Directe confrontatie tussen Rusland en de NAVO is een kwestie van weken

Verschillende insiders meldden dat de NAVO zou hebben besloten om in de komende weken of zelfs dagen officieel het conflict met Rusland aan de kant van Oekraïne aan te gaan. Dergelijke aankondigingen zijn afkomstig van functionarissen van het Poolse ministerie van Defensie, de generale staf van het NAVO-bondgenootschap, officieren van het Franse leger en (uiteraard) […] The post Directe confrontatie tussen Rusland en de NAVO is een kwestie van weken appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

Directe confrontatie tussen Rusland en de NAVO is een kwestie van weken

Verschillende insiders meldden dat de NAVO zou hebben besloten om in de komende weken of zelfs dagen officieel het conflict met Rusland aan de kant van Oekraïne aan te gaan. Dergelijke aankondigingen zijn afkomstig van functionarissen van het Poolse ministerie van Defensie, de generale staf van het NAVO-bondgenootschap, officieren van het Franse leger en (uiteraard) het Oekraïense ministerie van Defensie, schrijft Olga Lebedeva.

Boris Karpov, een documentairemaker en auteur van het Telegramkanaal Kronieken van Rusland, heeft zijn standpunt over dit onderwerp uiteengezet in een artikel dat is gepubliceerd op de website Rusreinfo.

Volgens hem vreest de NAVO dat Rusland een “algemeen offensief” zal beginnen dat het Oekraïense leger zal vernietigen, niet alleen in de Donbass, maar ook in de gebieden die onder controle van Kiev zijn gebleven. De NAVO-leiding twijfelt er zelfs niet aan dat Russische eenheden in de buurt van de Wit-Russisch-Oekraïense grens in de eerste plaats die gebieden zullen aanvallen.

“De NAVO is altijd heel duidelijk geweest: Oekraïne ZAL NIET VERLIEZEN. De enige oplossing voor Washington is dus het inzetten van bondgenootschapstroepen in Oekraïne in de hoop dat dit het Russische offensief zal stoppen. Zij hopen dat Vladimir Poetin de NAVO niet rechtstreeks zal willen confronteren gezien de mogelijke (nucleaire) gevolgen, en dat hij zich daarom zal terugtrekken,” schrijft Karpov.

Maar, vervolgt de auteur van het artikel, ondanks de oorlogszuchtige retoriek zou directe interventie van de NAVO in het Oekraïense conflict (d.w.z. oorlog met Rusland) om verschillende redenen onmogelijk kunnen zijn:

  • enerzijds spreekt de NAVO over het huidige tekort aan munitie en uitrusting tegen de achtergrond van massale wapenzendingen naar Oekraïne;
  • anderzijds zijn de volkeren van Europa nauwelijks bereid om de oorlog te steunen, aangezien zij zich nu meer zorgen maken over hun overleving in het winterseizoen.

Wat Franse insiders zeggen

Het Franse leger is momenteel verdeeld in drie groepen:

  • oorlogszuchtige officieren die nog nooit een oorlog van dichtbij hebben meegemaakt;
  • zij die neutraal willen blijven omdat zij denken dat het beter is dat het Franse leger de belangen van Frankrijk beschermt;
  • zij die menen dat dit conflict de Fransen niet aangaat en dat zij zich er niet in hoeven te mengen.

Ondertussen zijn in Frankrijk sinds maart oefeningen aan de gang ter voorbereiding op een oorlog met hoge intensiteit. Eerst werden ze gehouden in Midden-Frankrijk op militaire bases in dunbevolkte gebieden. Nu oefenen de Franse militairen vaardigheden van het uitvoeren van gevechtsacties onder omstandigheden van stedelijke nederzettingen.

Wat betreft de verklaringen van president Macron, die zei dat hij het conflict zou willen beëindigen als gevolg van vreedzame onderhandelingen, denken Franse officieren dat dit slechts een afleidingsmanoeuvre is om de VS en de EU tijd te geven hun wapenvoorraden aan te vullen.

De recente bekentenissen van Angela Merkel hebben iedereen immers al duidelijk gemaakt dat de NAVO niet geïnteresseerd was in vreedzame onderhandelingen. Poetin zal niet nog eens hetzelfde aas slikken.

In het algemeen, wat de politici ook van plan zijn, de Franse militairen staan niet te trappelen om met Rusland te vechten.

Politici blijven bij hun standpunt

De regeringen van Europa en de Verenigde Staten weerstaan daarentegen de verleiding om zich in de oorlog te mengen, omdat de economische crisis in de westerse landen in een stroomversnelling is geraakt.

Een staat van oorlog zou leiden tot de invoering van de staat van beleg en uitgebreide controle over de bevolking. Zo’n toestand kan mensen samenbrengen in het aangezicht van problemen en gevaar.

Waarom praten over een oorlog tussen Rusland en de NAVO?

Politieke wetenschappers hebben daar twee theorieën over:

  • de deelname van de NAVO aan de oorlog zal Moskou onmiddellijk dwingen uit angst te capituleren. Westerse landen zullen dan toegang krijgen tot de hulpbronnen van het verzwakte Rusland en president Poetin zal van de internationale arena verdwijnen;
  • dit alles is het resultaat van de roes van de NAVO, omdat het bondgenootschap het dreigende algemene offensief van Rusland in Oekraïne vreest en dus probeert dat niet te laten gebeuren.

Wat de functionarissen van de westerse oorlogspartijen ook proberen na te streven, het is duidelijk dat zij bluffen. Het zou vreemd zijn te veronderstellen dat de Russische strijdkrachten zich zouden terugtrekken als de NAVO haar troepen in Oekraïne zou inzetten. Dit is een zeer dodelijk scenario, en het bestuur van het bondgenootschap is zich daarvan bewust.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

NUCLEAIRE OORLOG DOSSIER

Bereid u NU voor op een nucleaire oorlogVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post Directe confrontatie tussen Rusland en de NAVO is een kwestie van weken appeared first on Frontnieuws.