Het Initiatief OPEN UP Jongeren

Sinds 30 augustus is OPEN UP Jongeren uitgegroeid tot een sterke jongerengemeenschap van zo'n 300 jongeren. Wat is OPEN UP Jongeren? Wie zijn ze? Wat doen ze? In dit artikel vind je een antwoord op deze vragen.

Deel dit artikel

Het Initiatief OPEN UP Jongeren

Tot 30 augustus bestond er nog geen algemeen jongereninitiatief in de kritisch denkende lagen van de bevolking, en dit was een groot gemis want er was een grote noodzaak, dit ondervonden de oprichters van OPEN UP.

Zo heeft men actie ondernomen en is men op zoek gegaan naar jongeren die hun schouders wensten te zetten onder het uitbouwen van zo'n initiatief.

Uiteindelijk kruiste de oprichter van OPEN UP het pad van een jonge kerel tijdens een activiteit van hen, zij raakten aan de praat en tijdens de babbel vonden ze elkaar, toen beslisten ze om een samenwerking aan te gaan zo'n initiatief uit te bouwen.

Zo ontstond op 30 augustus OPEN UP Jongeren.

Intussen is OPEN UP Jongeren uitgegroeid tot een gemeenschap van om en bij de 300 actief en positief ingestelde, kritisch denkende jongeren, allen tussen de 12 en 26 jaar, hoofdzakelijk verspreid over Vlaanderen, en een stukje in Nederland.

De gemeenschap bestaat uit een toegewijd team van beheerders en moni's dat twee maal per maand een fysieke activiteit organiseert, en bijna wekelijks een videocall.

De afgelopen maanden werd achter de schermen van OPEN UP Jongeren een vlotte systematiek gerealiseerd dat van deze kritisch, positief en actief ingestelde gemeenschap een mooie plek maakt te vertoeven voor jongeren.

Bij OPEN UP Jongeren wordt iedereen aanvaard voor wie men is, en de keuzes die men maakt.

Bij OPEN UP Jongeren heeft iedereen een stem, en wordt die ook gehoord.

Bij OPEN UP Jongeren gelooft men in positieve verandering, en creëert men die ook.

Indien u lid wil worden, of meer info wenst te ontvangen over het initiatief OPEN UP Jongeren, dan kan u steeds uw vraag stellen in volgende Telegram groep, daar staan beheerders klaar al uw vragen te beantwoorden: https://t.me/OpenUpJongeren

Ook kan u steeds terecht op de website van OPEN UP indien u wenst te worden geïnformeerd over het algemene OPEN UP initiatief, en de te tal van acties en talrijke activiteiten die worden aangeboden: https://www.openup2.com/

Dit is alvast de leuze van OPEN UP die ik graag met u deel:

"Wij zijn graag VOOR iets in plaats van tegen iets.

Voor positieve verandering, voor nieuwe ideeën.

Het zware woord lockdown roept zoveel negatieve dingen op.

In plaats van Lock liever OPEN.

In plaats van Down liever UP.

OPEN UP is een plaats waar we alle positieve en actieve mensen verbinden.

Op onze website verzamelen we leuke acties en maken we kenbaar hoe jij je bijdrage kan leveren. Contacteer ons gerust indien je mee wil helpen of om zelf jouw actie aan te kondigen.

Kom naar buiten want je bent niet alleen en wij hebben je nodig."

Webinar 25 februari om 20:00

Neem deel aan de webinar met Brecht Arnaert voor Open Up Jongeren over de Germaanse Geneeskunde.