De politieke spelletjes op betogingen

Worden betogingen gesaboteerd? Heerst er een linkse partij over het arrestatieteam?

Deel dit artikel

De politieke spelletjes op betogingen

De politieke spelletjes bij betogingen

We zien helaas deze gebeurtenissen van rellen wekelijks bij betogingen in Brussel die worden gehouden om de democratie in ons land te maximaliseren, want ze wordt beperkt door onze huidige coalitie. Er is een voorwaarde voor elk individu om haar vrijheid te behouden naargelang het volgen van de covidmaatregelen. Dit met voorbehoud dat u zichzelf moet bewijzen op een materialistische manier.

Het is voor iedereen van groot belang om haar primaire behoefte te onderhouden, in een crisis als deze zijn we daarom ook erg gesteldt op onze financiën. Onze financiën zijn voor ons erg belangrijk in deze westerse beschaving want anders kunnen we ons niet onderhouden. Het valt erg op dat de covidmaatregelen invloed hebben door de mensen te distantiëren van hun spontane bewegingen die zij voor de covid pandemie handhaafden. Waar zijn wij beland zouden wij onszelf kunnen afvragen?

Om onze intentie duidelijk te maken en dit in eenheid naar buiten te brengen, zijn betogingen een alternatief. Zo zien wij terug op betogingen dat er daar verschillende mensen aanwezig kunnen zijn. Ook hier is de mainstreammedia een grote factor in dit spel. De nieuwe tegenbeweging die voor ander geluid zorgt dan de mainstream media wordt volledig als extreem-rechts beschouwd. Dit heeft ervoor gezorgd dat linkse partijen hun haat en neerkijkendheid op een logische manier naar hun volgers kunnen brengen.

Er wordt een tweestrijd gespeeld gebaseerd op ideologieën die de standaard van goed en slecht duidelijk maken. Het is voor iedereen ook van groot belang dat men gevoelsmatig hun grenzen opsteld in tijden als deze. Betogingen zorgen ervoor dat het geluid een groter bereik krijgt. Dit geluid zorgt ervoor dat er netwerken gecreëerd kunnen worden die meer ondersteuning brengen aan onze democratie. Het is een feit dat 99% van de manifestanten bij een betoging met een intentie komen; in vrede hun stem willen laten horen.

Als organisator van een vrijheids organisatie heb ik mij gemoeid met veel betogingen en zelf er ook georganiseerd. We hebben veel geleerd uit de samenwerking met de politie en bij de betrokkenen van betogingen. Er is een onderscheid tussen relschoppers, hooligans antifa leden. Relschoppers zijn voor mij meestal de jongeren uit Brussel die zich aangetrokken voelen wanneer er heisa ontstaat in hun stad. De hooligans daarmee staan ook aan de kant van de vredige betogers en verdwalen meestal in hun emotie van onrecht als de politie immorele feiten pleegt naar de burgers toe. De Antifa leden zijn gestructureerd en komen met een intentie en dat is vooral extreemrechts willen framen en uithalen naar de politie en zo ook betogers. 

Het nu duidelijk voor iedereen dat ook de journalistiek zich bemoeit met betogingen. En dat niet alleen om een interview af te leggen of enkele foto's te trekken, neen, het gaat nog veel verder. Zou het kunnen zijn dat de journalistiek samenwerkt met de politie om rellen te kunnen triggeren waardoor vredige betogingen makkelijker geframed kunnen worden op de mainstream media? Dit zorgt er ook voor dat betogingen minder in de smaak vallen bij de burgers waardoor ze liever thuis willen blijven.

Gelukkig leven we in een tijd waar vele mensen een smartphone bemachtigen. Dit zorgt er ook voor dat er genoeg beeldmateriaal is van de feiten van de ordediensten. Ook brengt het schenden van de mensenrechten meer mensen naar betogingen.

Ik heb na de betoging van 21 november 2021 een onderzoek gestart met het comité P. Daarin had ik aangegeven dat de politie van Brussel de betogingen saboteert. Hierover heb ik veel kritiek gekregen maar door de betoging van 23 januari 2022 hebben wij genoeg beeldmateriaal om mijn verwijten te bewijzen.

Mijn stappen zijn als volgt.

Het Onderzoek van het comité P is in start gegaan en ook heb ik een oproep gedaan naar andere deelnemers van 21 november 2021 om ook hun getuigenis in te dienen bij de politie. Na bevestiging van comité P dat ze het onderzoek serieus zullen nemen, omdat ze ook van andere mensen klachten hebben binnen gekregen, heb ik dit even laten rusten. Op de betoging van 5 december 2021 en de betoging van 9 januari hebben wij een observatieteam ingezet die ook meestal aanwezig is op andere betogingen en die van andere organisaties.

Ik zal een dossier opstellen voor het comité P met een powerpoint-presentatie. Ondertussen heb ik het comité P een verzoek gestuurd om een uitnodiging te ontvangen zodanig ik kan langskomen op het bureau van comité P. Ik zal het onderzoek zo actief mogelijk houden zodat het zeker niet zo snel in de doofpot zal geraken. Moest het comité P niet meewerken dan volgt er een strafklacht. Ook hier zal ik Annelies Verlinden een aangetekende brief sturen met een verzoek om actief mee te werken aan dit onderzoek.

Ook zal ik de burgemeester, die verantwoordelijk was in Brussel voor het inzetten van het arrestatieteam, aanklagen bij de politie. 

Het is van grootste belang dat wij de schending van de mensenrechten in het licht zetten. Ik neem graag de verantwoordelijkheid en zal gerechtelijke stappen ondernemen om invloedrijke personen te triggeren; zodanig wij hierover kunnen spreken op de mainstream media.

Het is een erg groot gevaar dat een arrestatieteam mensen zomaar in elkaar slaagt en traangas spuit zonder enige reden. Dit wordt niet goed gepraat of weerlegd door de burgemeester van Brussel. Hierdoor ben ik bereid om deze burgemeester aan te klagen en in het gerecht zijn verantwoordelijkheid te laten afleggen. Het is een stapje naar de goede richting om betogingen preventief te maken van deze immorele feiten. Nu alleen was mijn verzet enkel tegen de covid-maatregelen, nu is mijn verzet gemaximaliseerd tegen de corruptie van België.

Mijn verdict is vooral dat betogingen worden gesaboteerd en dat een factor zoals een politieker hier invloed op heeft. Waar ik nu aan begin is een grote stap en kan mezelf ook in gevaar brengen, maar omdat de mensenrechten duidelijk worden geschonden en er voldoende bewijsmateriaal en getuigenissen zijn, heb ik de moed en de kracht om hiermee verder te gaan.