Het lot van Poetin wordt bepaald door het plan van Surovikin: “Ik zal de Oekraïners in de Dnjepr aan stukken snijden en wij zullen Kiev binnenvallen”

De president van Rusland, Vladimir Poetin, heeft besloten alles te riskeren, zijn positie en zelfs zijn hoofd, voor het plan van generaal “Armageddon”, Surovikin. Volgens Russische bronnen schijnt de Russische opperbevelhebber de Russische leiding te hebben overtuigd van een plan voor een massale tegenaanval en verplettering van de Oekraïners in de komende lente, schrijft Warnews24/7. […] The post Het lot van Poetin wordt bepaald door het plan van Surovikin: “Ik zal de Oekraïners in de Dnjepr aan stukken snijden en wij zullen Kiev binnenvallen” appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

Het lot van Poetin wordt bepaald door het plan van Surovikin: “Ik zal de Oekraïners in de Dnjepr aan stukken snijden en wij zullen Kiev binnenvallen”

De president van Rusland, Vladimir Poetin, heeft besloten alles te riskeren, zijn positie en zelfs zijn hoofd, voor het plan van generaal “Armageddon”, Surovikin. Volgens Russische bronnen schijnt de Russische opperbevelhebber de Russische leiding te hebben overtuigd van een plan voor een massale tegenaanval en verplettering van de Oekraïners in de komende lente, schrijft Warnews24/7.

Als het plan van Surovikin niet slaagt en de Russen Kherson verliezen zonder een “geweerschot”, dan zal het heel moeilijk zijn om het terug te nemen. De Oekraïners hebben er een onneembare vesting van gemaakt. En Surovikin zal falen.

Tenzij Kherson wordt veranderd in “niemandsland” door het opblazen van de Kakhovka-dam.

In deze context bieden het Kremlin, Kadyrov, Prigozhin en andere Russische functionarissen hun volledige steun aan generaal Surovkin voor het besluit om zich terug te trekken en Kherson over te dragen aan de Oekraïners.

De steun die zij Surovikin bieden is zeer indrukwekkend: Generaal Lapin is in quarantaine geplaatst wegens overgave van de stad Lyman, waarvoor hij niet verantwoordelijk was, aangezien het niet zijn eigen troepen waren die de stad moesten verdedigen.

Nu met de overgave van Kherson “steekt hij zijn neus niet op” voor het Kremlin.

Volgens Russische bronnen en ambtenaren, Surovikhin:

  • Hij wil de lengte van het front verkorten en een maximum aan vuurkracht en strijdkrachten verkrijgen voor operaties in een specifieke sector.
  • Hij behoudt het recht om kernwapens te gebruiken als de Oekraïners op basis van het referendum een Russische stad binnentrekken.
  • Er is ook de mogelijkheid dat de Kakhovka stuwdam wordt vernietigd.
  • Voorbereiding van een algemeen tegenoffensief in het voorjaar en versterking van de linkeroever van de Dnjepr.

Laten we eens kijken wat de Russen zeggen over het besluit van Surovikhin.

“Hij snijdt de Oekraïense strijdkrachten in Donbass in tweeën.

“In het voorjaar staat Oekraïne voor een catastrofale strijd aan de Dnjepr,”

“In de winter zijn de Oekraïense fronten rustig. Maar in het voorjaar wordt een algemeen offensief van Russische troepen in meerdere richtingen tegelijk verwacht.”

Dit verklaarde de eerste vicevoorzitter van het Comité voor Nationale Defensie, Veiligheid en Inlichtingen van de Verkhovna Rada en voormalig commandant van de luchtlandingstroepen, generaal Mikhail Zabrodsky:

De Russische troepen zullen worden gehergroepeerd, en met de hulp van dienstplichtigen en vrijwilligers zullen zij 2 nieuwe gevechtsgroepen vormen. Eén groep zal vanuit Zaporizja een verpletterende klap uitdelen in de richting van Dnepropetrovsk.

De tweede groep zal vanuit het noordoosten – met inbegrip van de regio Belgorod – toeslaan in de richting van de regio’s Sumy, Poltava en Dnepropetrovsk.

Zo zullen de twee tegenaanvallen de Oekraïense groep op de linkeroever van de Dnjepr afsnijden.

In tegenstelling tot de eerste fase van de speciale operatie, toen kolonel-generaal Alexander Dvornikov de commandant van de Russische strijdkrachten was, is de tactiek bovendien veranderd.

Onder Dvornikov was de belangrijkste taak de verovering van Oekraïense steden, terwijl onder generaal Sergei Surovikov prioriteit wordt gegeven aan het afsnijden van de logistieke routes.

Ook heeft de Russische legergroep in Donetsk en Lugansk onder Surovikin de druk over de contactlijn op de eenheden van het westelijke militaire commando van de strijdkrachten van Oekraïne opgevoerd.

Maar het meest beslissende offensief dat nu gaande is, is in zuidelijke richting in Donetsk.

De afgelopen weken hebben Russische troepen verschillende bolwerken en strategische hoogten veroverd in de regio’s Vremovka, Sladkoye, Nikolsky, Vladimirovka en Rovnopol, terwijl individuele Oekraïense tegenaanvallen gemakkelijk werden afgeslagen.

Oekraïne meldt een beslissende opmars van Russische troepen naar Artemovsk (Bakhmut) en Soledar, terwijl Russische troepen de buitenwijken van Pavlovka hebben bereikt.

De Oekraïense generaal Zabrodsky gelooft dat het doel van het Russische offensief in Zuid-Donetsk is om de beter voorbereide Oekraïense troepen tegen te houden. Dit is wat alles op zijn kop zal zetten tijdens de lentestrijd aan de Dnjepr.

Drie nieuwe gevechtsgroepen zijn door de Oekraïners aangevraagd 

Generaal Zabrodsky klaagt niet alleen over de militaire blunders van Oekraïne. Hij roept op tot de vorming van drie nieuwe groepen in de winter: in het zuiden, bij de noordelijke grens van Zaporizja, in het noorden, in de regio Sumy, en in het westen (in reserve) – in de regio Volyn.

Al deze groepen moeten worden bewapend met zware NAVO-wapens: Zabrodsky eist dat Oekraïne wordt voorzien van 1.500 nieuwe raketsystemen, 1.800 nieuwe tanks en meer dan 3.000 pantservoertuigen (infanteriegevechtsvoertuigen en gepantserde personeelsdragers).

De verklaring van Zabrodsky klonk uiterst ongelegen. Bronnen in het Capitool en het Witte Huis vertellen de Washington Post dat de Oekraïense leiders worden aangespoord om “bereidheid te tonen om met Rusland te onderhandelen.”

De NAVO-bondgenoten in West-Europa, maar ook Latijns-Amerika en het Midden-Oosten, zijn al moe van het slepende, door de NAVO veroorzaakte conflict, dat directe gevolgen heeft voor de aanvoer van meststoffen, voedsel en brandstof.

Beide “offensieven” zijn nog niet begonnen; in plaats daarvan rukken de Russische troepen op naar Donetsk, waar ze grondgebied bezetten dat sinds 2014 door de Oekraïners is bezet. En in de winter, te oordelen naar de verklaring van generaal Zabrodsky, staat Oekraïne op de fronten een hel te wachten.

Bij een beslissend Russisch offensief in het voorjaar zal er waarschijnlijk niemand zijn om met Moskou te onderhandelen. Kiev zal worden ingenomen.

Kadyrov’s steun voor Surovkin

De Tsjetsjeense leider Ramzan Kadyrov stond volledig achter het besluit van generaal en bevelhebber van de Russische strijdkrachten Sergei Surovikin om de troepen uit Kherson terug te trekken.

“Ik ben het volledig eens met de mening van de heer Prigozjin over het besluit van Surovikin. Evgenij Viktorovitsj constateerde met grote nauwkeurigheid dat Surovikin duizend soldaten redde die zich in het gebied bevonden.

Na afweging van alle voors en tegens maakte generaal Surovikin een moeilijke maar juiste keuze tussen het brengen van onredelijke offers ter wille van luide uitspraken, om de onbetaalbare levens van soldaten te redden.

De Khershon is een zeer moeilijk gebied zonder de mogelijkheid van een gestage tactische aanvoer van munitie en de vorming van een sterke, betrouwbare achterhoede. Waarom werd dit niet gedaan in de begindagen van de speciale operatie? Dat is een andere vraag. Maar in deze moeilijke situatie handelde de generaal verstandig en inzichtelijk – hij evacueerde de burgerbevolking en gaf opdracht tot wederopbouw.

Het is dus niet nodig te spreken over de “overgave” van Kherson. Surovikin beschermt de soldaat en neemt een voordeligere strategische positie in – handig, veilig.

Iedereen wist vanaf de eerste dagen van de speciale operatie dat Kherson een moeilijk gevechtsgebied is. Soldaten in mijn eenheden meldden ook dat het erg moeilijk was om in dit gebied te vechten. Ja, het kan worden gehandhaafd, het is mogelijk om ten minste enige munitievoorziening te organiseren, maar de kosten zullen vele mensenlevens zijn. En dat past niet bij ons.

Daarom geloof ik dat Surovikin handelde als een echte militaire generaal, niet bang voor kritiek.

Hij is verantwoordelijk voor het volk. Hij ziet het beter.

Dank u, Sergej Vladimirovitsj, voor de zorg voor onze zonen! We zullen het bevel van de opperbevelhebber uitvoeren, we zullen niet ophouden de vijand te treffen en we zullen niet moe worden,” schreef Kadyrov in een bericht.

Ook steun van Turchak

In zijn commentaar op de terugtrekking van de Russische troepen op de linkeroever van de Dnjepr zei Andrej Toerkak, secretaris van de Algemene Raad van Verenigd Rusland, dat het doel van de manoeuvre was de bevolking te beschermen.

“Het kost tijd en geduld, wat ons altijd helpt om te winnen. Het Russische leger bij Kherson was in groot gevaar.

Op elk moment kunnen zij worden afgesneden van bevoorrading en in een dergelijke situatie zou het uiterst moeilijk zijn om de verdediging in stand te houden,” zei de secretaris van de Algemene Raad van de Verenigde Rusland.

“Anderzijds is er een reële dreiging van de vernietiging van de stuwdam Kakhovskaya, wat uiteraard kan leiden tot een groot aantal slachtoffers onder de burgerbevolking en het militaire personeel. We herinneren ons allemaal Mariupol. Men kan dit niet eeuwig herhalen. We hebben tijd en geduld nodig – iets wat ons altijd helpt om te winnen. Kracht, wil en vechtlust zijn voldoende,” benadrukte Andriy Turchak.

“Vandaag is opnieuw een grote partij speciale uitrusting van de strijdkrachten van Verenigd Rusland geleverd aan de eenheid van de luchtlandingstroepen bij Kherson. Enkele honderden quadcopters en drones, mijndetectoren, thermische beelden, radio- en satellietcommunicatie, multimedia-apparatuur voor verkenningsactiviteiten.

Wij zijn er altijd voor onze zonen, wat er ook gebeurt, hoe moeilijk de beslissingen ook zijn. Niemand anders dan wij! Eer aan de luchtlandingstroepen,” concludeerde Andrey Turchak.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De Derde Wereldoorlog is al begonnen, maar de waarheid wordt tot het laatste moment voor het publiek achtergehoudenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post Het lot van Poetin wordt bepaald door het plan van Surovikin: “Ik zal de Oekraïners in de Dnjepr aan stukken snijden en wij zullen Kiev binnenvallen” appeared first on Frontnieuws.