De minister van Defensie van Nederland heeft de kwestie van de “levering” van Sovjet T-72 tanks aan Oekraïne verduidelijkt

De onlangs aangekondigde deal tussen Nederland en Oekraïne voor de levering van Sovjettanks, de T-72, is verduidelijkt, Kiev zal tanks ontvangen, maar niet van het Nederlandse ministerie van Defensie, aangezien dit land niet over Sovjetmaterieel beschikt. De levering zelf is veel groter en niet alleen Nederland is erbij betrokken, bericht Top War. Oekraïne krijgt 90 […] The post De minister van Defensie van Nederland heeft de kwestie van de “levering” van Sovjet T-72 tanks aan Oekraïne verduidelijkt appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

De minister van Defensie van Nederland heeft de kwestie van de “levering” van Sovjet T-72 tanks aan Oekraïne verduidelijkt

De onlangs aangekondigde deal tussen Nederland en Oekraïne voor de levering van Sovjettanks, de T-72, is verduidelijkt, Kiev zal tanks ontvangen, maar niet van het Nederlandse ministerie van Defensie, aangezien dit land niet over Sovjetmaterieel beschikt. De levering zelf is veel groter en niet alleen Nederland is erbij betrokken, bericht Top War.

Oekraïne krijgt 90 Sovjettanks uit de opslag van het Tsjechische leger die gemoderniseerd zijn, en Nederland en de VS betalen juist deze modernisering en de levering van tanks aan Oekraïne. Elk land betaalt voor 45 tanks. Dit heeft de Nederlandse minister van Defensie Kaisa Ollongren aangekondigd tijdens een toespraak in het parlement van het land. Tegelijkertijd wordt dit gepresenteerd als een levering van gepantserde voertuigen door Nederland.

Nederland zal Oekraïne voorzien van zwaar militair materieel. De totale kosten van het volgende hulppakket bedragen 120 miljoen euro, waarvan 45 miljoen euro bestemd is voor T-72 tanks, citeert het Ministerie van Defensie van Nederland haar woorden.

Volgens de verstrekte gegevens zal Tsjechië 90 tanks restaureren en moderniseren met door Nederland en de Verenigde Staten toegewezen middelen, waarna het zal beginnen met de levering ervan aan Oekraïne. De eerste partij moet in december van dit jaar aankomen.

Ondertussen hebben de VS een nieuw militair hulppakket van 400 miljoen dollar voor Oekraïne aangekondigd. Dit is de eerste in het nieuwe fiscale jaar (begonnen op 1 oktober) gerichte toewijzing van begrotingsmiddelen in het kader van het Ukraine Security Assistance Initiative (USAI) programma voor de aankoop en productie van nieuwe wapens en militaire uitrusting van de industrie voor latere overdracht aan Oekraïne. De nieuwe levering omvat: 45 gemoderniseerde T-72B-tanks met verbeterde optiek, communicatie en bescherming; 1100 Phoenix Ghost kamikaze-drones; 40 rivierpantserboten; beveiligde radiocommunicatiesystemen.

Daarnaast financieren de Amerikanen de reparatie en modernisering van het HAWK luchtverdedigingssysteem en 250 M1117 ASV gepantserde voertuigen op wielen (uit opslag) voor latere leveringen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De globalistische Reset Agenda heeft gefaald – is Oekraïne plan B?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post De minister van Defensie van Nederland heeft de kwestie van de “levering” van Sovjet T-72 tanks aan Oekraïne verduidelijkt appeared first on Frontnieuws.