Heeft de voormalige Sovjet-Unie ervaren wat Europa te wachten staat?

Ik ben een ander boek tegengekomen dat ik u aanraad te kopen en te lezen. Het is Alex Krainer’s, Grand Deception: The Browder Hoax. Ik was gevloerd door de informatie die hij presenteerde in het hoofdstuk The Enterprise. Krainer legt uit wat er met de Russen is gebeurd na de ineenstorting van de Sovjet-Unie – […] The post Heeft de voormalige Sovjet-Unie ervaren wat Europa te wachten staat? appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

Heeft de voormalige Sovjet-Unie ervaren wat Europa te wachten staat?

Ik ben een ander boek tegengekomen dat ik u aanraad te kopen en te lezen. Het is Alex Krainer’s, Grand Deception: The Browder Hoax. Ik was gevloerd door de informatie die hij presenteerde in het hoofdstuk The Enterprise. Krainer legt uit wat er met de Russen is gebeurd na de ineenstorting van de Sovjet-Unie – de massale verkrachting van een land door economische elites in de Verenigde Staten en Europa. Zodra u begrijpt wat het Russische volk heeft moeten doorstaan in termen van economische ontbering en het economische wonder dat zich onder leiding van Vladimir Poetin voltrok, zult u begrijpen dat Poetin geen harteloze misdadiger is die zich met angst, intimidatie en dwang aan de macht vastklampt. De gruwel die Krainer beschrijft, is vergelijkbaar met de Holomodor die de Oekraïners in de jaren dertig ondergingen door toedoen van Stalin: naar schatting vier miljoen Oekraïners stierven van de honger als gevolg van Stalins beleid, terwijl “Rusland van 1992 tot 2000 tussen de vijf en zes miljoen “oversterftegevallen” leed – sterfgevallen die niet konden worden verklaard door eerdere bevolkingstrends”, schrijft Larry Johnson.

De economische ineenstorting en de daaruit voortvloeiende honger en werkloosheid verklaren waarom mensen zoals mijn vriend, Andrei Martyanov, uit Rusland zijn geëmigreerd en burgers van de Verenigde Staten en Canada zijn geworden. We hebben het niet over iets dat 100 jaar geleden is gebeurd. Dit gebeurde tussen 1992 en 1999. Rusland werd een echte shithole.

Toen ik het uitstekende werk van de heer Krainer las, begon ik me af te vragen of de hel die het Russische volk heeft meegemaakt, datgene is wat de mensen in Europa te wachten staat nu hun economieën tot stilstand komen. Hetzelfde geldt voor de Verenigde Staten. Hier is het relevante deel van Krainer’s boek dat de val van Rusland in de afgrond van hyperinflatie en massawerkloosheid beschrijft:

“Het overgangsprogramma dat door de Amerikaanse deep state en zijn Wall Street-begunstigers werd uitgewerkt, was niets minder dan catastrofaal voor Rusland. De perfect storm van plotselinge prijsliberalisering, drastische beperking van overheidsuitgaven en bankkrediet, en openstelling van de binnenlandse markten voor onbeperkte buitenlandse concurrentie, leverde een giftig brouwsel op dat de Russische economie verwoestte, haar munt vernietigde en een groot deel van de bevolking in armoede en honger stortte.

Na 1992 zag de Russische middenklasse haar spaargeld verdampen en haar reële lonen halveren – als ze het geluk had ze überhaupt te ontvangen.[109] Economische hervormingen vernietigden snel de landbouwproductie van het land en de winkelschappen raakten bijna leeg. In 1992 consumeerde de gemiddelde Rus 40% minder dan in 1991.[110] In 1998 ging ongeveer 80% van de Russische landbouwbedrijven failliet en werd de natie die een van de grootste voedselproducenten ter wereld was, plotseling afhankelijk van buitenlandse hulp. Ongeveer 70.000 fabrieken gingen dicht en Rusland produceerde 88% minder tractoren, 77% minder wasmachines, 77% minder katoenweefsel, 78% minder tv-toestellen, enzovoort.[111] In totaal daalde het Bruto Binnenlands Product van de natie tijdens de overgangsjaren met 50%, wat nog erger was dan tijdens de Duitse bezetting in de Tweede Wereldoorlog.[112]

Een groot deel van de bevolking raakte berooid. In 1989 leefden twee miljoen Russen in armoede (met 4 dollar per dag of minder). Halverwege de jaren negentig steeg dat aantal volgens cijfers van de Wereldbank tot 74 miljoen. In 1996 leefde één op de vier Russen in omstandigheden die als “wanhopige” armoede worden omschreven.[113] Het alcoholisme nam toe en het aantal zelfmoorden verdubbelde, waardoor zelfmoord de belangrijkste doodsoorzaak door externe oorzaken werd. Ook de gewelddadige criminaliteit verdubbelde in het begin van de jaren negentig en tijdens de eerste zes jaar van de hervormingen werden bijna 170 duizend mensen vermoord.

Er ontstond een acute gezondheidscrisis, die leidde tot epidemieën van geneesbare ziekten zoals mazelen en difterie. Ook het aantal gevallen van kanker, hartziekten en tuberculose steeg tot het hoogste percentage van alle geïndustrialiseerde landen ter wereld. [114] De levensverwachting voor mannen daalde tot 57 jaar. Tegelijkertijd rezen de abortussen de pan uit en stortten de geboortecijfers in: in Moskou waren ze slechts 8,2 per 1000.[115] In totaal steeg het sterftecijfer in Rusland met 60% tot een niveau dat alleen landen in oorlog meemaakten.[116] Westerse en Russische demografen waren het erover eens dat Rusland van 1992 tot 2000 vijf tot zes miljoen “oversterftegevallen” kende – sterfgevallen die niet konden worden verklaard door eerdere bevolkingstrends.[117] Dat komt overeen met 3,4% tot 4% van de totale Russische bevolking. Om dat getal in perspectief te plaatsen: tijdens de Tweede Wereldoorlog verloor het Verenigd Koninkrijk 0,94% van zijn bevolking, Frankrijk 1,35%, China 1,89% en de VS 0,32%.[118] Aleksandr Rutskoy overdreef niet toen hij het hervormingsprogramma een “economische genocide” noemde.” – Grand Deception: De Browder Hoax, door Alex Krainer https://books.apple.com/us/book/grand-deception-the-browder-hoax/id1436761423

Krainer’s verslag van de ineenstorting van Rusland wordt gevolgd door een even overtuigende kroniek van Ruslands opstanding uit de as en economische wedergeboorte dankzij het beleid van Vladimir Poetin. Dit is een objectief feit. Het is geen Russische propaganda. Westerse elites zouden zichzelf een plezier doen en Alex Krainer’s gedetailleerde uitleg lezen over wat het Russische volk de afgelopen 30 jaar heeft meegemaakt. Wie weigert de lessen van de geschiedenis te leren, is gedoemd deze te herhalen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De ineenstorting van Europa zal het begin zijn van de Grote ResetVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post Heeft de voormalige Sovjet-Unie ervaren wat Europa te wachten staat? appeared first on Frontnieuws.