Gazprom CEO maakt grimmige voorspellingen voor EU

Inwoners van Europese steden kunnen bevriezen tijdens de koude piek van de winter, heeft de CEO van het Russische energiebedrijf Gazprom, Aleksey Miller, gewaarschuwd, schrijft RT. Hij sprak woensdag op het jaarlijkse evenement van de Russische Energieweek. Volgens zijn schattingen kan Europa een tekort krijgen van ongeveer 800 miljoen kubieke meter gas per dag, wat […] The post Gazprom CEO maakt grimmige voorspellingen voor EU appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

Gazprom CEO maakt grimmige voorspellingen voor EU

Inwoners van Europese steden kunnen bevriezen tijdens de koude piek van de winter, heeft de CEO van het Russische energiebedrijf Gazprom, Aleksey Miller, gewaarschuwd, schrijft RT.

Hij sprak woensdag op het jaarlijkse evenement van de Russische Energieweek.

Volgens zijn schattingen kan Europa een tekort krijgen van ongeveer 800 miljoen kubieke meter gas per dag, wat neerkomt op een derde van het totale verbruik van de EU. In het slechtste scenario dat Miller schetst, zullen de gasopslagfaciliteiten in de regio in maart slechts voor 5% gevuld zijn.

“Niemand kan garanderen dat Europa de winter overleeft met de huidige hoeveelheid gasreserves,” zei hij, eraan toevoegend dat zelfs als het blok erin slaagt dit stookseizoen door te komen, de vraag is “wat er zal gebeuren met het opladen voor de volgende winter.”

De CEO van Gazprom herinnerde eraan dat Rusland in de winter tussen 0,6 en 1,7 miljard kubieke meter gas per dag naar Europa exporteerde.

Miller noemde het idee van gasrantsoenering, dat Europa gaat invoeren, “twijfelachtig” en wees op het ontbreken van een uitvoeringsmechanisme.

In september vroeg Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, de EU-lidstaten om “verplichte” energiebeperkingen in te voeren en riep zij het blok op om de vraagcurve af te vlakken.

Vorige week kondigde het Internationaal Energieagentschap (IEA) aan dat de EU haar vraag met maximaal 13% zal moeten verminderen in het licht van “ongekende risico’s” voor de gasvoorziening deze winter.

Hoewel de EU haar opslag al tot 88% heeft gevuld, is volgens het IEA 90% nodig in geval van verdere verstoringen van de aanvoer, een late winterkou en een gebrek aan LNG.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Strategische misrekening? Kunnen de financiële sancties tegen Rusland het Westen “ten val brengen”?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post Gazprom CEO maakt grimmige voorspellingen voor EU appeared first on Frontnieuws.