De VS en de NAVO lijken erop gebrand een oorlog met Rusland te beginnen

Ik geef u een scenario. Het Amerikaanse leger bezet Irak en probeert een islamitische opstand de kop in te drukken. Dan ontdekken we dat Iran wapens, voertuigen en explosieven levert aan die islamitische rebellen. Denkt u dat de Verenigde Staten dat zouden zien als een casus belli om vergeldingsmaatregelen te nemen tegen Iran? Reken maar […] The post De VS en de NAVO lijken erop gebrand een oorlog met Rusland te beginnen appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

De VS en de NAVO lijken erop gebrand een oorlog met Rusland te beginnen

Ik geef u een scenario. Het Amerikaanse leger bezet Irak en probeert een islamitische opstand de kop in te drukken. Dan ontdekken we dat Iran wapens, voertuigen en explosieven levert aan die islamitische rebellen. Denkt u dat de Verenigde Staten dat zouden zien als een casus belli om vergeldingsmaatregelen te nemen tegen Iran? Reken maar dat Washington dit zou zien als een oorlogsdaad tegen de Verenigde Staten. De regering George W. Bush begon financiering en steun te verlenen aan een terroristische groepering in Iran, de MEK, en intensiveerde haar veroordeling van Iran als een terroristische staat, schrijft Larry Johnson.

Waarom denken de Verenigde Staten en de NAVO dan dat zij geavanceerde wapens naar Oekraïne kunnen sturen om Russen te doden? Als we het principe hanteren dat de VS in Irak hebben gevolgd, heeft Rusland het volste recht om de VS en de NAVO te behandelen als supporters van terrorisme. Dit is het principe van “Wat goed is voor de kip, is goed voor de haan.”

In de dagelijkse media kondigen de VS en Duitsland tanks aan – respectievelijk de M1 Abrams en de Leopard 2 – naar Oekraïne te sturen. Maar die tanks zullen niet snel aankomen. De Duitsers kunnen de Leopard 2’s misschien eind maart aan Kiev leveren, maar dat betekent niet dat ze klaar zijn voor het slagveld. Het Amerikaanse leger eist dat een aspirant-bemanningslid van een tank 22 weken training volgt (dat is vijf en een halve maand). Zelfs na die training heeft de nieuwe tankbemanning nog minstens twee maanden eenheidstraining nodig om te leren vechten met de tank in een compagnie (er zijn 14 tanks in een compagnie van het Amerikaanse leger) en in een bataljon (er zijn 3 tankcompagnieën in een bataljon).

Er is geen plaats in Oekraïne waar de tanktraining kan worden gedaan die buiten het bereik van Ruslands raketten ligt. Dat betekent dat de Oekraïense soldaten die zullen worden opgeleid om deze tanks te bedienen minstens zes maanden, zo niet langer, uit Oekraïne weg zullen zijn. De aankondiging van vandaag betekent dat de M1 Abrams en Leopard 2’s niet vóór september volgend jaar in Oekraïne in de strijd kunnen worden ingezet, tenzij ze worden bemand door getrainde NAVO-soldaten.

Joe Biden houdt vol dat dit puur een gebaar is om Oekraïne te helpen zichzelf te verdedigen en dat het geen bedreiging vormt voor Rusland. Wat een waanzinnige onzin! Vertel dat maar eens aan een Russische soldaat of tanker die het opneemt tegen een door de NAVO geleverde tank met een NAVO-tankteam erin.

Blijkbaar hebben de Duitsers niet meegekregen dat dit geen bedreiging is voor Rusland. De Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Annalena Baerbock, zei dat Europa in oorlog is met Rusland:

“Maar het belangrijkste en meest cruciale is dat we het samen doen en dat we in Europa niet de schuldvraag stellen, want we voeren een oorlog tegen Rusland en niet tegen elkaar.” – https://t.me/sonar_21/395

Baerbocks verklaring dat “we een oorlog tegen Rusland voeren,” geeft Moskou de wettelijke rechtvaardiging onder internationaal recht om de tanktrainingsbases in Polen, Duitsland en de Verenigde Staten aan te vallen. Ik geloof niet dat Rusland iets overhaast zal doen. Ze hebben tijd om te plannen en opties af te wegen.

Wat werkelijk verbazingwekkend is, is dat de Verenigde Staten en hun NAVO-bondgenoten zo openlijk praten over wat ze aan het doen zijn. Normaal gesproken verbergt een land dat een oorlog overweegt of escaleert, wat het doet totdat een aanval of een campagne wordt gelanceerd. Hetzelfde geldt voor misleiding en schijnbewegingen. De NAVO schuwt die principes en is meer gericht op het spelen van het public relations spel – bijvoorbeeld doen alsof je iets zinvols doet dat het strategische beeld ter plaatse voor Oekraïne kan veranderen. Als Las Vegas of de bookmakers in Londen op zoek zijn naar een nieuwe weddenschap om gokkers aan te trekken, kunnen ze misschien wedden hoe lang een M1 Abrams of Leopard 2 het in Oekraïne zal uithouden. Ik zet mijn geld op twee dagen. Wat denkt u?

Als we zo doorgaan, komt het moment dat Rusland besluit zijn diplomatieke missies in de Verenigde Staten en Europa te sluiten. Als dat gebeurt, zal de oorlog in Oekraïne zich uitbreiden naar andere landen. Een verschrikkelijk vooruitzicht.

Brian Berletic geeft een uitstekende bespreking van deze kwestie:

Een laatste belangrijk punt. De Verenigde Staten hebben niet langer de mogelijkheid om meer M1 Abrams tanks in een zinvolle hoeveelheid te produceren:

Het Amerikaanse leger besloot om de productie van de Lima Army Tank Plant van 2013 tot 2016 te beëindigen in een poging om meer dan 1 miljard dollar te besparen; de fabriek zou in 2017 opnieuw worden opgestart om bestaande tanks te upgraden. General Dynamics Land Systems (GDLS), die de fabriek exploiteert, verzette zich tegen de migratie met het argument dat het stopzetten van de activiteiten de kosten op lange termijn zou verhogen en de flexibiliteit zou verminderen.[61][62] GDLS schatte met name dat het sluiten van de fabriek 380 miljoen dollar zou kosten en het opnieuw opstarten van de productie 1,3 miljard dollar.[63]. . . .

Eind 2016 was de productie en het opknappen van tanks gedaald tot één per maand met minder dan 100 werknemers ter plaatse. In 2017 gaf de regering Trump opdracht de militaire productie te verhogen, inclusief de productie en werkgelegenheid van Abrams. In 2018 werd gemeld dat het leger 135 volgens nieuwe normen herbouwde tanks had besteld, met een werkgelegenheid van meer dan 500 werknemers, die naar verwachting zal stijgen tot 1000.[66] – https://en.wikipedia.org/wiki/M1_Abrams


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oorlogen maken natiesVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post De VS en de NAVO lijken erop gebrand een oorlog met Rusland te beginnen appeared first on Frontnieuws.