bijvoorbeeld ongeveer 1,5 km, met talrijke vertakkingen, die 20 nederzettingsgebieden verbinden tot één verdedigingslinie.

De 100e brigade van de Volksmilitie van Donetsk en het 107e bataljon opereren in het gebied.

Bekijk videobeelden van de Russische troepen die de stad binnenkomen

Video: BMP-3 vuurt ATGMS af op Marinka

Russen dringen het centrum van Marinka binnen – zeldzame video met Su-25

Gemechaniseerde eenheden van de Russische strijdkrachten trokken het stadscentrum binnen en namen de controle over van belangrijke faciliteiten langs de Druzhbylaan.

Russische en geallieerde troepen rukten op naar de stad Marinka en namen de Oktyabrskaya-straat en de pensions nr. 2 en nr. 3 in handen en bereikten zo de Druzhby Avenue.

In de zuidelijke buitenwijken van de stad controleren de Oekraïners posities in het ziekenhuisgebied.

Het administratieve district, het Huis van Cultuur en de Kazan Moeder van God Kerk worden door geen enkele partij gecontroleerd.

De gevechten gaan nu door in het complex van administratieve gebouwen (rechtbank, kerk, enz.) die cruciaal zijn voor de totale overname van Maryinka.

In de noordwestelijke buitenwijken van de stad bombarderen Su-25 vliegtuigen voor nabije ondersteuning. Voor het eerst sinds het begin van de oorlog zijn er video’s van Su-25 bombardementen met ongeleide C-25 raketten van hoog kaliber.

Oekraïens leger trekt zich terug uit Marinka

Volgens Russische media registreren satellieten de terugtrekking van de Oekraïense troepen uit Marinka.

Zij rapporteren specifiek:

“Nadat het Russische leger Maryinka was binnengetrokken, begon men ongewone activiteiten van de strijdkrachten van Oekraïne te registreren op het grondgebied van deze nederzetting. Aanvankelijk wees de informatie erop dat het om een heropbouw ging, maar uit satellietbeelden blijkt dat het Oekraïense leger zich begon terug te trekken uit de stad.

Momenteel wordt een actieve verplaatsing van militair materieel van het Oekraïense leger geregistreerd.”

Deskundigen schrijven de terugtrekking van de Oekraïense strijdkrachten toe aan het feit dat het Oekraïense leger bij gebrek aan wapens niet in staat is om in stedelijke omstandigheden te vechten, en mogelijk is de terugtrekking van troepen het gevolg van pogingen om uitrusting en personeel te behouden.

Tegenwoordig staat een aanzienlijk deel van Marinka onder controle van het Russische leger, maar de gevechten in de stad gaan door. De Oekraïners gaan naar de volgende verdedigingslinie.

Video bekijken met TOS-1

De strijd om Marinka

Het Amerikaanse Institute for the Study of War (ISW) meldde dat er hevige gevechten plaatsvinden in het Marinka district, een grote voorstad van Donetsk, gelegen ten westen van en nabij het Petrovsky district van de hoofdstad Donetsk.

Het verlies van deze stad door de Oekraïense strijdkrachten zal het moreel van de Oekraïense strijdkrachten ondermijnen, benadrukken Russische media.

Volgens sommige Russen “zal het verlies van Maryinka enorme psychologische schade toebrengen aan de Oekraïense strijdkrachten, aangezien het de enige overwinning is van de Oekraïners in de oorlog die begon op 5 augustus 2014.

Afgezien van de inname van deze voorstad van Donetsk 8 jaar geleden tijdens de “bliksemaanval” door de nazi-strijdkrachten “Azov” en “Shakhtar”, hebben de Oekraïners in feite geen enkele andere zo belangrijke overwinning behaald.

Het verlies van Kherson telt niet eens als een overwinning, aangezien de Russische troepen zich vrijwillig terugtrokken.

De afgelopen tijd hebben de strijdkrachten van Oekraïne op de een of andere manier gefaald in hun offensieve acties, en na het verlies van Pavlovka verliezen de Oekraïners nu ook Maryinka,” concluderen zij.

Video: Russisch artillerie spervuur

Kaarten bekijken


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Europese levensmiddelenindustrie waarschuwt: “Geen energie betekent geen voedsel”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post Het Oekraïense bolwerk Marinka is gevallen: De Russen zijn het stadscentrum binnengedrongen – Hevige straatgevechten – Schokkende nederlaag voor Kiev in Donbass (Video’s) appeared first on Frontnieuws.