Goud stijgt naar 2000$ (1840 euro) per ounce (33,1 gram)

Eerder vandaag bereikte de koers van een ounce goud (33,1 gram) een nieuwe waarde van 2000$ (1840 euro). Heel wat speculanten, beleggers, en deskundigen verwachten dit jaar een verdere stijging, sommigen zien een verdere stijging tot 2500$ (2300 euro) per ounce mogelijk, terwijl sommige anderen zich uitspreken over een groeimarge tot 3000$ (2760 euro). 

Deel dit artikel

Goud stijgt naar 2000$ (1840 euro) per ounce (33,1 gram)

Maar ook zilver doet het ver van slecht en lijkt voor het eerst sinds begin juli 2021 opnieuw boven de cruciale resistance van 26$ uit te stijgen (24 euro).

Voor redenen voor 'dit hernieuwde enthousiasme' in de edelmetalen markten hoeven we niet zo ver te zoeken: de geopolitieke spanningen, de inflatie, de onzekere overige financiële markten. Het doet een mens zoeken naar veiligere alternatieven die een betere kans hebben kapitaal te beschermen.  

Deze recente stijging kan in zekere zin worden gelinkt aan paniek in de wereld, mensen panikeren en voelen zich bedreigd. Goud en zilver profiteren daarvan: ze worden gezien als een veilige haven. En terecht als je het mij vraagt, aangezien ze alle eigenschappen van 'echt geld' hebben, en ze zich al eeuwen bewijzen als een hedge en solide investering. 

De paniek in de wereld lijkt me nog niet direct te gaan liggen, bovendien gluurt er ook onzekerheid over het beleid dat de FED zal voeren, dit creëert ook de nodige paniek. 

Zonder me te wagen aan grote uitspraken, en vanuit mijn eerder beperkte kennis, lijkt een verdere stijging toch vrij reëel.