DEFCON 2 in Rusland: Bevel om schuilkelders in Moskou voor te bereiden – Ontploffing Kakhovskaya dam en nucleaire explosie aan de horizon…

Schokkend nieuws komt uit Rusland, aangezien er in de Russische hoofdstad bevel is gegeven om schuilplaatsen in te richten, iets dat zelfs verder gaat dan de Koude Oorlog. Ze zijn al begonnen met het ophangen van borden en het verplaatsen van operatiekamers van ziekenhuizen naar schuilkelders. Het Russische leiderschap bereidt zich voor op het ergste […] The post DEFCON 2 in Rusland: Bevel om schuilkelders in Moskou voor te bereiden – Ontploffing Kakhovskaya dam en nucleaire explosie aan de horizon… appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

Schokkend nieuws komt uit Rusland, aangezien er in de Russische hoofdstad bevel is gegeven om schuilplaatsen in te richten, iets dat zelfs verder gaat dan de Koude Oorlog. Ze zijn al begonnen met het ophangen van borden en het verplaatsen van operatiekamers van ziekenhuizen naar schuilkelders.

Het Russische leiderschap bereidt zich voor op het ergste scenario: voor de derde dag staat het opblazen van de dam van de waterkrachtcentrale Kakhovskaya hoog in de Russische media, bericht Warnews24/7.

Als dit gebeurt, is er een grote kans op een directe of indirecte kernramp, aangezien het koelsysteem van de kerncentrale Zaporizja ernstig wordt bedreigd.

Wij herinneren eraan dat gisteren voor het eerst in de Russische media en op de staatstelevisie informatie verscheen over de geplande ontploffing van een kernbom door de Oekraïners in Nikolajev, waarbij de Verenigde Staten betrokken zouden zijn.

Bijgevolg zou het opblazen van de dam een kettingreactie veroorzaken die zelfs tot een nucleaire aanval zou kunnen leiden.

Logischerwijs zullen ook in andere Russische steden schuilkelders in gereedheid worden gebracht en zal het niveau van nucleaire paraatheid van de strategische afschrikkingsmacht worden verhoogd.

We hebben het in wezen over een DEFCON 2-situatie in Rusland, aangezien de Russische leiding zich lijkt voor te bereiden op een mogelijke VS/NAVO-aanval, zelfs op de Russische hoofdstad.

De Defensieparaatheidstoestand (DEFCON) classificatie is:

  1. Nucleaire of conventionele oorlog
  2. Eén stap voor oorlog
  3. Verhoogde paraatheid van de eenheden
  4. Waakzaamheid en verhoogde beveiligings- en bewakingsmaatregelen
  5. Normale staat van paraatheid.

De bunkers in Moskou worden in gereedheid gebracht

Volgens de laatste informatie zijn ziekenhuizen in Moskou bezig met het inrichten van operatiekamers in bomschuilkelders, aldus een “bron uit de medische sector van de Russische hoofdstad.”

Borden met de tekst “SCHUILKELDER” verschenen bij de kinderpolikliniek nr. 110 van de stad.

Naar verluidt worden dergelijke schuilplaatsen voorbereid in het Yudin-ziekenhuis en in het City Clinical Hospital nr. 31.

“Vroeger waren er kantoren voor werknemers, waar artsen konden eten of zich konden omkleden. Nu zal het in de kelder mogelijk zijn om te schuilen voor iets onbekends.

Zij sorteren het afval dat zich in de kelder heeft opgehoopt. Daarnaast zorgen ze voor licht en communicatie in de schuilplaatsen en hebben ze water, lantaarns en wegwerpservies bij zich,” schrijft een Russisch mediakanaal.

Tegelijkertijd heeft ook het Russische ministerie van Onderwijs, na het ministerie van Volksgezondheid, opdracht gekregen om schuilkelders in te richten in instellingen die onder zijn jurisdictie vallen.

Het is geen toeval dat het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken de afgelopen 24 uur zijn burgers heeft geadviseerd niet naar Oekraïne te reizen en Iraniërs die zich daar bevinden, heeft gevraagd het land onmiddellijk te verlaten.

India, Iran en Vietnam: verlaat Oekraïne onmiddellijk!

India en Vietnam volgden dit voorbeeld door hun burgers te vragen Oekraïne te verlaten.

Het opblazen van de Kachovskaya-dam: scenario’s over de ontwikkeling van de ramp
Russische media hebben het over de dreigende vernietiging van de Kachovskaya-dam. Zij rapporteren specifiek:

“De Kachovskaya waterkrachtcentrale is een van de glorieuze projecten van de grote communistische bouwprojecten van de Sovjet-Unie. De stad Novaja Kachovka werd uitsluitend gecreëerd voor het gemak van het personeel van de waterkrachtcentrale en hun familieleden.

Het waterkrachtcomplex werd gelijktijdig met de voltooiing van de installatie van de zesde waterkrachteenheid van de centrale in 1956 in gebruik genomen. Het is een typische laagland waterkrachtcentrale, de laagste van de Dnjepr-dammen. De totale lengte van de dam is meer dan 3,8 km en houdt het Kakhovka reservoir met een volume van 18,2 kubieke kilometer vast. Dit is het grootste reservoir aan de Dnjepr en tegelijkertijd de belangrijkste bron van watervoorziening voor het hele zuiden.

Alleen een dam van 16,5 hoog meter, die de Oekraïense nationalisten dreigen op te blazen, voorkomt dat de gigantische watermassa weglekt. De terreurdaad dient meerdere Oekraïense doelen tegelijk.

Het eerste doel is de fysieke vernietiging van de burgerbevolking die onder Russische controle wilde komen. Het gebied stroomafwaarts van de Dnjepr behoort nu tot het Russische grondgebied.

De tweede reden is de vernietiging van de waterwegen in het gebied rond Kherson. Ze worden zowel gebruikt om de Russische troepengroep op de linkeroever van de Dnjepr te bevoorraden als humanitaire corridor tussen de Tsjernessische regio’s.”

Hoe de Oekraïners zullen toeslaan

De eerste informatie over de voorbereiding door Kiev van een massale raketaanval op de waterkrachtcentrale Kakhovskaya verscheen op 18 oktober. Volgens de commandant van de Russische troepen in de zone van de speciale militaire operatie, generaal Sergei Surovikin, “kunnen deze acties leiden tot de vernietiging van de infrastructuur van een groot industrieel centrum en grote burgerslachtoffers.”

We kunnen zeggen dat een waterkrachtcentrale een gunstig doelwit is voor de Oekraïense strijdkrachten. Oekraïense raketten en granaten vernietigen sinds de zomer de spoor- en wegbruggen bij de dam.

Het doelwit bevindt zich binnen het bereik van zowel artillerie als HIMARS geleide raketten. Natuurlijk zal de vernietiging van een sterke hydraulische structuur niet onmiddellijk worden bereikt. De Oekraïners hebben geen concrete krachtmunitie. GMLRS-raketten zijn meer gericht op het vernietigen van mankracht en licht materieel.

Maar methodische en opzettelijke aanvallen op het casco van de Kakhovskaya waterkrachtcentrale kunnen een aanzienlijke scheur in de dam veroorzaken. Natuurlijk kunnen de Oekraïners niet alleen geleide raketten gebruiken, maar ook de “slimme” 152 mm Excalibur-raket.

Volgens schattingen kan de concentratie van vuur met de middelen waarover de Oekraïense strijdkrachten beschikken de dam al op de tweede of derde dag doen breken, afhankelijk van de reactie van de plaatselijke luchtverdediging. En ook hier zal alles afhangen van het niveau waarop het Kachovka-reservoir zich nu bevindt.

Hoe kan de Oekraïense terroristische aanslag worden voorkomen?

Volgens de vice-gouverneur van de regio Kherson, Volodymyr Shaldo, is een intensieve waterafvoer door de dam georganiseerd en wordt de bevolking geëvacueerd van de linkeroever van de Dnjepr.

Tegelijkertijd kan de afvoer van water uit het Kachovka-reservoir worden verhoogd via het stroomopwaarts gelegen Noord-Krimiskanaal.

De gevolgen – Enorme humanitaire ramp

Modellen van de gevolgen van de ramp met de waterkrachtdam laten apocalyptische beelden zien voor de regio Kherson. In het meest negatieve scenario slagen de nationalisten erin de dam te vernietigen.

Hiervoor gebruiken ze zowel de eerder genoemde geleide raketten als riviermijnen, die al in de buurt van de nederzetting Gavrilovka zijn geplaatst. Sluit sabotage niet uit. En hoewel de gemiddelde diepte van het Kakhovka reservoir niet zo groot is – slechts acht meter, is het genoeg om stroomopwaarts van de dam te komen.

Had iemand gedacht dat in het najaar van 2022 de gasleidingen op de bodem van de Oostzee en een vrachtwagen vol explosieven op de Krimbrug zouden ontploffen?

In ieder geval wordt de situatie catastrofaal als een van de delen van de dam volledig wordt verwoest. Kilometers water die zich in het reservoir hebben opgehoopt, zullen het niveau voor en achter de waterkrachtcentrale in slechts enkele dagen gelijktrekken.

De golf zal het centrum van het district Golaya Pristan en verschillende kleine nederzettingen wegspoelen. Op de linkeroever van de Kherson zal het water met 2 – 2,5 meter stijgen – het zal niet tot een totale chaos leiden, maar een sanitaire ramp is gegarandeerd.

De plaatselijke autoriteiten zullen ofwel tot vijftigduizend mensen moeten evacueren, ofwel maandenlang infecties en andere overstromingen moeten bestrijden. Om nog maar te zwijgen van de moeilijkheden van de naderende winter.

De bewoners van de gebieden stroomafwaarts van HPP Kakhovskaya staan de snelste en meest verwoestende gevolgen te wachten. De snelle waterstroom zal de waterinlaten van de meeste nederzettingen aan de oever blootleggen. Allereerst Energodar. Hulpdiensten zullen de gevolgen van de ramp bij vijandelijkheden niet snel kunnen opvangen, dit zal maanden duren.

Als, stroomafwaarts van de Dnjepr, het water zich eindelijk terugtrekt, wat hoop geeft op stabilisatie van de sanitaire situatie, dan zullen we op de top van de waterkrachtcentrale het vorige niveau van het reservoir voor jaren moeten vergeten. Zelfs als de dam onmiddellijk wordt hersteld.

Nucleair gevaar

Naast hygiëneproblemen zijn er ook ernstige technische risico’s. Het koelsysteem van de kerncentrale van Zaporizja wordt dus gevoed door het water uit het reservoir. Hier is de behoefte zo groot dat geen enkele put met directe boringen het probleem kan oplossen.

Bovendien moet het boorgat dieper zijn dan normaal, met het verlies van water zal het grondwaterpeil dalen.

Het is niet nodig om in te gaan op wat er zou kunnen gebeuren als de reactorkernen van de grootste kerncentrale van Europa oververhit raken. Wij merken alleen op dat de verspreiding van enkele tientallen tonnen uraniumbrandstof als gevolg van een ongeval veel ernstiger is dan de gevolgen van een nucleaire aanval. Natuurlijk, zonder rekening te houden met de vernietiging door de schokgolf.

Het noordelijke Krimkanaal, dat niet door Russische troepen is geblokkeerd, wordt gevoed door het Kachovka-reservoir. Hierdoor ontvangt het schiereiland water. Een daling van het waterpeil met 5-8 meter zal vele miljoenen mensen gegarandeerd zonder zoet water laten zitten.

Vergeet niet de vertraagde gevolgen van de uitdroging van de regio. Het zuiden van Oekraïne is sterk afhankelijk van irrigatie met het water van het Kakhovka-reservoir. Hier leeft de landbouw van een hoofdzakelijk droge streek. Het 130 km lange Kakhovka-kanaal is de sleutel tot het irrigatiesysteem in het zuiden van de regio Kherson. Het negatieve effect van de drooglegging zal volgend najaar door honderdduizenden mensen worden gevoeld, wanneer de oogst ontbreekt.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het bedrieglijke Westen en zijn “ontaarde” elites: Poetin beschuldigt de Westerse leiders ervan hun eigen volk door incompetentie te schadenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post DEFCON 2 in Rusland: Bevel om schuilkelders in Moskou voor te bereiden – Ontploffing Kakhovskaya dam en nucleaire explosie aan de horizon… appeared first on Frontnieuws.