De EU wil directe koolstofbelastingen opleggen aan burgers

Zou u een koolstofbelasting willen betalen elke keer dat u uw verwarming aanzet? En elke keer dat u benzine tankt? Ongelooflijk genoeg zal dit binnenkort het leven zijn in Europa. Toen ik voor het eerst hoorde dat de EU van plan is directe koolstofbelastingen op te leggen aan burgers, dacht ik dat het gewoon weer […] The post De EU wil directe koolstofbelastingen opleggen aan burgers appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

De EU wil directe koolstofbelastingen opleggen aan burgers

Zou u een koolstofbelasting willen betalen elke keer dat u uw verwarming aanzet? En elke keer dat u benzine tankt? Ongelooflijk genoeg zal dit binnenkort het leven zijn in Europa. Toen ik voor het eerst hoorde dat de EU van plan is directe koolstofbelastingen op te leggen aan burgers, dacht ik dat het gewoon weer een vals internetgerucht moest zijn. Maar het is geen vals gerucht. Nieuwsbronnen in Europa berichten erover, en op de officiële website van het Europees Parlement is informatie over dit plan te vinden. Ik weet niet waarom de mainstream media in de Verenigde Staten hier niet over praten, want dit is een enorm verhaal, schrijft Michael Snyder.

Terwijl ik dit artikel schrijf, ben ik nog steeds in shock. Dit gebeurt echt, en als dit plan met succes wordt uitgevoerd in Europa zal het slechts een kwestie van tijd zijn voordat een soortgelijk plan wordt doorgedrukt in de Verenigde Staten. Het volgende komt uit een Nederlands artike…

De kogel is vannacht na lang onderhandelen door de kerk gegaan: inwoners van de Europese Unie moeten gaan betalen voor de broeikasgassen die ze uitstoten. Dat betekent dat er bij elke tankbeurt en als de verwarming wordt aangezet mee moet worden betaald vanwege de schadelijke stoffen die daardoor vrijkomen.

Natuurlijk beginnen ze klein in een poging de tegenstand te minimaliseren.

Zodra dit plan in werking treedt, zullen de kosten van een liter benzine slechts met ongeveer 10 cent stijgen

De nieuwe regeling zal leiden tot hogere prijzen aan de pomp: tot 10,5 cent meer voor een liter benzine en 12 cent voor diesel, volgens een studie van het Potsdam Instituut voor Klimaatonderzoek.

De plannen gaan zoals het er nu uitziet in 2027 in, het Sociaal Klimaatfonds een jaar eerder. Verwacht wordt dat het voor burgers om kleine bedragen gaat. Zo zal een tankbeurt, zegt een woordvoerder, gemiddeld niet meer dan 10 eurocent duurder worden zo wordt verwacht. De plannen zijn gemaakt voor de energiecrisis.

Maar zoals we zo vaak hebben gezien, gaan de tarieven aanzienlijk omhoog als mensen eenmaal gewend zijn aan nieuwe belastingen.

Volgens een prominent lid van het Europees Parlement maken de nieuwe directe koolstofbelastingen voor particulieren deel uit van “het grootste klimaatwetgevingspakket in de EU ooit”…

“Ik ben blij dat er een gebalanceerd akkoord is bereikt op het grootste klimaatwetgevingspakket in de EU ooit”, zegt Europarlementariër Esther de Lange (CDA). Ze was een van de onderhandelaars en verantwoordelijk voor de coördinatie van de Green Deal en hoofdonderhandelaar op het Sociaal Klimaatfonds.

Ons is verteld dat er brede steun is voor dit klimaatwetgevingspakket in het hele politieke spectrum.

Europa moet de koolstofuitstoot tegen 2030 drastisch verminderen, en deze nieuwe wetgeving zal een centrale pijler van die inspanning zijn

De maatregelen maken deel uit van een pakket aan klimaatwetten. Voor 2030 moet de CO2-uitstoot met 55 procent naar beneden. De Europese industrie, die dat deels al moet doen, krijgt te maken met hogere uitstootkosten, en bedrijven van buiten Europa gaan aan de grens betalen voor hun uitstoot. Het geld dat hiermee wordt opgehaald kan worden besteed aan klimaatplannen.

Als deze nieuwe wetgeving u niet bevalt, is dit het moment om uw stem te laten horen.

Persoonlijk beloof ik dat ik uit protest tegen dit plan mijn koolstofuitstoot zal verhogen.

Ik denk er zelfs over om nu al mijn houtkachel aan te steken.

Het goede nieuws, als je het zo wilt noemen, is dat de nieuwe koolstofheffingen pas in 2027 worden ingevoerd.

Er is dus nog tijd voor de EU om het roer om te gooien.

Helaas gaan andere draconische maatregelen die bedoeld zijn om de koolstofuitstoot te verminderen, op dit moment op volle toeren draaien.

Zo worden momenteel overal in Europa talloze landbouwbedrijven permanent gesloten.

Alleen al in Nederland worden duizenden boeren gedwongen hun bedrijf te verkopen, of ze dat nu leuk vinden of niet…

De regering in Nederland is van plan 3.000 Nederlandse boerderijen gedwongen op te kopen met de bedoeling ze te sluiten om de stikstofuitstoot te halveren en zo de klimaatdoelstellingen van het land te halen. Maar liefst 11.200 boerderijen zullen moeten sluiten en nog eens 17.600 boeren zullen hun veeteelt aanzienlijk moeten inkrimpen om aan deze draconische doelstellingen te voldoen.

Het plan kon niet op een slechter moment komen, want de prijzen van levensmiddelen rijzen de pan uit, en wereldleiders waarschuwen voor een op handen zijnde voedselcrisis als gevolg van verstoringen in de aanvoer door de oorlog in Oekraïne en stijgende inputkosten door de energiecrisis.

Dit is letterlijk krankzinnig.

Al jaren waarschuw ik dat er een wereldwijde voedselcrisis op komst is, en nu is het zover.

2022 was het slechtste jaar voor wereldwijde honger in decennia, en nu waarschuwt het hoofd van het Internationale Comité van het Rode Kruis dat we in 2023 “een enorm niveau van lijden” zullen zien…

Het hoofd van het Internationale Comité van het Rode Kruis waarschuwde woensdag dat de wereld in 2023 “een enorme mate van lijden” te wachten staat door de verspreiding van hongersnood.

Mirjana Spoljaric, die het ICRC in oktober overnam, vertelde een persconferentie in Genève: “We verwachten een enorm niveau van lijden.”

“Zoals de wereld zich momenteel ontwikkelt, zien we geen vermindering van de humanitaire druk, die zal potentieel immens zijn,” zei ze.

“Het is mogelijk dat we in vele delen van de wereld zeer grote honger en onzekerheid in het algemeen zullen zien.”

Boerderijen sluiten en boeren betalen om geen voedsel te verbouwen in zo’n omgeving is absoluut krankzinnig.

Maar onze politici doen het toch.

De wereldwijde voedselcrisis zal in 2023 aanzienlijk verergeren, en onze leiders lijken van plan maatregelen op te leggen die dat proces aanzienlijk zullen versnellen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

Grote Reset zal de Grote Afwijzing zijnVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post De EU wil directe koolstofbelastingen opleggen aan burgers appeared first on Frontnieuws.