Dubbelhartige EU-bureaucraten eisen tribunaal voor oorlogsmisdaden

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Anna Baerbock koestert een fantasie. Zij gelooft dat Vladimir Poetin op een dag naar Den Haag zal worden gesleept en berecht voor oorlogsmisdaden. Haar droom is Poetin te straffen voor het uitroken van nazi’s in Oekraïne, schrijft Kurt Nimmo. Maar er is een probleem. Rusland en Oekraïne zijn geen […] The post Dubbelhartige EU-bureaucraten eisen tribunaal voor oorlogsmisdaden appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

Dubbelhartige EU-bureaucraten eisen tribunaal voor oorlogsmisdaden

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Anna Baerbock koestert een fantasie. Zij gelooft dat Vladimir Poetin op een dag naar Den Haag zal worden gesleept en berecht voor oorlogsmisdaden. Haar droom is Poetin te straffen voor het uitroken van nazi’s in Oekraïne, schrijft Kurt Nimmo.

Maar er is een probleem. Rusland en Oekraïne zijn geen partij bij het statuut van Rome waarbij het Internationaal Strafhof (ICC) is opgericht, zodat het hof geen jurisdictie heeft in deze twee landen. Oekraïne probeerde dit te omzeilen door de jurisdictie van het ICC te aanvaarden.

Rusland heeft zichzelf uit het ICC verwijderd nadat het hof de door een referendum gesteunde bevrijding van de Krim als een bezetting had bestempeld. Het schiereiland, dat eeuwenlang deel uitmaakte van Rusland, was vergeven van nazipsychopaten die vastbesloten waren etnische Russen op te sporen en te doden.

In Odesa langs de kust van de Zwarte Zee verbrandden Stepan Bandera-aanbidders mensen levend en sloegen anderen dood met metalen pijpen voor de misdaad van hun erfgoed en de taal die zij spraken. Er volgde geen onderzoek of vervolging van de daders.

Anna Baerbock ziet deze barbaarse en sadistische mishandeling van grotendeels weerloze burgers graag voortduren. Ze stelde een “nieuw formaat” voor het hof voor, dat wil zeggen dat ze het ICC een hof in Oekraïne zou laten oprichten en “zijn jurisdictie zou ontlenen aan het Oekraïense strafrecht.”

Kortom, het ICC zou samenwerken met ultranationalisten en nazi’s. Baerbock ziet blijkbaar geen contradictie.

“Dat zou anders zijn dan tribunalen naar internationaal recht, zoals die voor de oorlogen in het voormalige Joegoslavië in de jaren negentig,” merkt het AFP op. “En hoewel tribunalen voor Cambodja en Kosovo lokale wetten hebben gebruikt, konden zij geen agressie tussen de ene en de andere staat berechten.”

Het voorstel van Baerbock zal waarschijnlijk op een muur stuiten. De andere optie is de zaak voor te leggen aan de Verenigde Naties, maar ook dat is een doodlopende weg. Rusland zal als permanent lid van de Veiligheidsraad ongetwijfeld een veto uitspreken.

Volgens Baerbocks fantasie,

Een speciaal tribunaal zou de civiele en militaire leiding van Rusland als doelwit nemen voor het bevelen en toezien op de invasie van Oekraïne, aldus Baerbock.

Hoewel het ICC Russische soldaten en commandanten ter plaatse zou kunnen aanklagen, zei Baerbock dat het “belangrijk is dat de Russische leiding geen aanspraak kan maken op immuniteit.”

Agressie was de “oorspronkelijke misdaad die alle andere verschrikkelijke misdaden mogelijk maakte.”

Hypocrisie in overvloed, maar weinigen lijken het op te merken. Het Duitsland van Baerbock was nauw betrokken bij de inspanningen om Afghanen te doden voor de misdaad om een einde te maken aan de bezetting van hun land. De Bundeswehr werd verteld dat ze geen gevechtsmissie hadden in Afghanistan, maar dat was niet meer dan een zwakke dekmantel.

“Zowel Amerikaanse troepen als de Bundeswehr en andere bondgenoten steunden niet alleen oorlogsmisdadigers ter plaatse, maar begingen ook zelf ernstige misdaden. Geen van de daders is daarvoor ooit voor de rechter veroordeeld,” schreef Fabian Scheidler voor de Orinoco Tribune.

Duitsers onder NAVO-commando “bombardeerden een hoofdzakelijk civiele trektocht… met meer dan honderd doden of zwaargewonden, waaronder kinderen. Het proces tegen de hoofdverantwoordelijken, kolonel Georg Klein en minister van Defensie Jung (CDU), eindigde met vrijspraken.”

Het ICC is blijkbaar dol op Europese en Amerikaanse oorlogsmisdadigers. Denk aan de beschieting door de VS van het ziekenhuis van Artsen zonder Grenzen in Kunduz.

“De aanval, die volgens verschillende mensenrechtenorganisaties, waaronder de Verenigde Naties, duidelijk een oorlogsmisdaad was, doodde minstens 42 burgers, voornamelijk medische medewerkers en patiënten,” berichtte teleSUR in 2016. ” De ‘straffen’ zijn grotendeels administratief, zoals berispingsbrieven en geen verdere promotie.”

Gregor Link schrijft voor WSWS,

In 2009 publiceerde WikiLeaks een intern veldrapport van de Bundeswehr (het Duitse leger) over een bloedbad in de Afghaanse provincie Kunduz, waarbij 142 mensen omkwamen, onder wie “kinderen en jongeren”. Het bombardement op twee brandstoftrucks was de bloedigste militaire actie van de moderne Bundeswehr, en markeerde een keerpunt in de Duitse naoorlogse geschiedenis.

Zoals we weten zit Julian Assange nu opgesloten in de Belmarsh-gevangenis voor de misdaad van het onthullen van Amerikaanse en Europese oorlogsmisdaden.

De Duitse “leiding” wilde graag meedoen aan de oorlog tegen de door de CIA gecreëerde Taliban. De Duitse politieke elite wilde laten zien dat ze weer meedoen met het doden van officieel aangewezen (en gecreëerde) vijanden. Peter Schwarz schrijft,

Het Duitse imperialisme wilde niet buiten deze oorlog voor de herverdeling van de wereld vallen. Op 11 oktober 2001, vier dagen na het begin van de Amerikaanse vijandelijkheden in Afghanistan, kondigde bondskanselier Schröder aan de Bondsdag (federaal parlement) een fundamentele heroriëntatie van het Duitse buitenlandse beleid aan.

Amnesty International richt zich meer op de oorlogsmisdaden en mishandelingen van de Taliban dan op die van de Amerikaanse, Britse, Australische en NAVO-troepen gedurende twintig jaar oorlog en bezetting.

Dit is heel normaal en te verwachten, gezien de herkomst van Amnesty’s financiering: het Britse ministerie voor Internationale Ontwikkeling, het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, de Rockefeller Foundation en de Ford Foundation (gefinancierd door de CIA).

Anna Baerbock staat niet alleen. In december stelde de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, de oprichting voor van een speciale rechtbank om de Nieuwe Satan, Vladimir Poetin, te vervolgen. Politico berichtte het volgende over de verklaring van von der Leyen,

“Rusland moet boeten voor zijn gruwelijke misdaden, inclusief voor zijn misdaad van agressie tegen een soevereine staat… Daarom stellen wij voor om, terwijl wij het Internationaal Strafhof blijven steunen, een gespecialiseerd hof op te richten, gesteund door de Verenigde Naties, om de Russische misdaad van agressie te onderzoeken en te vervolgen.”

Om dit in het juiste perspectief te plaatsen: von der Leyen loog over het aantal doden en zei (zonder bewijs, natuurlijk) “meer dan 20.000 burgers en 100.000 Oekraïense militairen zijn tot nu toe gedood.” De bewering werd later uit de officiële verklaring verwijderd.

Het ICC ging niet akkoord met het voorstel van von der Leyen. Karim Khan, de hoofdaanklager van het Internationaal Strafhof, probeerde zijn terrein te verdedigen. Hij zei dat het ICC in staat is oorlogsmisdaden zelf aan te pakken, meldde de Associated Press begin december.

Het ICC zal geen Amerikaanse, Britse, Australische en Duitse oorlogsmisdaden vervolgen, maar het zal, zonder de wettelijke mogelijkheid daartoe, proberen Poetin en geselecteerde Russische functionarissen te vervolgen. Dit is natuurlijk niets anders dan een oefening in futiliteit.

Geloven Anna Baerbock en Ursula von der Leyen werkelijk dat Vladimir Poetin, generaal Sergej Surovikin, kolonel-generaal Andrej Serdjoekov, generaal-majoor Jevgeni Nikiforov, luitenant-generaal Sergej Joedin en andere militaire officieren van de Russische legerleiding in het vliegtuig zullen stappen en naar Nederland zullen vliegen om te worden vervolgd?

VS, NAVO: Lange staat van dienst op het gebied van oorlogsmisdaden

Het gebruik van witte fosfor en verarmd uranium door de NAVO en de VS in de Iraakse steden Fallujah, Basra, Samara, Bagdad en Mosul wordt door het ICC blijkbaar niet beschouwd als een oorlogsmisdaad. Habib Siddiqui schrijft,

Het gebruik van brandbommen brengt de VS in overtreding van het Verdrag inzake bepaalde chemische wapens (CCW) van 1980 en is een schending van het Protocol van Genève tegen het gebruik van witte fosfor, “aangezien het gebruik ervan willekeurige en extreme verwondingen veroorzaakt, vooral wanneer het wordt ingezet in stedelijk gebied.”

De VS en de NAVO negeerden het Protocol van 1980 inzake brandwapens en het Verdrag inzake chemische wapens toen zij witte fosfor gebruikten bij de aanval op Fallujah, Irak. Brig.Gen. Hugh McAslan uit Nieuw-Zeeland gaf toe fosformunitie te hebben gebruikt tegen Irakezen in Mosul.

Al meer dan een eeuw ontloopt de Amerikaanse regering de verantwoordelijkheid voor een groot aantal oorlogsmisdaden.

De genocide op “Indianen” in Amerika door de Amerikaanse regering in de jaren 1800 was een daad van uitroeiing om het Westen open te stellen voor onbelemmerde exploitatie. “De enige goede indiaan is een dode indiaan,” verklaarde kolonel James W. Forsyth tijdens het bloedbad van Wounded Knee.

Tijdens de Amerikaanse invasie van de Filipijnen in 1899 gaf generaal Jacob H. Smith het bevel om “iedereen boven de tien jaar te doden.” Amerikaanse geschiedenisboeken onderschatten drastisch het aantal Filipijnen dat tijdens de invasie, bezetting en daaropvolgende koloniale overheersing werd gedood. Het werkelijke aantal doden bedroeg meer dan 3 miljoen.

No Gun Ri, Korea, 1950. De USG 7th Calvary slachtte Koreaanse vluchtelingen af die aan de oorlog probeerden te ontsnappen. De vluchtelingen,

werden beschoten met machinegeweren, massaal geëxecuteerd en beschoten door vliegtuigen. Kinderen, ouderen en gehandicapten werden allemaal door de Amerikanen gedood. Overlevenden werden gedwongen zich onder lijken te verstoppen. Er wordt gedacht dat alleen al in No Gun Ri meer dan 400 vluchtelingen omkwamen… Toen de dekmantel van het leger uiteindelijk in 1999 werd onthuld door Associated Press, weigerde het Pentagon enige verantwoordelijkheid te nemen.

De USG bezetting van Haïti. “Naast executies en geweld tegen ongewapende strijders zouden het Amerikaanse leger en zijn Haïtiaanse hulptroepen (de gendarmerie) op grote schaal moorden en gewelddaden tegen de burgerbevolking hebben gepleegd… Deze omvatten standrechtelijke executies, verkrachtingen, het in brand steken van huizen nadat de bewoners erin waren verzameld, lynchpartijen en het levend verbranden van burgers.”

In 1945 werden 2 miljoen Duitse Wehrmacht krijgsgevangenen vastgehouden in 19 kampen, bekend als Rheinwiesenlager (Rijnweidekampen). De kampen waren in strijd met de Conventies van Genève. “Gevangenen sliepen meestal zonder onderdak, blootgesteld aan de elementen. Het rantsoen bedroeg doorgaans tussen 1000 en 1550 calorieën per dag. Er was vaak weinig of geen toegang tot schoon drinkwater. Duizenden stierven,” schrijft Colin Fraser voor War History Online.

Eisenhower besloot de verdragen te omzeilen door de gevangen genomen Duitsers niet als krijgsgevangenen te classificeren, maar als “ontwapende vijandelijke troepen.” Het Rode Kruis mocht de kampen niet bezoeken.

Henry Kissinger, grotesk gekarakteriseerd als “elder staatsman”, zat de geheime tapijtbombardementen op Cambodja voor (600.000 burgers gedood). Dit destabiliseerde de regering-Lon Nol en maakte plaats voor de massale wreedheden van Pol Pot en de Rode Khmer. De campagne van willekeurig geweld tijdens de Vietnamoorlog resulteerde ook in de moord op 350.000 burgers in buurland Laos.

Heeft China ooit een ambassade van de VS als doelwit gekozen? Voor zover ik weet niet. De regering van de VS heeft echter, in haar gewelddadige poging om Joegoslavië op te breken (wat resulteerde in de staten Servië, Kosovo, Macedonië en Montenegro), de Chinese ambassade in Belgrado gebombardeerd, waarbij drie journalisten werden gedood en 20 personeelsleden werden verwond. Het gebruikte zijn beruchte JDAM’s om deze oorlogsmisdaad te volbrengen.

“De NAVO beweerde dat zij handelde op basis van informatie dat de ambassade eigenlijk het hoofdkwartier was van het Joegoslavische federale directoraat voor leveringen en aankopen,” berichtte National Interest in 2017.

Dit is een regelrechte leugen. Herinner u de minister van Buitenlandse Zaken van Clinton, William Cohen, die verklaarde dat de NAVO en de Amerikaanse regering “de meest nauwkeurige toepassing van luchtmacht in de geschiedenis” hadden gebruikt. De NAVO zei dat de doelen “zorgvuldig geselecteerd” waren, dus we hoeven er niet aan te twijfelen dat de Chinese ambassade doelbewust werd aangevallen.

Het bovenstaande is een kleine greep uit de duidelijke oorlogsmisdaden en schendingen van het internationaal en humanitair recht door de regering van de VS en haar NAVO-aanvalshond. De misdaden worden grotendeels genegeerd en nooit aangehaald wanneer de propagandamedia “objectief” de niet-geverifieerde oorlogsmisdaden van Rusland in Oekraïne bespreken.

Natuurlijk is het voorspelbaar dat de dubbele standaard van de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Anna Baerbock en de voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen op niets uitloopt.

In antwoord op de roep om een oorlogstribunaal in de EU kan Rusland zelf een oorlogstribunaal houden en de walgelijke misdaden van Oekraïense ultranationalisten en neonazi’s onder de aandacht brengen, die zich schuldig maken aan marteling, moord en poging tot etnische zuivering van iedereen die Russisch durft te spreken, Russische culturele evenementen viert, bezwaar maakt tegen de oorlog, een oppositiepartij opricht of de Russisch-orthodoxe kerk bezoekt.

De Russen hebben een Internationaal Publiek Tribunaal voor Oekraïne opgericht, dat in april van start is gegaan. Het doel van het Tribunaal is “het verzamelen van gegevens en het bewijzen van oorlogsmisdaden door het Kiev-regime, discriminatie van de eigen burgers, vervolging op taalkundige, nationale en ideologische gronden,” aldus een rapport van het Center for Information Resilience.

Om het doel van deze organisatie te begrijpen, moet u bedenken dat zij “samenwerkt” met het Institute for War & Peace, en dat dit instituut op zijn beurt samenwerkt met de National Endowment for Democracy (NED, die doet wat de CIA vroeger deed), het Rockefeller Brothers Fund en de Open Society Foundations van George Soros. Deze worden omschreven als “strategische partners” en sponsors van “soft power”, die achter de schermen werken aan regimeverandering.

De propagandamedia zullen de misdaden van de Amerikaanse overheid en de NAVO blijven verzwijgen, terwijl ze wijzen op Russische oorlogsmisdaden die weinig bewijskracht hebben.

Zoals ik in een vorig bericht al zei, begaan alle strijdende partijen oorlogsmisdaden, hetzij opzettelijk, hetzij “collateraal”. De oorlogsmisdaden van de Amerikaanse regering, die meer dan een eeuw teruggaan, werpen echter een grote schaduw over het vingerwijzen van de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Anna Baerbock en de voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen.

Helaas zal die schaduw onzichtbaar blijven voor degenen die geïndoctrineerd zijn door revisionistische geschiedenis en het opzettelijk weglaten van de duidelijke misdaden van de VS-regering en haar NAVO-aanvalshond.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De oorlogsverklaring van Rutte trends op TwitterVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post Dubbelhartige EU-bureaucraten eisen tribunaal voor oorlogsmisdaden appeared first on Frontnieuws.