Going, Going, Gone: Vioolspelen terwijl het westen brandt

Wanneer gaat het Russische winteroffensief beginnen? Sommigen dachten dat het in december zou zijn, wanneer de grond bevroren was. Nu naderen we februari. Vergeet echter niet dat het zogenaamde Russische winteroffensief is bedacht door leunstoelgeneraals. Natuurlijk kan het bestaan als een van de vele scenario’s van de Russische generale staf en kan het nog steeds […] The post Going, Going, Gone: Vioolspelen terwijl het westen brandt appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

Going, Going, Gone: Vioolspelen terwijl het westen brandt

Wanneer gaat het Russische winteroffensief beginnen? Sommigen dachten dat het in december zou zijn, wanneer de grond bevroren was. Nu naderen we februari.

Vergeet echter niet dat het zogenaamde Russische winteroffensief is bedacht door leunstoelgeneraals. Natuurlijk kan het bestaan als een van de vele scenario’s van de Russische generale staf en kan het nog steeds gebeuren en wel binnenkort, maar een winteroffensief kan ook veranderen in een lenteoffensief, of zelfs in een zomeroffensief. De planning moet flexibel zijn, gezien de steeds nieuwe ingrediënten in de mix. Zolang de Kievse troepen zichzelf onverwacht blijven vernietigen door zich in de artillerie-, raket- en drone-gehaktmolen te werpen in het zuidoosten van Oekraïne, tussen Soledar en Artemovsk, met minimale Russische verliezen, waarom haast maken? Er is geen haast. De enigen met haast zijn in het Westen. Zij willen dat dit conflict snel wordt beëindigd, want het Westen staat op de rand van sociale, economische en politieke chaos, schrijft Batiushka.

Going, Going, Gone. In Moskou zijn er mensen die kunnen vioolspelen terwijl het Westen brandt.

Dus is er vertraging opgetreden. Waarom risico’s nemen als Kiev zelfmoord wil plegen? Laat ze het gewoon doen. Bovendien wijzen de laatste gebeurtenissen op meer redenen voor uitstel – interne verdeeldheid.

Allereerst was er op 17 januari het ontslag van Arestovitsj als adviseur van het kabinet van de president, ogenschijnlijk omdat hij de waarheid vertelde, namelijk dat het verwoeste flatgebouw in Dnipro direct of indirect was vernietigd door een slecht gerichte Oekraïense raket (niet voor het eerst…).

De volgende dag, op 18 januari, stortte de Franse Super Puma-helikopter neer in Brovary (niet in Kiev). Hierbij kwamen verschillende belangrijke personen om het leven, niet in de laatste plaats de minister van Binnenlandse Zaken en zijn plaatsvervanger, maar ook onschuldige kinderen in een kleuterschool. Een vriend die in de buurt woont, kon mij kort daarna feiten en foto’s verschaffen. Afgezien van de suggestie dat de Eurocopter werd neergehaald door een andere verkeerd gerichte Oekraïense raket, lijkt de crash te zijn ontstaan doordat de piloot laag in de mist vloog en een flatgebouw van 14 verdiepingen raakte. Mijn vriend zegt dat het luchtruim boven hen elke dag vol is met staatshelikopters, zo reist het Zelensky-regime. Te bang om het anders te doen. Vroeg of laat was een ongeluk onvermijdelijk. Wat de reden van de crash ook is, het betekent wel dat er nu gunstige vacatures zijn aan de top. Er is waarschijnlijk een machtsstrijd aan de gang. En dat is te verwachten, want de Kievse troepen zijn verjaagd uit de strategische stad Soledar, Artemovsk (Bakhmut) staat op het punt te vallen en daarmee de rest van de Donbass. Het is een nederlaag omdat de Oekraïense verliezen daar monumentaal zijn, om niet te zeggen suïcidaal.

Als gevolg daarvan smeekt het regime in Kiev bij bepaalde landen in het Westen om meer tanks. In het beste geval krijgt het ongeveer 200 (in werkelijkheid waarschijnlijk minder dan 100) verouderde tanks en pantservoertuigen van verschillende westerse landen, en waarschijnlijk pas over enkele maanden. Terwijl het gisteren 2000 tanks en pantservoertuigen nodig heeft. Maar vooralsnog is het verdeelde Westen terughoudend om Oekraïne iets te geven, afgezien van lieve woordjes. Beloften, beloften… ze zijn zo goedkoop, vooral wanneer je zo krap bij kas zit en je weet dat de Russen het meeste van je geschonken materiaal waarschijnlijk zullen vernietigen voordat het zelfs maar aan het front aankomt. Bovendien komt dit alles tegen de achtergrond van een Oekraïense economie die op korte termijn (niemand zal haar op lange termijn iets geven), maandelijks door het Westen in leven wordt gehouden (anders kunnen er geen salarissen of pensioenen worden betaald). En dit komt uit een Westen dat op de rand van sociale, economische en politieke chaos staat en tegen de achtergrond van een Oekraïens energiesysteem dat voorlopig voor 50% vernietigd is en een militair logistiek systeem dat ernstig verstoord is, door Russische raketten.

Geen wonder dat het regime in Kiev het Westen wantrouwt. Dat heeft geen bodemloze zakken. Zelensky loopt waarschijnlijk ten einde. Voor Kerstmis kreeg hij al een koude douche in Washington. Nu lijkt hij te worden tegengewerkt door de commandant van de Kievse strijdkrachten, Zaluzhny, die achter de rug van Zelensky om gesprekken schijnt te hebben gevoerd met zijn Amerikaanse collega in Polen. Over het algemeen hebben militairen een hekel aan oorlogen; die zijn alleen het werk van politici. Politici lopen immers niet het risico te bevriezen, verminkt te raken of in doodsnood te sterven. Misschien komt er een herschikking aan in Kiev. Wat de Amerikaanse marionettenspelers ook bevelen. Maar het probleem hier is of de Amerikaanse marionettenspelers weten wat ze willen bevelen? Ze lijken onderling verdeeld.

Terwijl Washington en zijn NAVO-bondgenoten geen strategie hebben om de oorlog in Oekraïne te winnen, laat staan een exit-strategie, hebben de Russen die wel. In de vier maanden sinds Rusland de gedeeltelijke mobilisatie heeft bevolen, hebben 300.000 extra reservisten zich bij hun eenheden in het oosten of langs de noordgrens van Oekraïne gevoegd. Ondertussen patrouilleert in het zuiden de Russische Zwarte Zeevloot. Tot nu toe heeft de Russische infanterie niet echt deelgenomen aan deze oorlog. Tot nu toe is het meeste werk gedaan door lokale anti-Kiev Oekraïense (Donbass) vrijheidsstrijders en de contractgroep Wagner. Het toneel is klaar voor een grondoorlog, vanuit het oosten, of vanuit het noorden, of vanuit het zuiden, of misschien wel allemaal samen. De nachtmerrie van Washington. Want niemand in Washington, gewend om te vechten tegen slecht getrainde, suïcidale fanatici die alleen gewapend zijn met kalasjnikovs, had dit ooit voorzien. 500.000 + gewapende Russen wachten aan de grenzen van Kievs grondgebied om hun Oekraïense broeders en zusters te bevrijden van het Amerikaanse marionettenregime in Kiev. En de enige slecht getrainde, suïcidale fanatici hier zijn de Kievse troepen.

Going, Going, Gone. In Moskou zijn er mensen die kunnen vioolspelen terwijl het Westen brandt.

Laten we niet vergeten dat het conflict in de Oekraïne gaat over de strijd van de Verenigde Staten om hun dinosaurusstatus als ’s werelds laatste supermacht te behouden. Meer precies gaat het om de poging van Amerika om China als rivaal te vernietigen. Want aangezien China samen met Rusland onverslaanbaar is, moet China worden aangevallen via Euraziatisch Rusland. In deze waanzinnige neocon-fantasie hebben de VS West-Europa over het hoofd gezien. In zekere zin is dat begrijpelijk, want zijn leiders zijn gewoon een stel hersenloze Pavloviaanse honden die hun meester in Washington willen kopiëren – en een stapel dollars helpt hun kwijlende imitatievermogen enorm. De fout van de VS is echter zoals gewoonlijk dat zij alleen naar hun marionetten kijken. Dit was dezelfde fout als in Bagdad en Kaboel, of wat dat betreft in Teheran en Saigon, om nog maar te zwijgen van Manilla en een groot aantal hoofdsteden in Latijns-Amerika. Stel een Engelssprekende ja-knikker aan, geef hem een Zwitserse bankrekening vol dollars en een Amerikaans paspoort, zorg ervoor dat hij de hoofdstad en het tv- en radiostation controleert en dan heb je het hele land in handen. Alleen Hamid Karzai niet en u ook niet.

West-Europa, de EU en het Verenigd Koninkrijk, met nog een paar stukjes en beetjes, wordt ook bewoond door 500 miljoen mensen (de overige 50 miljoen behoren tot de elite). Sommigen, vooral van de elite, wonen in de hoofdsteden. De overgrote meerderheid woont er niet en veracht over het algemeen degenen die wel in de hoofdsteden wonen. Vraag een Fransman wat hij vindt van “les sales parisiens” (smerige Parijzenaars), vraag een Roemeen wat hij vindt van de elite in Boekarest, een Pool wat hij vindt van die in Warschau of een Engelsman wat hij vindt van de Londenaren. Als u me niet gelooft, vraag het dan aan Macron in Frankrijk. Of vraag een willekeurige Fransman wat hij vindt van de echte heersers van Frankrijk – de schromelijk overbetaalde superelite in Brussel. De Engelsen haatten hen zo erg dat ze Brexit hadden. Veel Duitsers, die in grote meerderheid nooit de Duitse mark wilden opgeven, werden daar behoorlijk jaloers op, ook al heeft de incompetente en perfide Britse elite het Brexit-onderhandelingsproces totaal verknoeid.

Als in West-Europa de overgrote meerderheid hun leiders niet aanstaat, zullen ze zich uiteindelijk – zelfs de passieve Britten – van hen ontdoen en zullen ze leiders aanstellen die Washington niet aanstaan, Le Pen, Farage enz. Denk aan Orban? Hij is al aan de macht, evenals Erdogan (hoewel hij in Turkije zit). Het Oekraïense conflict geeft de totaal verouderde (1945) veiligheidsarchitectuur van Europa nu al een nieuwe vorm en dwingt tot een herschikking. Die herschikking zal niet in het voordeel van Washington uitvallen. In verschillende Europese landen wordt al gedemonstreerd tegen de NAVO. Maar wat de Amerikaanse marionettenelite eerder omver zal werpen, zijn stakingen en protesten. Europeanen haten hun elites. De verwende elites kunnen tegen hun volkeren zeggen: “Laat ze maar taart eten”. Maar ze zijn vergeten dat het volk brood wil.

Zodra West-Europa, inclusief zelfs het Verenigd Koninkrijk, weg is, komt er een einde aan het korte unipolaire tijdperk. Het domino-effect, van Kiev tot Dublin, is slechts een kwestie van tijd. Herinnert u zich de val van de Berlijnse muur in november 1989? Binnen vijfentwintig maanden viel het hele Oost-Europese Sovjetrijk, het ene land na het andere, totdat in december 1991 de Sovjet-Unie zelf viel. Van Berlijn tot Vladivostok. Welnu, de tijd is nu op voor het Amerikaanse Imperium op zijn beurt. Het zal ook vallen, en om dezelfde redenen. De SU (Sovjet-Unie) ging ten onder. Zo ook zijn tegenpool, de VS (Verenigde Staten). Rode sterren, witte sterren, ze hebben allebei hun tijd gehad. Houd uw ogen gericht op West-Europa.

Going, Going, Gone In Moskou zijn er mensen die kunnen vioolspelen terwijl het Westen brandt.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne oorlog – Close combat gevechten in loopgraven (Video 18+) Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post Going, Going, Gone: Vioolspelen terwijl het westen brandt appeared first on Frontnieuws.