Een ongekende Russische mokerslag: Kiev – Lviv en 12 andere districten onder vuur genomen – Grootste aanval van Moskou tot nu toe (Video’s)

Bij de grootste luchtaanval tot nu toe heeft Rusland dinsdag 100 kruisraketten gelanceerd in een ongekende aanval die minstens twee nachtmerrieachtige uren duurde. Deze keer werden elektriciteitssystemen in de buurlanden beïnvloed, schrijft Warnews24/7. “Ongeveer honderd raketten werden afgevuurd vanuit de Kaspische Zee, de Russische regio Rostov en ook vanuit de Zwarte Zee,” zei Joeri Ignat […] The post Een ongekende Russische mokerslag: Kiev – Lviv en 12 andere districten onder vuur genomen – Grootste aanval van Moskou tot nu toe (Video’s) appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

Een ongekende Russische mokerslag: Kiev – Lviv en 12 andere districten onder vuur genomen – Grootste aanval van Moskou tot nu toe (Video’s)

Bij de grootste luchtaanval tot nu toe heeft Rusland dinsdag 100 kruisraketten gelanceerd in een ongekende aanval die minstens twee nachtmerrieachtige uren duurde. Deze keer werden elektriciteitssystemen in de buurlanden beïnvloed, schrijft Warnews24/7.

“Ongeveer honderd raketten werden afgevuurd vanuit de Kaspische Zee, de Russische regio Rostov en ook vanuit de Zwarte Zee,” zei Joeri Ignat tegen de Oekraïense televisie, waarbij hij verduidelijkte dat “het gebruik van offensieve drones (onbemande luchtvaartuigen) niet werd geregistreerd.”

Volgens de Oekraïense autoriteiten overtreft deze inval de raketaanval van 10 oktober, waarbij Rusland 84 raketten lanceerde.

Na het bombardement van gisteren op strategische energie-infrastructuur in 12 Oekraïense steden zitten meer dan 10 miljoen burgers zonder elektriciteit.

De autoriteiten van de regio Lviv hebben gezegd dat het volledige herstel van de beschadigde elektriciteitsvoorzieningen in de regio tot een jaar zal duren.

“Lviv zit voor 80% zonder elektriciteit, er is geen verwarming en warm water, er is grote schade aan de energie-infrastructuur door de explosies,” zei burgemeester Andrey Sadovoy.

Het herstel van de getroffen energie-infrastructuurvoorzieningen zal ongeveer een jaar duren, benadrukten de autoriteiten van de regio Lviv.

“Het duurt 8-12 maanden om de werking van de energievoorzieningen in onze regio volledig te herstellen tot het niveau van voor de oorlog,” schreef Maxim Kozitsky, hoofd van Lviv OVA, op zijn Telegram-kanaal.

Hij zei dat de gevolgen van de bombardementen van eergisteren voor de regio erger waren dan in oktober, omdat de luchtaanvallen opnieuw vitale infrastructuur troffen. Alle drie de getroffen doelen werden zwaar beschadigd.

“Nu kan slechts 30% van de huishoudens in de regio tegelijkertijd elektriciteit gebruiken,” voegde Kozitsky eraan toe.

Wat is je reactie?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow