Een op de vier Europeanen heeft moeite zijn huis te verwarmen – enquête

Meer dan een kwart van de Europeanen ondervindt problemen met het verwarmen van hun huis en het betalen van schulden voor huisvesting en nutsvoorzieningen, meldden de Hongaarse media vrijdag onder verwijzing naar een enquête van de Szazadveg denktank, bericht RT. Volgens het onderzoek, dat de naam Europe Project draagt, kan 26% van de inwoners van […] The post Een op de vier Europeanen heeft moeite zijn huis te verwarmen – enquête appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

Een op de vier Europeanen heeft moeite zijn huis te verwarmen – enquête

Meer dan een kwart van de Europeanen ondervindt problemen met het verwarmen van hun huis en het betalen van schulden voor huisvesting en nutsvoorzieningen, meldden de Hongaarse media vrijdag onder verwijzing naar een enquête van de Szazadveg denktank, bericht RT.

Volgens het onderzoek, dat de naam Europe Project draagt, kan 26% van de inwoners van de EU, oftewel ongeveer 100 miljoen mensen, hun huis niet naar behoren verwarmen. Grieken bleken het zwaarst getroffen: 56% van de bevolking heeft problemen met verwarming. In Portugal en Frankrijk beschreef 34% van de inwoners dezelfde problemen. Finland, Hongarije, Oostenrijk en Denemarken waren het minst getroffen, met minder dan 15% van de bewoners die problemen toegaven.

Elke vierde respondent in het onderzoek zei dat hij of zij het afgelopen jaar ten minste één keer zijn of haar verwarmingsrekening niet kon betalen. Dat cijfer was ook het hoogst in Griekenland, met 51% van de bevolking, gevolgd door Cyprus met 37%, Ierland en Bulgarije met elk 35%.

De respondenten gaven de inflatie de schuld van hun problemen, aangezien de stijgende prijzen voor alles, van energie tot voedsel, hun vermogen om rekeningen te betalen beïnvloeden.

Volgens het onderzoek zijn de verwarmingsrekeningen veel minder betaalbaar geworden dan in 2021. De auteurs merkten op dat in 2021, op basis van gegevens van Europa’s officiële statistiekbureau Eurostat, slechts 6,9% van de Europese huishoudens (ongeveer 29,9 miljoen mensen) hun huis niet voldoende konden verwarmen, en 6,4% moeite had met het betalen van rekeningen.

Het onderzoek werd tussen 13 oktober en 7 december 2022 uitgevoerd onder 38.000 willekeurig geselecteerde Europese volwassenen. Het onderzoek bestreek de EU, het VK, Noorwegen, Zwitserland, Moldavië, Albanië, Kosovo, Noord-Macedonië, Montenegro, Servië, Bulgarije, Bosnië-Herzegovina.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetin: Levering gas via Nord Stream-pijpleiding – als de EU dat wilVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post Een op de vier Europeanen heeft moeite zijn huis te verwarmen – enquête appeared first on Frontnieuws.