Explosieve verklaring EU-Commissievoorzitter Ursula von der Leyen: Het Oekraïense leger is ingestort – 100.000 doden en minstens 200.000 gewonden

De verklaring van het hoofd van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, die onthulde dat tot nu toe meer dan 100.000 Oekraïense soldaten en 20.000 burgers zijn gedood, veroorzaakten binnen en buiten Oekraïne een storm van reacties, bericht Warnews24/7. De cijfers van Ursula von der Leyen betreffende de Oekraïense militairen komen perfect overeen met […] The post Explosieve verklaring EU-Commissievoorzitter Ursula von der Leyen: Het Oekraïense leger is ingestort – 100.000 doden en minstens 200.000 gewonden appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

De verklaring van het hoofd van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, die onthulde dat tot nu toe meer dan 100.000 Oekraïense soldaten en 20.000 burgers zijn gedood, veroorzaakten binnen en buiten Oekraïne een storm van reacties, bericht Warnews24/7.

De cijfers van Ursula von der Leyen betreffende de Oekraïense militairen komen perfect overeen met de schattingen van het Russische ministerie van Defensie en het laatste Oekraïense rapport van vier maanden geleden.

Als de doden momenteel meer dan 100.000 zijn, dan moeten de gewonde Oekraïense soldaten meer dan 200.000 zijn, misschien zelfs 300.000.

Dit betekent dat Rusland een heel leger van 300.000 man heeft weggevaagd, wat laat zien wat er op het slagveld gebeurt.

Onmiddellijk na haar verklaring verwijderde Ursula von der Leyen snel de tweet die ze had geplaatst en bracht een nieuwe video uit zonder de verwijzing naar het aantal dode Oekraïners.

Tegelijkertijd, in een gevaarlijke ontwikkeling, heeft de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, voorgesteld een speciaal tribunaal op te richten, met de steun van de Verenigde Naties, om de zogenaamde misdaad van Russische agressie in Oekraïne te onderzoeken en te vervolgen.

De EU gaat niet alleen op frontale wijze te werk, maar legt de basis voor een globalisering van het conflict.

Bedenk dat het Europees Parlement en de 30 leden van het Atlantisch Bondgenootschap onlangs een resolutie hebben aangenomen waarin Rusland als “terroristische staat” wordt erkend.

Bekijk de video van de verklaring –

Ursula von der Leyen: Oprichting van een speciaal tribunaal tegen Rusland

Ursula von der Leyen zei in een videoboodschap dat “Rusland’s invasie van Oekraïne dood, vernietiging en onnoemelijk lijden heeft gebracht,” en verwees daarbij naar de vermeende “verschrikking van Boetsja”.

“Rusland moet boeten voor zijn misdaden. Naar schatting zijn tot nu toe meer dan 20.000 burgers en 100.000 Oekraïense militairen gedood. Ten eerste moet Rusland boeten voor zijn gruwelijke misdaden, waaronder de aanval op een soevereine staat,” benadrukte Ursula von der Leyen.

Zij voegde daaraan toe dat “dit de reden is waarom wij, hoewel wij het Internationaal Strafhof blijven steunen, de oprichting voorstellen van een speciaal hof, met de steun van de Verenigde Naties, om het misdrijf van agressie door Rusland te onderzoeken en te vervolgen.

Wij zijn bereid met de internationale gemeenschap samen te werken om de breedst mogelijke internationale steun voor dit gespecialiseerde hof te verkrijgen.”

Schade voor Oekraïne geschat op 600 miljard euro

Ursula von der Leyen wees er ook op dat “Rusland ook financieel moet betalen voor de verwoesting die het heeft aangericht. De door Oekraïne geleden schade wordt geschat op 600 miljard euro. Rusland en zijn oligarchen moeten Oekraïne compenseren voor de schade en de kosten voor de wederopbouw van het land op zich nemen.

Wij hebben de middelen om Rusland te laten betalen. We hebben 300 miljard euro van de reserves van de Russische Centrale Bank geblokkeerd en we hebben 19 miljard euro van het geld van de Russische oligarchen bevroren.

Op korte termijn zouden wij met onze partners een structuur kunnen opzetten om deze middelen te beheren en te beleggen. De opbrengst gebruiken we dan voor Oekraïne,” legde zij uit.

Daarnaast zei de Commissievoorzitter dat “zodra de sancties zijn opgeheven, deze middelen moeten worden gebruikt zodat Rusland de schade aan Oekraïne volledig vergoedt”.

“Wij zullen werken aan een internationale overeenkomst met onze partners om dit mogelijk te maken. En samen kunnen we legale manieren vinden om dit te bereiken. De gruwelijke misdaden van Rusland zullen niet ongestraft blijven,” besloot Ursula von der Leyen.

Zelensky vraagt om 1 biljoen dollar

De Oekraïense president Zelensky zei dat er meer dan 1 biljoen dollar nodig zal zijn voor de wederopbouw van Oekraïne, en Kiev is van plan westerse landen erbij te betrekken die de onmiddellijke wederopbouw van polen of regio’s zullen ondernemen.

“We betrekken al tientallen partnerlanden bij de wederopbouw van Oekraïne. De kosten van de wederopbouw worden geschat op meer dan een biljoen dollar.”

Oekraïne was van plan het programma voor de uitbesteding van de wederopbouw van polen en regio’s van Oekraïne aan nationale regeringen en bedrijven te starten.

Een aantal landen, waaronder Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Duitsland, Denemarken, Finland, Italië, Turkije, Zwitserland, de Verenigde Staten, Japan, het Verenigd Koninkrijk en Australië hebben reeds belangstelling getoond.

Ondertussen bekritiseerde de Oekraïense president op 25 oktober andere landen voor hun onwil om de inspanningen voor de wederopbouw van Oekraïne te financieren…


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Geen satire: Von der Leyen krijgt Great Reset award uitgereiktVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post Explosieve verklaring EU-Commissievoorzitter Ursula von der Leyen: Het Oekraïense leger is ingestort – 100.000 doden en minstens 200.000 gewonden appeared first on Frontnieuws.