Duitse minister van Buitenlandse Zaken heeft zojuist hardop Rusland de oorlog verklaard

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock heeft onlangs onomwonden verklaard dat de westerse bondgenoten een oorlog tegen Rusland voeren. De opmerkingen kwamen tijdens een debat op de Parlementaire Assemblee van de Raad van Europa (PACE) op dinsdag tijdens discussies over het sturen van Leopard 2 tanks naar Oekraïne, schrijft ZeroHedge. Hoewel de woorden […] The post Duitse minister van Buitenlandse Zaken heeft zojuist hardop Rusland de oorlog verklaard appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

Duitse minister van Buitenlandse Zaken heeft zojuist hardop Rusland de oorlog verklaard

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock heeft onlangs onomwonden verklaard dat de westerse bondgenoten een oorlog tegen Rusland voeren. De opmerkingen kwamen tijdens een debat op de Parlementaire Assemblee van de Raad van Europa (PACE) op dinsdag tijdens discussies over het sturen van Leopard 2 tanks naar Oekraïne, schrijft ZeroHedge.

Hoewel de woorden van Baerbock grotendeels werden genegeerd in de mainstream media, merkte een aantal deskundigen op sociale media gealarmeerd op dat de Duitse minister van Buitenlandse Zaken zojuist in wezen Rusland de oorlog heeft verklaard.

Ironisch genoeg hebben andere Duitse ambtenaren lang geprobeerd te benadrukken dat hun land geen partij is in het conflict, uit angst voor een oncontroleerbare escalatie.

In tegenstelling tot dit officiële standpunt zei Baerbock het stille gedeelte hardop, en leidde de opmerkingen in met: “En daarom heb ik de afgelopen dagen al gezegd – ja, we moeten meer doen om Oekraïne te verdedigen. Ja, we moeten ook meer doen aan tanks.”

En toen beweerde ze: “Maar het belangrijkste en meest cruciale is dat we het samen doen en dat we in Europa niet de schuldvraag stellen, want we voeren een oorlog tegen Rusland en niet tegen elkaar.”

Interessant is dat zowel kanselier Olaf Scholz als zijn onlangs afgetreden voormalige minister van Defensie, Christine Lambrecht, als zwak werden beschouwd wat betreft het bewapenen van Oekraïne – ze verklaarden herhaaldelijk dat ze niet bereid waren om dieper in het proxy-oorlogsaspect van het conflict betrokken te raken. Maar nu lijkt de meer oorlogszuchtige Baerbock bereid veel opener te zijn over de realiteit van wat er gebeurt.

Maria Zakharova, woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, greep de opmerkingen aan en zei dat dit het zoveelste bewijs is dat de westerse bondgenoten al die tijd al een oorlog tegen Rusland aan het plannen waren…

“Als we dit toevoegen aan de onthullingen van Merkel dat ze Oekraïne versterkten en niet rekenden op de Minsk-akkoorden, dan hebben we het over een oorlog tegen Rusland die van tevoren was gepland. Zeg later niet dat we je niet gewaarschuwd hebben, zei Zakharova.

Eén ding is zeker, het gaat snel…

Wat is je reactie?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow