EU-ambtenaren krijgen grote salarisverhogingen – ondanks dat dit tegen het advies van de Commissie zelf ingaat

In wat wordt gezien als een hypocriete zet, gaat de EU over tot een grote loonsverhoging om voor haar eigen mensen te zorgen. Ambtenaren van de Europese Unie, waaronder de voorzitter van de Europese Commissie, commissarissen en leden van het Europees Parlement, kunnen zich verheugen op aanzienlijk hogere salarissen. De twist in het verhaal is echter […] The post EU-ambtenaren krijgen grote salarisverhogingen – ondanks dat dit tegen het advies van de Commissie zelf ingaat appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

EU-ambtenaren krijgen grote salarisverhogingen – ondanks dat dit tegen het advies van de Commissie zelf ingaat

In wat wordt gezien als een hypocriete zet, gaat de EU over tot een grote loonsverhoging om voor haar eigen mensen te zorgen. Ambtenaren van de Europese Unie, waaronder de voorzitter van de Europese Commissie, commissarissen en leden van het Europees Parlement, kunnen zich verheugen op aanzienlijk hogere salarissen. De twist in het verhaal is echter dat de lonen eigenlijk ingaan tegen het eigen advies van de Europese Commissie over loonsverhogingen, bericht John Cody.

In wat volgens critici weer een voorbeeld is van “Doe wat ik zeg, niet wat ik doe”, heeft de EU-commissie regeringen en hoofden van arbeids- en managementorganisaties altijd geadviseerd om loonsverhogingen bij inflatie te vermijden. Het advies van de commissie over loonvorming is dat landen en bedrijven moeten vermijden de lonen te indexeren aan de inflatie, omdat die praktijk de voorwaarden schept voor een loon-prijsspiraal en de voorwaarden schept voor verdere inflatie.

In reactie daarop doen bijna alle EU-landen niet meer aan deze praktijk, met uitzondering van België en Luxemburg.

De EU beweert nu dat haar eigen loonsverhogingen gerechtvaardigd zijn door de stijgende inflatie in België en Brussel. Het inflatiepercentage wordt automatisch verrekend in de salarissen van de EU-ambtenaren. Voor Brussel bedraagt die momenteel iets meer dan 7 procent.

Volgens de plannen van de Europese Commissie krijgen de EU-ambtenaren bijna 7 procent meer loon. De salarisverhoging moet met terugwerkende kracht tot 1 juli ingaan, meldt de Duitse krant Bild.

Concreet betekent dit dat Commissiehoofd Ursula von der Leyen (CDU) in de toekomst ongeveer 2.000 euro per maand meer krijgt, terwijl een lid van het Europees Parlement 623 euro meer krijgt en een EU-commissaris kan rekenen op een salarisverhoging van 1.460 euro. De verhoging alleen al is goed voor 98 miljoen euro extra uitgaven in 2022.

Zoals reeds eerder gemeld, hebben veel rijke EU-ambtenaren en politici gepleit voor meer sancties tegen Rusland en gezegd dat Europeanen “offers” moeten brengen om Oekraïne te steunen, zoals de linkse Europarlementariër Guy Verhofstadt, naar verluidt een van de rijkste Europarlementariërs in de hele EU. Ondanks zijn enorme rijkdom zal hij ook profiteren van een loonsverhoging die zijn toch al aanzienlijke salaris zal verhogen.

Naast hoge salarissen hebben EU-ambtenaren nog tal van andere privileges. Zij ontvangen bijvoorbeeld ontheemdingstoelagen, een hoge kindertoelage, meubeltoelagen en een kostwinnerstoelage.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

EUROPESE UNIE DOSSIER

Corruptieschandaal in Brussel: hebben vaccinfabrikanten de Eurocommissaris omgekocht?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post EU-ambtenaren krijgen grote salarisverhogingen – ondanks dat dit tegen het advies van de Commissie zelf ingaat appeared first on Frontnieuws.