Een groteske loer gedraaid!

Onlangs kwam ik een vriend van vroeger tegen. Hij was in zijn nopjes. Geen maskers meer in de dancings! Alles is opnieuw zoals vroeger! Eindelijk hebben we ‘corona’ verslaan!

Deel dit artikel

Een groteske loer gedraaid!

Normaliter is het niet mijn intentie om mensen hun enthousiasme te temperen maar deze keer kon ik niet anders dan te repliceren.

“Vreemd toch dat in de dancings de maskers mogen afvallen – wat ik overigens toejuich! – terwijl we in een winkel of – godbetert – aan de schoolpoort in openlucht nog steeds worden verondersteld die symbolen van onderdrukking te dragen.”

Dat laatste had ik me niet moeten laten ontvallen. Want het is typisch bij diegenen zonder argumenten dat ze een splinter zoeken in het oog van de ander terwijl ze de balk in het eigen oog niet zien. Vaak staat ook hun ego in de weg. “Onderdrukking? Jij bent toch niet zo’n complotdenker, zeker?”

Ik bedacht me even dat men pas een complotdenker is wanneer men een complot vermoedt terwijl het nog niet duidelijk is dat er een is. Wanneer het complot open en bloot op straat ligt kan men bezwaarlijk een complotdenker genoemd worden. Nee, diegenen die het niet zien of willen zien moeten zich dringend eens laten nakijken. Maar ik besloot om niet die toer op te gaan. Tenslotte was hij vroeger een vriend.

“Over een complot zal ik me nu niet uitspreken. Lees eens het boek van Mattias Desmet en dan kunnen we het erover hebben. Maar je kan toch niet ontkennen dat veel mensen zich zonder enige vragen te stellen bij het nut van die mondmaskers in het dagelijks gebruik, ze toch volgzaam blijven dragen?”

“Ja, maar het is ter onzer bescherming en die van anderen.”

Nog zo’n pijnlijke vaststelling van de voorbije maanden. De verwarring tussen solidariteit en domweg meestappen in een collectivistisch verhaal.

“Dat bedoel ik nu juist: dat wordt jou ingepeperd, dag na dag, en op den duur gaat men het nog geloven ook.”

Hij liet zich (nog) niet uit zijn lood slaan.

“Ach, baat het niet dan schaadt het niet. Trouwens, nu moet het niet meer in de dancings. Dat is toch goed nieuws!”.

“Uiteraard dat is schitterend nieuws. Maar daarom opnieuw de vraag: waarom hoeft het daar dan niet en elders – winkels etc… - wel nog?

Je zag hem zo opfleuren terwijl hij zijn antwoord al inwendig aan het voorkauwen was. Zoals een slechte pokerspeler met goede kaarten

“Aha, er is een groot verschil: in die dancings is er wél een CST verplicht, hé. Dan kan men het zich permitteren de maskers te laten vallen. Zo simpel is het.”

Het vermaledijde CST, waarvan de staatsvirologen zelf toegeven dat men de S van Safe beter laat vallen en waarvan sommige politici nu ook toegeven dat het een brandversneller was en dus de vierde golf in de hand werkte. En recente data uit het Verenigd Koninkrijk, waar ze – de data – minder worden vervormd dan bij ons geven duidelijk aan dat vaccinatie niet eens zwak beschermt

tegen infectie maar helemaal niet. Ik moest het voorzichtig aanpakken om hem niet met een te grote schok uit zijn roes te laten ontwaken.

“Die CST heeft niet echt zin, dat heb je nu zelfs in je favoriete krant kunnen lezen. Straffer, uit recente data blijkt nu dat mensen die gevaccineerd zijn met drie dosissen – en dus ‘geboosterd’ zijn – méér kans hebben om besmet te worden door SARS-CoV-2 dan mensen die niet gevaccineerd zijn. Dus als je nu een dancing of café of ander etablissement binnenstapt heb je meer kans om besmet te worden dan wanneer er in die gelegenheden géén CST zou gelden en een betere mix van gevaccineerde en niet gevaccineerde mensen ze zouden bezoeken.”

Het kwam toch hard aan. Hij reageerde vertwijfeld.

“Wa wa waar staat dat ergens?”

“Het meest recente UKHSA rapport week 7, tabel 13. Ik bezorg je de link. Verspreid maar naar hartenlust.”

“Shit, wat nu?”

“Rustig maar, het is slechts Omikron. Je zal het wel overleven.”

Deze crisis duurt nu al twee jaar, en nog stellen we vast dat de bevolking dagelijks simpelweg gedesinformeerd wordt. Of het nu gaat over maskers, CST of vaccins. De maskerade mag nu stoppen. En de regisseurs ervan zullen we met het nodige mededogen graag naar een verbanningsoord sturen (Elba?), waar ze hun hartje (of wat ervan rest) kunnen ophalen door elkaar te bevredigen met hun heroïsche verhalen over hoe ze de bevolking – weze het heel even - zo’n groteske loer konden draaien.

Dames en heren en X’en, of je nu gevaccineerd bent of niet: die CST is schadelijk voor iedereen. Op de schop er mee.

Teken de petitie: https://factor-v.be/nl/open-letters/onderteken-de-petitie-voor-de-afschaffing-van-het-cst