De Russen in het aangezicht van de triomf: Oekraïnes grootste verdedigingsbolwerk in Donbass stort in! – Explosief spervuur verbrandt Oekraïense stellingen (Video’s)

Russische troepen staan op de rand van een grote triomf nu inlichtingen aan het front melden dat de Oekraïense verdediging in de stad Bakhmut is ingestort na 3 maanden van hevige gevechten, bericht Warnews24/7. We herinneren u eraan dat de Russen al de controle hebben over de afvalsorteerinstallatie aan de zuidelijke grens van de Fedora […] The post De Russen in het aangezicht van de triomf: Oekraïnes grootste verdedigingsbolwerk in Donbass stort in! – Explosief spervuur verbrandt Oekraïense stellingen (Video’s) appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

Russische troepen staan op de rand van een grote triomf nu inlichtingen aan het front melden dat de Oekraïense verdediging in de stad Bakhmut is ingestort na 3 maanden van hevige gevechten, bericht Warnews24/7.

We herinneren u eraan dat de Russen al de controle hebben over de afvalsorteerinstallatie aan de zuidelijke grens van de Fedora Maksymenka-straat in Bakhmut.

De stad Bakhmut (Artyomovsk) is van strategisch belang voor zowel de Oekraïense strijdkrachten als de strijdkrachten van de Russische Federatie, omdat het het belangrijkste vervoersknooppunt in de Donbass is.

De Russen melden dat de 58e Oekraïense brigade zich terugtrekt omdat ze zware verliezen heeft geleden. Het heeft meer dan 50% van zijn personeel verloren. De eenheden van PMC Wagner hebben echter zware verliezen geleden in het gebied.

Het grootste probleem voor de Oekraïners ligt in het westen van Bakhmut.

De Russen vallen vanuit vier punten aan, zoals de kaart hieronder laat zien. De hevigste gevechten vinden plaats ten oosten van Opytne, waar de Oekraïners zonder succes proberen terug te vechten.

Volgens bevestigde informatie hebben de Oekraïners inderdaad dringend om versterking gevraagd in Bakhmut. Ze leveren een enorme strijd om de stad te behouden op een moment dat de temperatuur in het gebied min 6 graden Celsius is en de Russen hun laatste aanval voorbereiden.

Video: Grote brandaanval van de Russen op Oekraïense stellingen in de nederzetting Nevelskoye in Donetsk

Bekijk de tweede video

De Oekraïense verdediging in Bakhmut stort in

De gevechten om deze stad zijn al lang aan de gang, maar nu is het aftellen begonnen. Al die tijd is de verdediging van Bakhmut en omgeving in handen geweest van de 58e aparte gemechaniseerde infanteriebrigade van de Oekraïense strijdkrachten.

Half mei lanceerden Russische troepen een aanval op Bakhmut via Popasnaya. Eerder, niet in staat om de druk te weerstaan, trokken de Oekraïense troepen zich terug uit Popasnaya richting Bakhmut.

Vervolgens, onder een spervuur van artillerievuur en luchtaanvallen van de Russische luchtmacht, verloor het 15e Afzonderlijke Gemotoriseerde Infanteriebataljon van de Brigade binnen enkele uren de helft van zijn personeel.

Op 1 augustus begonnen de gevechten aan de rand van Bakhmut, dat inmiddels een zwaar versterkt gebied was geworden.

Tot nu toe zijn de Russische troepen erin geslaagd diep door te dringen in de verdediging van de Oekraïense troepen in het gebied van het dorp Ivangrad, nadat ze de rivier de Bakhmutka bij het dorp Opytnoe zijn overgestoken.

Nu omsingelen Russische troepen de stad vanuit het zuiden, achter de vijandelijke linies.

De 58e Oekraïense brigade heeft zware verliezen geleden, meer dan 50% van haar personeel.

Volgens de Russen hebben soldaten van het 13e en 15e Gemechaniseerde Infanteriebataljon van de Brigade zich gewend tot het opperbevel van de SOekraïense strijdkrachten met het verzoek dringend hulp te sturen, anders zullen ze de stad niet in handen houden.

Bovendien begonnen de Oekraïners, die de ernst van de situatie inzagen, vanuit Kiev de 241e Territoriale Verdedigingsbrigade over te brengen naar Bakhmut.

Deze bestaat uit 8 afzonderlijke Territoriale Verdedigingsbataljons. Dit zijn het 130e, 204e, 205ste, 206e, 207e, 242e, 243e, 251e Bataljons

Video: 4e Brigade van Lugansk verplettert Oekraïens konvooi bij Opytnoe.

Oekraïense posities in Nevelskoye werden platgebrand

Het Russische leger bestreek het gebied van de nederzetting Nevelskoye, gelegen aan de westelijke rand van Donetsk, met een massale aanval van 9M22S brandbommen. Volgens Russische bronnen werden in totaal ongeveer twee dozijn raketten afgevuurd op Nevelskoye, met als gevolg dat Oekraïense legerposities in brand werden gestoken.

In de video’s kunt u het moment zien waarop het gebied van de nederzetting wordt bedekt met brandende munitie. De nederzetting Nevelskoe wordt gecontroleerd door het Oekraïense leger en de al jaren bestaande verdedigingslinie maakt het voor Russische troepen uiterst moeilijk om op te rukken.

Gezien het gebied dat door de brandmunitie wordt bestreken, zouden de meeste stellingen en ondergrondse bunkers van het Oekraïense leger moeten zijn vernietigd.

Volgens de Russen heeft het gebruik van brandbommen zijn grote doeltreffendheid bewezen, aangezien deze zowel tegen bunkers als tegen manschappen en militair materieel doeltreffend kan werken.

Gezien de aanval op de Oekraïense stellingen denken Russische analisten dat het Russische leger in de nabije toekomst een offensief in dit gebied zal beginnen.

Soldaten van de 100e brigade van het 1e legerkorps van de Donetskse strijdkrachten en strijdkrachten van het 11e regiment van de Volksmilitie opereren in Nevelskoye.

Enige tijd geleden veroverden de Russen het Oekraïense bolwerk rond de nederzetting Nevelskoye, bekend als het “Bassin”.

Video: de 100e Donetsk-brigade valt Oekraïense stellingen in Nevelskoe aan

Video: Tweede aanval op Oekraïense posities

Video: Aanval van de 100e Brigade op Oekraïense stellingen

Video: Russische artillerie valt Bakhmut aan

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Een nucleaire oorlog riskeren voor een corrupt, steeds repressiever OekraïneVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post De Russen in het aangezicht van de triomf: Oekraïnes grootste verdedigingsbolwerk in Donbass stort in! – Explosief spervuur verbrandt Oekraïense stellingen (Video’s) appeared first on Frontnieuws.