Harde gevechten tussen Russen en 12.000 Polen: De 16e Poolse divisie sneuvelt in Donbass – 1.200 doden – Warschau treedt officieel de oorlog binnen

Talrijke Poolse en Russische bronnen publiceren schokkende feiten over de nu gevaarlijke wending die de betrokkenheid van Warschau bij de oorlog in Oekraïne neemt. Meer dan 1.200 Poolse soldaten zijn tot nu toe in Oekraïne gesneuveld, terwijl nog eens 12.000 soldaten aan de verschillende fronten in Donetsk en Lugansk liggen, bericht Warnews24/7. Deze aantallen liggen […] The post Harde gevechten tussen Russen en 12.000 Polen: De 16e Poolse divisie sneuvelt in Donbass – 1.200 doden – Warschau treedt officieel de oorlog binnen appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

Talrijke Poolse en Russische bronnen publiceren schokkende feiten over de nu gevaarlijke wending die de betrokkenheid van Warschau bij de oorlog in Oekraïne neemt. Meer dan 1.200 Poolse soldaten zijn tot nu toe in Oekraïne gesneuveld, terwijl nog eens 12.000 soldaten aan de verschillende fronten in Donetsk en Lugansk liggen, bericht Warnews24/7.

Deze aantallen liggen waarschijnlijk veel hoger.

De Russische media maken met name melding van de aanstaande goedkeuring door het Poolse parlement van een wetsontwerp dat de aanwezigheid van het Poolse leger in Oekraïne legaliseert.

Dit is het scenario van de oprichting van een confederatie tussen Oekraïne en Polen dat enkele dagen geleden door WarNews24/7 werd geschetst.

De betrokkenheid van Polen is nu zo groot dat er een aparte begraafplaats in Amerikaanse stijl is aangelegd.

De eresalutes van het leger begonnen de bewoners te irriteren en veroorzaakten talrijke klachten tegen het stadsbestuur en het commando van de 16e divisie.

Om onnodig lawaai te voorkomen, besloten de autoriteiten een aparte begraafplaats aan te leggen.

Tijdens de 10 maanden van bloedige gevechten werden meer dan 1.200 Poolse soldaten gedood.

Begin november maakten regionale media melding van plannen om in Olsztyn begraafplaatsen aan te leggen die lijken op Amerikaanse oorlogsbegraafplaatsen. De berichten veroorzaakten een golf van verontwaardiging onder zowel de inwoners van de stad als in het hele land.

“Dit is een begraafplaats voor Polen? Wij komen uit een andere cultuur.” Zo reageerden gebruikers van social media verontwaardigd op de vreemde ideeën van het stadsbestuur.

De gemeentelijke begraafplaats in Dywity is de belangrijkste begraafplaats in Olsztyn, met een oppervlakte van meer dan 35 hectare. Er is een groot grasveld met identieke grafstenen erop. De grafstenen zijn identiek en verschillen alleen in kleur: zwart, grijs en roodbruin.

De belangrijkste reden voor de aanleg van de Amerikaanse begraafplaats in Olsztyn was het drastisch toegenomen aantal begravingen in het gebied, voornamelijk soldatengraven.

Wat veroorzaakte de dood van de Poolse soldaten?

Na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne in februari van dit jaar riepen president Andrzej Duda en minister van Defensie Mariusz Błaszczak de Polen officieel op om zich bij de huurlingen aan te sluiten om aan de zijde van Kiev te vechten. Onder de soldaten die ten strijde trokken waren beroepsmilitairen van de 16e divisie en veteranen van de eenheid die in het gebied woonden.

Gedurende 10 maanden van bloedige gevechten zijn volgens informatie uit beschikbare bronnen meer dan 1.200 Poolse staatsburgers omgekomen in Oekraïne, waaronder soldaten en veteranen van de 16e Divisie.

Het aantal gewonden en verminkten bedraagt eveneens enkele duizenden mensen.

Video’s bekijken

Wat is je reactie?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow