Grachten, Nepnieuws, Schurken

Zo’n drie eeuwen geleden bezocht Voltaire Nederland. Raad eens? Deze Franse verlichtingsdenker en fervent verdediger van de vrijheid van meningsuiting had geen hoge dunk van dat land. Volgens hem waren er alleen maar canaux, canards, canailles, oftewel grachten, eenden en schurken. Het Franse woord canard betekent niet alleen “eend”, maar ook wat tegenwoordig “nepnieuws” wordt […] The post Grachten, Nepnieuws, Schurken appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

Grachten, Nepnieuws, Schurken

Zo’n drie eeuwen geleden bezocht Voltaire Nederland. Raad eens? Deze Franse verlichtingsdenker en fervent verdediger van de vrijheid van meningsuiting had geen hoge dunk van dat land. Volgens hem waren er alleen maar canaux, canards, canailles, oftewel grachten, eenden en schurken. Het Franse woord canard betekent niet alleen “eend”, maar ook wat tegenwoordig “nepnieuws” wordt genoemd, schrijft Hans Vogel.

Drie eeuwen later is er niet veel veranderd. De grachten zijn er nog steeds, in Amsterdam, Utrecht, Leiden, Delft en elders, tot groot genoegen van buitenlandse toeristen. De nieuwsmedia brengen bijna uitsluitend nepnieuws, en het land wordt geleid door een stel wanhopige schurken: de junta onder leiding van Mark Rutte.

Natuurlijk is de Rutte-junta, net als de rest van de EU en de Europese NAVO-staten, onafhankelijk noch soeverein. Zij geniet niet meer onafhankelijkheid dan het huidige “Belinsky”-regime (volgens Joe Biden) in Oekraïne. Dat wil zeggen, net als Zelensky moet Rutte orders uitvoeren van Washington DC, hetzij rechtstreeks, hetzij via de EU-commissie in Brussel en het World Economic Forum in Davos. Tot nu toe heeft Rutte zijn buitenlandse meesters goed gediend. In 2011 gaf hij de Nederlandse luchtmacht opdracht deel te nemen aan de verkrachting van Libië en de afslachting van minstens 60.000 Libische burgers. In 2014 hielp zijn regering bij het neerhalen van vlucht MH17 van Malaysian Airlines, waarbij bijna 200 Nederlanders om het leven kwamen. En het moet gezegd worden dat de daaropvolgende show om de lichamen van de slachtoffers in een grote processie naar huis te brengen en te begraven op een lelijk kerkhof versierd met kitscherige symboliek, gevolgd door het opzetten van een kangoeroe-rechtbank voor het proces tegen de vermeende daders (Russen, natuurlijk!), dat alles moet echt naar de smaak van de opperheren in Washington zijn geweest.

Evenzo heeft Rutte goed gepresteerd door de uitrol van de lokale editie van Bill Gates’ grote Covid-show te leiden Ook heeft hij de Nederlandse markt naar behoren opengebroken voor in de VS gevestigde grote farmaceutische bedrijven, waarbij hij heeft toegezien op de geprogrammeerde moord op duizenden Nederlanders en op de transformatie van artsen in erkende “vaccin”pushers. Zo ver, zo goed.

Onder de ogen van Rutte vonden tegelijkertijd enkele zeer onwelkome gebeurtenissen plaats, en hij was traag om deze in de kiem te smoren. Ten eerste was er Micha Kat, de laatst overgebleven echt onafhankelijke en dappere Nederlandse journalist die vanuit zijn ballingschap in Noord-Ierland kritiek bleef leveren op de elites die Nederland besturen. Hij werd opgepakt, gevangengezet in Belfast, uitgeleverd aan Nederland op basis van verzonnen aanklachten en in een kerker gegooid, in afwachting van een kangoeroe-rechtbank die een vonnis uitsprak dat het ergste totalitaire regime waardig was.

Terwijl de zaak Kat slechts ternauwernood kon worden afgehandeld door het buigen en breken van alle wetten en wettelijke regels, normen en voorschriften, blijkt de zaak van de ON-omroepvereniging een moeilijker te kraken noot.

Volgens de Nederlandse omroepwet staan de ethergolven open voor verenigingen met een minimum aantal gecertificeerde leden. Zodra een vereniging gekwalificeerd is, krijgt zij toegang tot de faciliteiten en zenders van de staatsomroep. Hoe meer leden, hoe meer zendtijd. Officiële nieuwsuitzendingen, weersvoorspellingen, verkeersinformatie en dergelijke worden echter verzorgd door de staatsomroep (NPO). Er zijn in totaal elf omroepverenigingen: een sociaaldemocratische, christelijke, conservatieve en andere.

Sinds 22 februari 2022 is de ON, die de publieke sectoren “zonder stem” vertegenwoordigt, toegetreden tot de exclusieve omroepclub. ON trekt vooral leden aan die zeer kritisch staan tegenover de regering en haar beleid. Zij vormen een soort “zwijgende meerderheid”, wier stem consequent buiten het publieke debat wordt gehouden, omdat ze niet politiek correct zijn. In korte tijd is de nieuwkomer in het blok zeer populair en invloedrijk geworden, niet in de laatste plaats door de kwaliteit van zijn personeel en de frisheid van zijn aanpak. Er is ook wat je het “Maria Zakharova”-effect zou kunnen noemen, omdat de programma’s van ON worden gepresenteerd door blonde, aantrekkelijke, intelligente jonge vrouwen die niet de standaard narratieven van “diversiteit”, “wokeisme”, gendergekte en Rusland-bashen presenteren.

ON is nu zo ongemakkelijk geworden voor de Nederlandse junta, dat alles in het werk wordt gesteld om hen uit de lucht te schoppen. Gezien de mate van corruptie van de Nederlandse ambtenarij en het rechtssysteem, zal dit zeer waarschijnlijk nog voor de volgende zomer gebeuren. Volledige censuur is immers essentieel geworden voor het voortbestaan van de Nederlandse junta, om de Nederlandse samenleving verder te kunnen afbreken en wat er nog van over is over te dragen aan de schurken die de EU, het WEF en de VS besturen. Het ziet er dus naar uit dat deze andere doorn in het oog van het Nederlandse Quisling-regime spoedig zal worden aangepakt.

Het neteligste zal echter het moeilijkste probleem blijken te zijn om op te lossen. Dat is de Forum voor Democratie (FvD) partij, dat, hoe ongelooflijk het ook lijkt, het grootste aantal gecertificeerde leden heeft van alle Nederlandse politieke partijen. Haar leiders zijn overwegend jong (tussen 20 en 40) en zeer dynamisch, maar wat in de ogen van de junta Rutte nog beangstigender is, is dat zij grote aantallen jongeren aantrekt met een Marokkaanse, Turkse of andere allochtone achtergrond. Momenteel heeft de FvD vijf zetels in de 150 zetels tellende Tweede Kamer. Deze FvD-Kamerleden, onder leiding van Drs. Thierry Baudet, zijn jong, dynamisch, welbespraakt, hoogopgeleid en charismatisch. In alle opzichten staan zij ver boven de meeste andere parlementsleden, die naast hen volslagen onwetend, incompetent en eerlijk gezegd gewoon dom lijken.

Om dit probleem op te lossen bereidt de junta momenteel wetgeving voor waarmee zij een partij kan verbieden omdat deze een “bedreiging voor de democratie” vormt! Is dat niet geweldig? Het klinkt een beetje als die Amerikaanse legerofficier in Vietnam: “we moesten het dorp vernietigen om het te redden”. Nu maakt de junta Rutte zich dus op om de democratie te verdedigen door politieke partijen die haar niet bevallen buiten de wet te stellen.

Het hoeft geen betoog dat het initiatief van de junta wordt toegejuicht door de meeste andere politieke partijen, de door de regering gecontroleerde en gecensureerde media en al die burgers die murw zijn gemaakt door de onophoudelijke dagelijkse bombardementen van staatspropaganda.

Eigenlijk loopt Nederland voorop in de EU, aangezien de Duitse junta onder Scholz ook stappen onderneemt om Duitsland’s enige echte oppositiepartij, de AfD, te verbieden.

Grachten, nepnieuws en schurken.

Voltaire was niet alleen een groot filosoof en een productief schrijver. Hij was ook zeer profetisch.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

Nederlandse premier en WEF Global Leader Rutte voert vluchtelingenagenda uitVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post Grachten, Nepnieuws, Schurken appeared first on Frontnieuws.