Europese waarden: Franse generaal stelt voor Russische overwinningsparade te bombarderen

De gepensioneerde generaal Michel Jakovleff heeft op 11 december op de Franse televisie opgeroepen om de Russische Overwinningsparade te bombarderen. De parade, die op 9 mei op het Rode Plein wordt gehouden, viert de overwinning van Rusland op nazi-Duitsland. Rusland verloor bijna 30 miljoen mensen tijdens de oorlog, te beginnen met Operatie Barbarossa, de invasie […] The post Europese waarden: Franse generaal stelt voor Russische overwinningsparade te bombarderen appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

Europese waarden: Franse generaal stelt voor Russische overwinningsparade te bombarderen

De gepensioneerde generaal Michel Jakovleff heeft op 11 december op de Franse televisie opgeroepen om de Russische Overwinningsparade te bombarderen.

De parade, die op 9 mei op het Rode Plein wordt gehouden, viert de overwinning van Rusland op nazi-Duitsland. Rusland verloor bijna 30 miljoen mensen tijdens de oorlog, te beginnen met Operatie Barbarossa, de invasie van Rusland en Oost-Europa door Hitler. Voor de Russen betekent de parade de nederlaag van een buitengewoon wrede externe vijand die vastbesloten was hen als Untermenschen uit te roeien. Dezelfde mentaliteit en wens om Russen af te slachten is 80 jaar later springlevend in het ultranationalistische Oekraïne, bericht Kurt Nimmo.

Jakovleff lijkt nogal dom voor een generaal. Hij beseft blijkbaar niet dat een aanval op de Overwinningsparade ongetwijfeld zou leiden tot een patriottisch verlangen van de Russische bevolking om het moederland opnieuw te verdedigen tegen kwaadaardige vijanden van buitenaf – te weten de NAVO, de Amerikaanse regering en haar Europese satrapen – die er allemaal op uit zijn Rusland ten val te brengen en miljoenen van haar burgers te verpauperen.

Natuurlijk zal dit niet gebeuren. Niet weer.

De heer Jakovleff is verdwaald in zijn gewelddadige fantasieën, waanbeelden die al jaren teruggaan. In 2014 verklaarde hij het begin van WOIII.

Ondertussen leeft de officier du gouvernement, de Franse Emmanuel Macron, ook in een fantasiewereld van zijn eigen ontwerp. “Uiteindelijk zal er moeten worden onderhandeld met Rusland, zegt Macron. Hij heeft er ook op aangedrongen dat de voorwaarden van eventuele gesprekken door de Oekraïners zelf moeten worden bepaald,” meldt de AP.

Volodymyr Zelenskyy heeft heel duidelijk gemaakt dat er pas onderhandelingen zullen plaatsvinden als Rusland Oekraïne verlaat en zijn “geannexeerde” gebieden opgeeft. Met andere woorden, een terugkeer naar de ultranationalistische status quo-etnische zuivering en het doden van Russen in Donetsk en Luhansk.

Rusland heeft de doelstellingen van zijn SMO herhaaldelijk uiteengezet. Ten eerste, Oekraïne ontwapenen, zijn neutraliteit afdwingen en voorkomen dat de NAVO voet aan de grond krijgt, en ten tweede, een einde maken aan de willekeurige moord op burgers in Oost-Oekraïne door ultranationalistische Banderieten.

Vergeet het dwaze en destructieve beeld van de Russen als Hun-achtige verkrachters en moordenaars. Feiten ter plaatse (die in het Westen worden genegeerd) tonen aan dat die typering de mentaliteit en het gedrag van Oekraïense Bandera-aanbiddende neonazi’s beter weerspiegelt.

TIME magazine, met zijn geschiedenis van samenwerking met de CIA, zette onlangs de man met het groene T-shirt op zijn cover. “Volodymyr Zelensky portretteert zichzelf als een ‘man van het volk’, vooral nu hij op de Oekraïense en internationale tv groene gevechtsvesten kan dragen. Maar kijkend naar deze verkiezingen in 2019 en de positie van gewone arbeiders in de Oekraïense economie geeft een ander beeld: hij is altijd meer ‘een man van de oligarchen’ geweest dan een man van het volk,” schrijft John Pickard.

De volgende recreatie van de TIME-cover is veel nauwkeuriger.

Wat is je reactie?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow