Dit wordt een winter als nooit tevoren

Het begint buiten koud te worden. Bent u klaar voor een winter als nooit tevoren? Zoals ik al maanden documenteer op The Economic Collapse Blog, zal de nachtmerrieachtige wereldwijde energiecrisis die is uitgebroken niet snel ophouden. Sterker nog, het kan nog veel erger worden in 2023 en daarna. De energieprijzen zijn al tot absoluut absurde […] The post Dit wordt een winter als nooit tevoren appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

Dit wordt een winter als nooit tevoren

Het begint buiten koud te worden. Bent u klaar voor een winter als nooit tevoren? Zoals ik al maanden documenteer op The Economic Collapse Blog, zal de nachtmerrieachtige wereldwijde energiecrisis die is uitgebroken niet snel ophouden. Sterker nog, het kan nog veel erger worden in 2023 en daarna. De energieprijzen zijn al tot absoluut absurde hoogten gestegen, en nu staat de winter voor de deur. Helaas waarschuwen veel voorspellers dat deze winter een ramp wordt. In een groot deel van het noordelijk halfrond worden kouder dan normale temperaturen verwacht, en als dat werkelijk gebeurt, zou dat het systeem enorm belasten, schrijft Michael Snyder.

Kijk bijvoorbeeld maar naar wat New England te wachten staat. Volgens de Wall Street Journal kunnen de inwoners van de zes deelstaten die de regio vormen te maken krijgen met “rolling blackouts” als dit een echt koude winter wordt…

New England, dat afhankelijk is van de invoer van aardgas om de gaten in de wintervoorziening te dichten, concurreert nu met Europese landen voor de verscheping van vloeibaar aardgas, nadat de sancties de meeste gaspijpleidingen naar het continent heeft stopgezet. Hevige koudeperiodes in het noordoosten kunnen de hoeveelheid gas die beschikbaar is om elektriciteit op te wekken, verminderen omdat meer gas wordt verbrand om huizen te verwarmen.

De beheerder van het elektriciteitsnet in de regio, ISO New England Inc, heeft gewaarschuwd dat een extreem koude winter de betrouwbaarheid van het net onder druk kan zetten en mogelijk kan leiden tot stroomuitval om vraag en aanbod van elektriciteit in evenwicht te houden. De waarschuwing komt op een moment dat leidinggevenden en analisten voorspellen dat energieproducenten tot meerdere malen meer dan vorig jaar zouden moeten betalen voor gasleveringen als door het strenge weer dringend behoefte ontstaat aan aankopen op de spotmarkt.

New England zal deze winter waarschijnlijk rechtstreeks concurreren met de Europese Unie om de slinkende voorraden aardgas.

Helaas zal er waarschijnlijk niet genoeg zijn.

De Europeanen worden al maanden aangespoord om energie te besparen, maar een groot deel van de bevolking slaat die waarschuwingen in de wind.

Als gevolg daarvan kunnen veel EU-landen de komende maanden ook te maken krijgen met stroomuitval…

De Europese Unie kan deze winter te maken krijgen met stroomuitval door de aanhoudende energiecrisis als gevolg van de oorlog van Rusland in Oekraïne, maar Brussel bereidt zich voor op de ergste scenario’s, aldus EU-commissaris voor crisisbeheer Janez Lenarčič.

Toen Lenarčič in een dinsdag gepubliceerd interview door het Duitse RND-medianetwerk vroeg of EU-landen als gevolg van de energiecrisis noodhulp nodig zouden hebben, antwoordde hij: “Ja, dat is heel goed mogelijk.”

Als de stroom op een van de koudste dagen van het jaar voor enkele uren volledig wordt afgesloten waar u woont, wat doet u dan?

Daar moet u maar eens over nadenken.

In Oekraïne zit een groot deel van het land momenteel zonder stroom.

De Russen zijn begonnen met het systematisch aanvallen van het elektriciteitsnet van het land, en op dit moment functioneert ongeveer 30 procent van alle Oekraïense elektriciteitscentrales niet

Meer dan 1000 steden en dorpen in Oekraïne zijn getroffen door stroomuitval na een reeks Russische aanvallen.

Het Kremlin heeft de afgelopen twee weken meer dan 70 mensen gedood nadat het opdracht had gegeven tot raket- en drone-aanvallen op Oekraïense steden.

President Volodymyr Zelensky zei dat 30% van de Oekraïense elektriciteitscentrales door de bombardementen zijn uitgeschakeld. Delen van Kiev zitten zonder water en stroom na verdere explosies vandaag.

De Russen kunnen het Oekraïense elektriciteitsnet volledig vernietigen als ze dat willen.

Zullen ze zo ver gaan?

Het behoeft geen betoog dat het weer in sommige delen van Oekraïne al erg koud begint te worden, en er wordt gewaarschuwd dat een langdurig gebrek aan stroom zou kunnen leiden tot een ongekende humanitaire crisis

Hans Henri P. Kluge, regionaal directeur van de WHO voor Europa, zei tijdens de persconferentie dat de organisatie in haar humanitaire reactie op de Russische oorlog tegen het land anticipeert op en zich voorbereidt op de uitdagingen van de naderende “strenge” winter.

Kluge merkte op dat het risico op COVID-19, bevriezing, onderkoeling, longontsteking, beroerte en hartaanval waarschijnlijk zal toenemen onder Oekraïners die “precair” leven, hetzij in ondermaatse onderkomens, zonder toegang tot verwarming of door regelmatige verhuizing naar andere locaties.

Ik kreeg de rillingen bij het lezen van deze twee paragrafen.

Ook hier in de Verenigde Staten begint het koud te worden. Sommige steden bij de Great Lakes hebben zelfs meer dan 30 cm sneeuw gekregen

Voor het koufront zijn vorstwaarschuwingen afgegeven voor meer dan 89 miljoen Amerikanen in staten op zijn pad, met reeds sneeuw, regen en harde wind bij de Great Lakes.

In steden bij de Great Lakes, zoals Ironwood en Marquette, is meer dan 30 cm sneeuw gevallen, en tot 12 cm in het nabijgelegen Minnesota en Wisconsin.

En we worden gewaarschuwd dat “de koudste lucht van het seizoen” nu het zuiden bereikt…

De koudste lucht van het seizoen tot nu toe heeft het zuiden in zijn greep en bijna-vriestemperaturen zouden tot halverwege de week in een groot deel van de regio nieuwe laagterecords kunnen opleveren.

AccuWeather meteorologen volgen sinds vorige week een krachtige storing die vanuit Canada naar het midden en oosten van de Verenigde Staten trekt. Terwijl deze storm de eerste sneeuwvlokken van het seizoen naar delen van het midwesten en noordoosten blijft brengen, zullen gebieden verder naar het zuiden een dosis koude lucht te verwerken krijgen die sommigen niet gewend zijn zo vroeg in het seizoen.

Voor tientallen miljoenen Amerikanen voelt het al als winter.

Maar het officiële begin van de winter laat nog meer dan twee maanden op zich wachten.

Dat is geen goed teken.

Al jaren dring ik er bij mijn lezers op aan om minder afhankelijk te worden van het elektriciteitsnet, maar tot nu toe was afhankelijkheid van het elektriciteitsnet geen probleem.

Nu veranderen de zaken echter ingrijpend.

De energieprijzen rijzen de pan uit en overal ter wereld waarschuwen ambtenaren voor “black-outs” deze winter.

Ik hoop dat u zich op tijd hebt voorbereid, want deze winter wordt voor miljoenen en miljoenen mensen een enorme uitdaging.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Invloedrijke Russische filosoof Alexander Dugin zegt dat Rusland met de oorlog in Oekraïne strijdt tegen “mondiale liberale elites”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post Dit wordt een winter als nooit tevoren appeared first on Frontnieuws.