Directe militaire confrontatie tussen Rusland en de NAVO: Honderden M1A2 Abrams en Leopard 2 tanks rijden Oekraïne binnen – WWIII-scène

De wereld staat formeel op de drempel van een Derde Wereldoorlog (die praktisch al begonnen is) na de overeenkomst tussen de VS, Duitsland en Groot-Brittannië om honderden Leopard 2 (voornamelijk), M1A2 Abrams en Challenger 2 tanks naar Oekraïne te sturen. Er is reeds besloten Patriot en SAMP-T over te dragen aan Oekraïne, die zullen worden […] The post Directe militaire confrontatie tussen Rusland en de NAVO: Honderden M1A2 Abrams en Leopard 2 tanks rijden Oekraïne binnen – WWIII-scène appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

Directe militaire confrontatie tussen Rusland en de NAVO: Honderden M1A2 Abrams en Leopard 2 tanks rijden Oekraïne binnen – WWIII-scène

De wereld staat formeel op de drempel van een Derde Wereldoorlog (die praktisch al begonnen is) na de overeenkomst tussen de VS, Duitsland en Groot-Brittannië om honderden Leopard 2 (voornamelijk), M1A2 Abrams en Challenger 2 tanks naar Oekraïne te sturen.

Er is reeds besloten Patriot en SAMP-T over te dragen aan Oekraïne, die zullen worden gekoppeld aan andere in het Westen vervaardigde luchtafweersystemen zoals IRIS-T enz.

Met een draai van 180 graden, hebben de VS besloten hun bezwaren tegen het sturen van Amerikaanse M1 Abrams tanks naar Oekraïne op te heffen en een aankondiging hierover kan al binnen een week worden gedaan, schrijft de Wall Street Journal.

Volgens deze bron zal de aankondiging deel uitmaken van een bredere diplomatieke overeenkomst met Duitsland, waarbij Berlijn ermee zal instemmen een kleiner aantal van zijn eigen Leopard 2 tanks te sturen en ook hun wederuitvoer uit Polen en andere landen naar Oekraïne zal goedkeuren.

Volgens de bronnen zijn de onderhandelingen tussen Washington en Berlijn de afgelopen week intensief geweest, maar lijkt een definitief akkoord nabij.

Twee Amerikaanse functionarissen die met Reuters spraken en vroegen niet met naam genoemd te worden, zeiden dat ze niet wisten of er een definitieve beslissing was genomen om de Abrams naar Oekraïne te sturen, een actie die Duitsland zou aanmoedigen hetzelfde te doen. Het Pentagon heeft nog geen commentaar gegeven op deze informatie.

De verandering in het standpunt van de Amerikaanse regering is waarschijnlijk het gevolg van een telefoongesprek tussen de Amerikaanse president Biden en de Duitse bondskanselier Olaf Scholz op 17 januari, waarin Biden ermee instemde het sturen van M1 Abrams te overwegen, zelfs als het Pentagon terughoudend is.

Dit zou een einde maken aan een meningsverschil dat elf maanden na het begin van de oorlog het westerse bondgenootschap dreigde te verbreken.

Illustratief voor deze dreigende breuk waren de verklaringen van de Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Annalena Berbock, die opriep tot eenheid onder de westerse bondgenoten in het debat over de levering van Duitse tanks aan Oekraïne.

“NEIN” uit Duitsland voor verzending van Leopard

Zo haast het Westen zich om zowel Duitse Leopard tanks als Amerikaanse Abrams tanks te sturen, ondanks aanvankelijke bedenkingen, zoals opgetekend in Ramstein, Duitsland.

In dit verband zal Duitsland waarschijnlijk zijn goedkeuring geven aan Polen om in Duitsland vervaardigde Leopard-tanks opnieuw te exporteren naar Oekraïne, aldus Bloomberg.

Volgens Spiegel zal Duitsland het verzoek van Polen om tanks naar Oekraïne te exporteren hebben ingewilligd, maar als er een ander land is dat Duitse tanks naar een derde land wil exporteren, zal het ook een verzoek bij Duitsland moeten indienen.

Zoals bekend heeft Polen eerder op dinsdag officieel om toestemming gevraagd en de Duitse regering zei dat zij met de nodige spoed zou reageren.

De Duitse wet vereist goedkeuring voor de wederuitvoer van zijn militair materieel, wat betekent dat de honderden Leopard-tanks die zich in Europa bevinden alleen met toestemming van Berlijn naar Oekraïne kunnen worden gestuurd.

Er wordt druk uitgeoefend op de Duitse bondskanselier Olaf Scholz, meldt Bloomberg, om bondgenoten toe te staan voorraden Leopards te delen.

Polen roept Duitsland al weken op om zijn voorzichtige aanpak te laten varen, en de Poolse premier Moraviecki zei dinsdag dat hij “onmiddellijke” goedkeuring van Berlijn verwacht.

Amerikaanse en Europese functionarissen hebben de trage besluitvorming van Scholz kwalijk genomen en gezegd dat de Duitse leider assertiever had moeten zijn in het nastreven van zijn beloofde “Zeitenwende”, of historisch keerpunt voor de veiligheid.

Scholz benadrukte dat Duitsland niet alleen handelt door nieuwe categorieën zware wapens te sturen die een escalatie met Moskou zouden kunnen uitlokken. Het heeft er een prioriteit van gemaakt om op één lijn te zitten met de VS en de NAVO.

“We doen het nooit alleen,” zei Scholz vorige week in een interview met Bloomberg.

Tegelijkertijd neigen Amerikaanse medewerkers naar de levering van een aanzienlijk aantal Abrams M1-tanks aan Oekraïne, aldus de Wall Street Journal.

Zoals zij opmerkten, kan de aankondiging deze week al worden gedaan.

Volgens hen zou de aankondiging deel uitmaken van een bredere diplomatieke overeenkomst met Duitsland, waarin Berlijn ermee instemt een kleiner aantal Leopard 2 tanks te sturen en tegelijkertijd de verscheping van meer Duitse tanks uit Polen en andere landen goedkeurt.

De Amerikaanse verschuiving met betrekking tot de verscheping van Abrams-tanks (die de VS tot dusverre niet wilde sturen met het argument dat het voor de Oekraïners moeilijk zou zijn om ze te onderhouden) werd ook bevestigd door Amerikaanse functionarissen aan Reuters.

Rheinmetall stuurt mogelijk 139 Leopard tanks naar Oekraïne

Het Duitse defensiebedrijf Rheinmetall heeft gezegd dat het tot 139 Leopard tanks naar Oekraïne kan sturen.

Wij hebben 22 Leopard 2A4 tanks die kunnen worden klaargemaakt voor verzending naar Oekraïne, aldus een Rheinmetall-functionaris.

Volgens hem duurt de reparatie daarvan maximaal een jaar, zodat eventuele leveringen eind 2023 – begin 2024 kunnen plaatsvinden.

En er zijn nog eens 29 Leopard 2A4 tanks die in april-mei 2023 klaar zullen zijn voor inzet.

“We zouden ook 88 Leopard 1 tanks kunnen inzetten.”

In totaal 139 Leopard 1 en Leopard 2A4 tanks…

De 88 Leopard 1 tanks worden echter beschouwd als zeer oude technologie en zullen waarschijnlijk snel op de schroothoop belanden…


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Zullen wij sterven voor de Nieuwe Wereldorde?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post Directe militaire confrontatie tussen Rusland en de NAVO: Honderden M1A2 Abrams en Leopard 2 tanks rijden Oekraïne binnen – WWIII-scène appeared first on Frontnieuws.