Duitse verpleeghuizen worden volgestouwd met vluchtelingen

“Stijlvol rusthuis op een rustige locatie”, zo wordt het “rusthuis aan de Kloostertuin” aangeprezen. Gelegen ten noordwesten van München, tussen aardappelvelden en een kostuumwinkel. 137 zorgbehoevenden zouden hier ondergebracht kunnen worden, maar momenteel staan bijna zestig kamers leeg, bericht Baron Bodissey. Dat moet vanaf 1 november veranderen! Tachtig vluchtelingen uit Oekraïne zullen dan hun intrek […] The post Duitse verpleeghuizen worden volgestouwd met vluchtelingen appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

Duitse verpleeghuizen worden volgestouwd met vluchtelingen

Stijlvol rusthuis op een rustige locatie”, zo wordt het “rusthuis aan de Kloostertuin” aangeprezen. Gelegen ten noordwesten van München, tussen aardappelvelden en een kostuumwinkel.

137 zorgbehoevenden zouden hier ondergebracht kunnen worden, maar momenteel staan bijna zestig kamers leeg, bericht Baron Bodissey.

Dat moet vanaf 1 november veranderen! Tachtig vluchtelingen uit Oekraïne zullen dan hun intrek nemen in de benedenverdieping van de faciliteit.

Gevolg: 15 bewoners worden verdeeld over de bovenste twee verdiepingen. Hannelore Gärtner (83) en Ursula Hellwig (83) moesten verhuizen. Beiden wonen nu op een gang met demente patiënten. [Ik ben er vrij zeker van dat ze kwiek genoeg zijn om die extra trappen te beklimmen].

“Het is niet hoe ik het me had voorgesteld,” zegt Hannelore Gärtner: “Soms is het een theater. De senioren gooien alles in het rond. Men geeft zich bloot en plast. Al die dingen…”

Anderzijds hopen de oude dames dat de nieuwkomers – waaronder veel vrouwen en kinderen – wat leven in het tehuis brengen: “We kijken naar ze uit,” zegt Ursula Hellwig, “we houden van kinderen; ze zijn nieuwsgierig.”

Niettemin: Vluchtelingen verdringen zorgbehoevenden uit hun kamers – kan dat goed uitpakken?

Burgemeester Norbert Riepl (CSU) waarschuwt voor conflicten: “Er zullen mensen met heel andere levensstijlen komen wonen”, zegt Riepl. Hij verwacht “veel onrust in het tehuis.” Vier bewakers moeten de inrichting daarom in de toekomst beschermen.

“De verhuizingen vonden pas plaats nadat we toestemming hadden gekregen van alle betrokken partijen”, legt de exploitatiemaatschappij van het verpleeghuis, de Korian Groep, uit. “Tot nu toe hebben wij in drie van onze instellingen vluchtelingen vrijstaande woonruimte aangeboden.”

Riepl hekelt het feit dat de directie van het tehuis door een tekort aan verplegend personeel afhankelijk is van extra winst van de vluchtelingen: “Nu wordt de begane grond extern verhuurd om vervangende inkomsten te genereren.”

Maar districtsbestuurder Thomas Karmasin (CSU), verantwoordelijk voor de toewijzing van de Oekraïners, ziet geen andere mogelijkheid dan inkwartiering in een verpleeghuis: “Ik moet bijna elke week vijftig mensen onderbrengen zodat ze niet bevriezen of verhongeren.” Er was “geen andere optie” dan dat zorgbehoevenden nu ook ruimte zouden delen met vluchtelingen…

Naschrift van de vertaler:

Welke andere gewoonten en welke conflicten worden bedoeld met die uitspraak? De burgers krijgen altijd te horen dat de meeste vrouwen met hun kinderen komen. Of zijn dit “vluchtelingen” met gloednieuwe Oekraïense paspoorten, maar komen ze niet rechtstreeks uit Oekraïne? Worden beveiligers eerder ingezet voor degenen die “bescherming zoeken” tegen vreemde culturen met potentieel voor agressie?

Zodat zij, de “vluchtelingen”, niet bevriezen of verhongeren? Men zou ook zulke zorg en empathie wensen voor de daklozen die op straat of onder bruggen moeten vegeteren omdat er in de winter niet genoeg noodopvangplaatsen beschikbaar zijn, en men accepteert koudhartig die sterfgevallen door de kou. Maar dat zou betekenen dat er geen dopamine uit de sociale of reguliere media komt. En dat kunnen we nu niet hebben, toch? De signalen van iemands “deugdzaamheid” moeten de wereld in.

Waarom zijn er zestig kamers leeg in deze zorginstelling? Er is een tekort aan verpleeghuizen voor senioren in het hele land. De oplossing van het raadsel is heel eenvoudig: veel senioren kunnen zich geen plaats meer veroorloven. De kosten zijn onmetelijk gestegen, en voor het komende jaar worden momenteel de volgende kennisgevingen van verhogingen naar de senioren gestuurd. Voor velen kan de eigen bijdrage niet meer worden gecompenseerd. Zelfs een rustige oude dag wordt de ouderen niet meer gegund. Wat een walgelijke politici lopen er rond in dit Duitsland, die elk respect en bewondering voor de ouderen ontberen dat ze zulke dingen van hen verwachten. De conflicten zijn onvermijdelijk, ordeverstoring, comazuipen, vechtpartijen, drugsgebruik en -handel, prostitutie en mogelijk verkrachting. Het gebeurde al waar een oudere vrouw door een migrant in haar eigen woonruimte werd aangevallen en mishandeld. Quo vadis Duitsland.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

IMMIGRATIE DOSSIER

Psycholoog Nicolai Sennels: Vier factoren die moslims crimineler makenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post Duitse verpleeghuizen worden volgestouwd met vluchtelingen appeared first on Frontnieuws.