EU investeert €25 miljoen om het aantal geboorten te stimuleren – in Turkije

Conservatieven in Frankrijk zijn woedend dat de EU het equivalent van €25 miljoen belastinggeld uitgeeft aan een programma om bevallingen in Turkije te stimuleren, bericht Remix News. De EU kan moeilijk worden beschuldigd van het voeren van een pro-gezinsbeleid. In haar eigen lidstaten is de oplossing voor demografische problemen eerder immigratie uit de derde wereld […] The post EU investeert €25 miljoen om het aantal geboorten te stimuleren – in Turkije appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

EU investeert €25 miljoen om het aantal geboorten te stimuleren – in Turkije

Conservatieven in Frankrijk zijn woedend dat de EU het equivalent van €25 miljoen belastinggeld uitgeeft aan een programma om bevallingen in Turkije te stimuleren, bericht Remix News.

De EU kan moeilijk worden beschuldigd van het voeren van een pro-gezinsbeleid. In haar eigen lidstaten is de oplossing voor demografische problemen eerder immigratie uit de derde wereld dan het krijgen van kinderen.

Maar ze heeft blijkbaar een andere lijn voor moslimlanden buiten de Unie.

Het Turkse programma van de EU, dat subsidies voor kinderopvang thuis omvat, werd afgesloten met een conferentie in Ankara. Volgens de EU heeft het initiatief er in drie jaar voor gezorgd dat 12.000 vrouwen formeel werk hebben gevonden en dat meer dan 5.300 kinderen thuiszorg krijgen.

Franse conservatieve politici protesteren nu tegen het met belastinggeld gefinancierde project.

“Terwijl de Europese Commissie weigert mee te gaan in nationalistisch beleid voor Europeanen, steunen ze de bevalling in Turkije!” twitterde afgevaardigde Nicolas Bay.

Zijn collega Jean-Paul Garraud van de Nationale Coalitie schrijft dat “een dergelijk initiatief verbijsterend is als je kijkt naar de zorgwekkende demografische trends op ons eigen continent, waar de geboortecijfers blijven dalen en waar gezinnen meer steun dan ooit nodig hebben.”

“Het geld van de Europese belastingbetalers mag niet worden gebruikt om de immigratie-ideologieën van Brussel te financieren,” vervolgt Garraud.

Franse conservatieven wijzen erop dat de kinderopvang in hun eigen land enorm overbelast is en dat Franse ouders soms jaren moeten wachten op een plaats in een kleuterschool. Het systeem staat onder druk door de komst van immigrantenkinderen in combinatie met het hogere geboortecijfer onder de Franse moslimbevolking. Er is momenteel een tekort van 230.000 kinderopvangplaatsen in Frankrijk.

De bevolking van Turkije bedraagt nu al 85 miljoen, en de Wereldbank schat dat zij in 2050 109 miljoen zal bedragen. De geboortecijfers van kinderen zijn hoog genoeg om de bevolking zonder immigratie te laten toenemen. Dit in tegenstelling tot Europese landen, waar de autochtone bevolking krimpt door lage geboortecijfers.

De islamistische president van Turkije, Recep Erdogan, voert zelf een sterk pro-gezinsbeleid dat het krijgen van kinderen bevordert, niet alleen voor Turken in eigen land maar ook voor geëmigreerde Turken in Europa.

“Neem geen drie kinderen, maar vijf. Want jullie zijn de toekomst van Europa,” zei hij in 2017 tegen Turkse immigranten in Europa.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OMVOLKING DOSSIER

Nederlandse premier en WEF Global Leader Rutte voert vluchtelingenagenda uitVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post EU investeert €25 miljoen om het aantal geboorten te stimuleren – in Turkije appeared first on Frontnieuws.